فرماندهی واحد در موضوع تولید و توزیع، کمرنگ بود/بخش زیادی از خاموشی ها کمبود قابل پیشگیری بود

حسنوند با اشاره به اینکه فرماندهی واحد در موضوع تولید و توزیع، کمرنگ بود، گفت: مدیریت رسانه‌ای واحد برای اطلاع رسانی وجود نداشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی  شب گذشته (چهارشنبه 13 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به برگزاری جلسات درباره مشکلات برق و آب کشور گفت: گزارشی را در این باره به صحن علنی مجلس ارائه شده که بر مبنای آن پیشنهاد شده از سرمایه‌های بخش خصوصی استفاده شود تا در تامین برق و آب و گاز دچار مشکل نشویم.

 

حسنوند با بیان اینکه حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ مگاوات مجوز ساخت نیروگاه به بخش خصوصی در صنایع داده شده است، افزود: پیش بینی شده در مدت سه سال، همه صنایع بزرگ مانند فولاد، پالایشگاه، پتروشیمی، سیمان و آلومینیوم موظف هستند از درآمد‌ها و سود‌های داخلی خود، نیروگاه بسازند و به آن‌ها تسهیلاتی داده می‌شود که در زمان غیر پیک، برق را صادر کنند.

 

وی با اشاره به اینکه در بحث انرژی‌های تجدید پذیر، مجوز‌هایی صادر شد، گفت: در بودجه امسال، ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای وزارت نیرو فقط در تبصره ۱۵ پیش بینی شده که اگر محقق شود، بخشی از مشکلات این وزارت در حوزه تولید و تلفات رفع می‌شود.

 

حسنوند با بیان اینکه تلفات ما ۱۲ درصد و از میانگین جهانی بالاتر است، اگر ۵ درصد از آن را کاهش دهیم، یعنی ۶ نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را احداث کردیم، گفت: معتقدیم رمزارز‌ها بیش از پنج هزار مگاوات در کشورمان برق مصرف کردند که بیشتر آن‌ها غیر مجاز هستند؛ در این باره با برخی از دستگاه‌ها اختلاف نظر داریم، اما دستگاه‌های امنیتی، نظر ما را تایید می‌کنند. اگر رمزارز‌ها در زمستان مدیریت نشوند، حتماً کاهش تولید خواهیم داشت.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا خاموشی‌ها قابل اجتناب بود، گفت: گرمای زودرس، افزایش دما و کاهش بارندگی اتفاق افتاد، اما در گزارش اعلام کردیم که این امکان وجود داشت که در زمستان، نیروگاه‌های برق-آبی ما استراحت کنند و تعمیر اساسی شوند و سپس در زمان اوج مصرف، فعالیت کنند.

 

حسنوند با بیان اینکه در موضوع رمزارزها، ساده انگاری در کشور صورت گرفت و دولت مجوز‌هایی را داد، ادامه داد: کمیسیون انرژی و مجلس معتقد هستند درحال حاضر هر گونه فعالیت رمزارز‌ها باید متوقف شود، زیرا ظرفیت بسیار بالایی از برق کشور را مصرف می‌کنند.

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فرماندهی واحد در موضوع تولید و توزیع، کمرنگ بود، گفت: مدیریت رسانه‌ای واحد برای اطلاع رسانی وجود نداشت.

 

وی با بیان اینکه بخش زیادی از خاموشی‌ها و کمبود برق، قابل پیش بینی و پیشگیری بود و امکان مدیریت وجود داشت، افزود: مجموعه متولی برق، زحمت زیادی کشید، اما در هم افزایی سایر وزارتخانه ها، کم لطفی شد.

 

 

کد خبر 1082209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha