خبرگزاری شبستان: سی امین جشنواره فیلم فجر با همه فیلمهای بد و خوب آن به پایان رسید و سرانجام هیأت داوران جوایز خود را اهدا کردند. مهمترین نکته در داوری فیلم های امسال توجه ویژه داوران به سینمای دفاع مقدس بود. فیلم هایی چون «روزهای زندگی» پرویز شیخ طادی، «ضدگلوله» مصطفی کیایی و «ملکه» محمدعلی باشه آهنگر مورد توجه هیأت داوران جشنواره سی ام متشکل از یدالله صمدی، مجید انتظامی، داوود میرباقری، ابوالقاسم طالبی، احمدرضا معتمدی، داوود رشیدی، علیرضا رئیسیان، اسفندیار شهیدی و جمال شورجه قرار گرفت.
آخرین باری که یک فیلم دفاع مقدسی، سیمرغ جشنواره فیلم فجر را به خانه برد، «روز سوم» به کارگردانی محمدحسین لطیفی بود. این فیلم سینمایی یکی از بهترین آثار لطیفی بود که پس از آن موفق به ساخت آثار سینمایی مناسبی نشد.
مهمترین نکته در فیلم روز سوم شخصیت پردازی یک فرمانده عراقی بود که اتفاقی نو در سینمای ایران به وجود آورد. برای بازی این نقش، «حامد بهداد» در نظر گرفته شد که این بازیگر به خوبی توانست از پس آن برآید.
پیش از «روز سوم» فیلم سینمایی «به نام پدر» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، برنده سیمرغ بهترین فیلم از بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد. اگر این اثر حاتمی کیا را بتوان در ژانر دفاع مقدس گنجاند، می توان گفت که هیأت داوران جشنواره فیلم فجر در دوسال متوالی دو فیلم دفاع مقدسی را برگزیده جشنواره دانستند.
هیأت داوران هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر را که احمدرضا درویش، یدالله صمدی، کیانوش عیاری، فرهاد مهرانفر و داود میرباقری تشکیل می دادند، فیلم سینمایی «هیوا» به کارگردانی زنده یاد رسول ملاقلی پور را حائز دریافت سیمرغ بهترین فیلم دانستند.
نکته جالب توجه در هیأت داوران هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اشتراک دو داور (یدالله صمدی و داوود میرباقری) با داوران سی امین جشنواره فیلم فجر است که در این جشنواره نیز دو فیلم دفاع مقدسی دیپلم افتخار گرفتند.
به گفته بسیاری از منتقدان،«آژانس شیشه ای» و «از کرخه تا راین» ساخته ابراهیم حاتمی کیا، وقایع پس از جنگ را به تصویر می کشد و از اینرو اینگونه آثار حاتمی کیا را نمی توان در ژانر دفاع مقدس قرار داد. «آژانس شیشه ای» فیلم برگزیده جشنواره شانزدهم و «از کرخه تا راین» به عنوان بهترین فیلم یازدهمین جشنواره فیلم فجر انتخاب شدند.
نهمین جشنواره فیلم فجر نیز، سیمرغ بهترین فیلم خود را به فیلم سینمایی «مهاجر» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا داد تا فاصله دریافت سیمرغ دو فیلم دفاع مقدسی «هیوا» و «مهاجر» 8 سال باشد.
ششمین جشنواره فیلم فجر، همانند سی امین دوره جشنواره هیچ فیلمی به عنوان فیلم برتر هیأت داوران انتخاب نشد، اما دیپلم افتخار بهترین فیلم سینمایی به «کانی مانگا» زنده یاد سیف الله داد رسید که در ژانر دفاع مقدس بود.
هیأت داوران متشکل از سید محمد بهشتی، محمد خزاعی، کریم زرگر، محمدباقر کریمیان، محمدعلی نجفی در پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر، بهترین فیلم خود را «پرواز در شب» زنده یاد رسول ملاقلی پور انتخاب کرد. این فیلم سینمایی در سال 1365 ساخته شد؛ در حالی که هشت سال جنگ تحمیلی روزهای پایانی خود را سپری می کرد.
و سرانجام به فیلم «دیار عاشقان» حسن کاربخش می رسیم که اولین فیلم برگزیده جشنواره فیلم فجر در دوره دوم بود. این فیلم سینمایی سیمرغ جشنواره را به خانه نبرد و تنها جایزه ویژه هیأت داوران را از آن خود کرد.
اسناوندی
پایان پیام/
نظر شما