مصطفی عباسی مقدم، مشاور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه درباره تاثیر فعالیت های قرآنی بر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان به خبرنگار شبستان گفت: آشنایی با اندیشه دینی و قرآنی نخستین گام در مسیر رشد تفکر جامعه دانشجویی کشور است، از این رو باید پرداخت به فعالیت های مرتبط با کتاب الهی در اولویت کاری مجامع دانشگاهی قرار بگیرد.
وی با بیان این مطلب که پرداخت به مصحف شریف در دو سطح ظاهری و عمق امکانپذیر است، اظهارکرد: باید کوشید تا نگاه جامعه دانشگاهی از فعالیت های سطحی همچون تلاوت و حفظ کتاب الهی به عمق آیات یعنی کاربرد آموزه های وحی در زندگی فردی و اجتماعی تغییر یابد تا بتوان تحول و تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان را رقم زد.
عباسی مقدم با اشاره به نقش موثر فعالیت های قرآنی در مقابله با جنگ نرم و فتنه های آخرالزمانی در جامعه دانشگاهی کشور تصریح کرد: جنگ نرم هنگامی اثرگذار است که ذهن مخاطب از درون تهی باشد، بنابراین در نخستین گام برای مبارزه با حملات بی امان دشمن در این میدان نابرابر باید بستر مناسب برای آشنایی دانشجویان با ابعاد مختلف توطئه را از طریق پیوند آنها با اندیشه های ناب قرآنی فراهم کرد.
آشنایی دانشجویان با موضوعات روز از منظر قرآن آنها را از حملات جنگ نرم مصون می دارد
مشاور قرآنی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: اگر دانشجویان با فلسفه حجاب و بسیاری از موضوعات روز جامعه از منظر قرآن آشنا شوند به آسانی تحت تاثیر تبلیغات سوء دشمنان قرار نمی گیرند و خود را برای مبارزه همراه با پیروزی در این میدان آماده می کنند.
وی به یورش های فکری دشمن را گام دوم در مقابله با جنگ نرم دانست و بیان کرد: قرآن بهترین، شفاف ترین و پرمعناترین منبع مورداستناد در این میان است که با تمسک به مبانی نغز آن نه تنها به نیازهای روز جامعه بلکه به توطئه های دشمن نیز پاسخ داده شده و می توان آنها را خنثی کرد.
عباسی مقدم درباره تاثیر فعالیت های آموزشی و پژوهشی با محور قرآن در تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان همسو با تاکیدات رهبر معظم انقلاب ابرازکرد: بعد فکری و معنوی دانشجویان برای تعمیق و تقویت نیازمند دو عنصر آموزش و پژوهش و فضای تنفس معنوی اعتقادی است که تنها در سایه فضای گفتمان منطقی و تبادل اطلاعات محقق می شود.
وی فعالیت هایی همچون برگزاری مسابقات قرآنی را مکمل فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانست و عنوان کرد: ایجاد فضای گفتمان در محیط های دانشگاهی که دائما ورودی و خرجی های موثر داشته باشد از ضروریاتی است که در کنار همراهی استادان و مدیران دانشگاهی و حوزوی باید برای تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان مورد توجه قرار بگیرد.
استادان و مدیران دانشگاهی بستر ارائه آزادانه عقاید دانشجویان را فراهم کنند
عباسی مقدم ادامه داد: استادان و مدیران دانشگاهی و حوزوی باید با ایجاد بستر مناسب برای ارائه آزادانه عقاید دانشجویان از روشی همچون برپایی تریبون های گفتگو و کرسی های آزاداندیشی فضای تبادل اطلاعاتی را فارغ از ارائه بسته بندی شدن آنجه مورد نیاز دانشجویان است را فراهم کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با بیان این مطلب که تنها با برگزاری مسابقات قرآنی نمی توان مطالبات رهبری را پاسخ داد، ابرازکرد: پرداخت به پژوهش و آموزش در کنار رقابت های قرآنی ضرورتی است که چرخه دانش، پژوهش، فعالیت و عمل به قرآن در محیط های دانشگاهی را تکمیل می کند البته باید توجه داشت که مسابقات در کنار بعد عملی حضور در عرصه های قرآنی نباید هدف تمامی فعالیت های دانشگاهی مرتبط با مصحف شریف باشد.
مسابقات قرآن میدان بروز توانایی دانشگاهیان در این عرصه است
وی مسابقات قرآن را میدان بروز توانایی های دانشگاهیان در پرداخت به فعالیت های متنوع قرآنی معرفی کرد و گفت: سه رویکرد آموزشی، پژوهشی و تبلیغی و ترویجی باید در کنار یکدیگر مورد توجه قرار داشته باشد تا از طریق پرداخت به فعالیت های متنوعی همچون برگزاری دوره های آموزشی، انتشار نشریات پژوهشی و فضاسازی محیطی و فرامحیطی بتوان تحول فضای دانشگاهی با تمسک به آموزه های وحی را شاهد بود.
عباسی مقدم با تاکید بر لزوم الگو قرار دادن جامعه دانشگاهی برای عموم جامعه در فعالیت های مختلف قرآنی بیان کرد: ارائه ایده های نو و ابتکاری در این میان از ضرورت بیشتری برخوردار است چراکه متاسفانه فعالیت های این عرصه بیشتر در قالب کلیشه انجام می شود، در حالی که الگوسازی نیازمند اجرای طرح های بدیع است.
ایجاد مطالعات میان رشته ای با استناد به وحی لازمه ورود آموزه های قرآنی به زندگی است
وی درباره راهکارهای پیوند هرچه بیشتر دانشگاهیان با فعالیت های قرآنی اعلام کرد: نیازسنجی و شناخت علایق اقشار مختلف دانشگاهی همچون استادان، کارکنان و دانشجویان زمینه ساز پرداخت به فعالیت در عرصه های مختلف با محور کتاب الهی است که در این میان حتی باید تفکیک رشته ها نیز در نظر گرفته شود.
مشاور قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با تاکید بر لزوم حرکت حساب شده در مسیر تعمیق مبانی معرفتی دانشجویان از طریق فعالیت های قرآنی خاطرنشان کرد: برخی نظرسنجی ها نشانگر تمایل بیشتر دانشگاهیان برای پرداخت به مفاهیم وحی است از این رو می توان باایجاد بستر مناسب مطالعات میان رشته ای با استناد به وحی منجر به ورود آموزه های قرآنی به زندگی افراد جامعه شد.
پایان پیام/
نظر شما