ظهور امتداد مباهله است/ آرمان‌های پیامبر(ص) در مباهله با دولت کریمه محقق می‌شود

حجت‌الاسلام نصوری با بیان اینکه خط ارتباطی بین اقدام پیامبر (ص) در روز مباهله و حرکت جهانی امام زمان (عج) در عصر ظهور، امامت است، گفت: مباهله هنوز تمام نشده و سلسله امامت تا عصر ظهور ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، بیست و چهارم ذی الحجه که در تقویم تاریخ اسلام با عنوان روز مباهله شناخته می شود، برگ زرین دیگری است در اثبات ولایت اهل بیت علیهم السلام تا راه نجات را گم نکنیم! از این رو و به مناسبت فرا رسیدن سالروز این واقعه تاریخی با حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) درباره پیوندهای مهدوی مباهله گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

 

 

آیا می توان از واقعه مباهله و آنچه در اثبات حقانیت اهل بیت (ع) رخ داد تفسیر و برداشت های مهدوی داشت؟ اساسا آیا مباهله دارای قرائت های مهدوی نیز است؟

 

واقعه مباهله با توجه به حرکت رو به رشد جهان اسلام زمانی رخ داد که پیامبر اکرم (ص) در سال دهم هجری برای محاجه و مقابله با جریان های مقابل اهل بیت (ع) خویش را همراه کردند و در نتیجه آن اتفاقی که می دانیم آیه 61 سوره مبارکه آل عمران نازل شد: «فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِینَ؛ هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آن‌گاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.» و اینچنین حقانیت اسلام بر مسیحیت تحریف شده پیروز شد.

مهم آنکه این جریان در زمان امام زمان (عج) نیز وجود دارد چنان که خداوند در آیه 33 سوره مبارکه توبه می فرماید: «لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ وَلَو كَرِهَ المُشرِكونَ» یعنی امام زمان (عج) بعد از ظهور بر مخالفان همه ادیان غلبه می کنند.

 

بین مباهله پیامبر (ص) در عصر بعثت با اقداماتی که امام زمان (عج) بعد از ظهور برای دفاع از حقانیت اهل بیت (ع) انجام می مدهند، چه خط ارتباطی ای برقرار است؟

 

خط ارتباطی بین اقدام پیامبر (ص) در روز مباهله و حرکت جهانی امام زمان (عج) در عصر ظهور، امامت است یعنی حلقه وصل خاتم الانبیاء (ص) و خاتم الاوصیاء (عج) در مسیر هدایت و راهبری مردم، امامت است. یعنی راه حق و چراغ هدایت در مسیری است که اهل بیت (ع) در آن قرار دارند.

آیه مباهله (آیه 61 سوره مبارکه آل عمران) یکی از مهمترین وقایع اسلام را بیان می کند اما مهم آنکه مباهله هنوز تمام نشده یعنی سلسله جلیله امامت از طریق مباهله تا خاتم الاوصیاء حضرت بقیه الله الاعظم (عج) ادامه دارد تا زمانی که همه در لوای حق قرار بگیرند. این ادعا توام با ادله است.

 

چه ادله ای در این باره وجود دارد؟

 

پیامبر (ص) در ماجرای مباهله، تبعیت از ائمه (ع) را به ما آموزش می دهند اینکه تنها راه نجات ما حرکت در این مسیر است این را وقتی بگذاریم کنار سلام به امام زمان (عج) در زیارتی که برای ایشان در «مفاتیح الجنان» آمده است، درمی یابیم راه اهل بیت (ع) یک راه نجات در میان راه های دیگر نیست بلکه تنها راه نجات است و این راه امروز وجود مقدس امام زمان (عج) در امروز جامعه هستند.

نکته دیگر اینکه بشر در همه حال نیاز به حجت الهی دارد چراکه انسان عاجز از طی تنهایی این مسیر است پیامبر (ص) به عنوان خاتم الانبیاء (ص) همه را دعوت به این مسیر می کنند ... امروز حجت خدا امام زمان (عج) هستند لذا باید در مسیری قرار بگیریم که رضای خدا و حجت او را در پی دارد.

 

مباهله برای منتظران امام عصر (عج) در عصر غیبت چه آموزه هایی دارد؟

 

پیامبر (ص) در مباهله جهت گیری کرده و الگوی عینی سعادت بشریت را معرفی می کنند.

ما منتظران حضرت ولی‌عیصر(عج) امروز باید ببینیم چقدر امام زمان (عج) را در اعمال و زندگی هامان مدنظر داریم. باید توجه داشت ظهور امام مهدی (عج) برای تشکیل مدینه فاضله است لذا انسان ها باید با یقین به ظهور، ایمان و استقامت را در خود افزایش دهند. چنان که مهدویت آرمان جریان مقاومت است این اعتقاد به انسان ها باور و امید و جدیت در مسیر جهاد را می دهد.

 

تبیین واقعه مباهله چه دستاوردهایی برای امروز منتظران دارد؟

 

امروز با تبیین جریان مباهله بین مستضعفان جهان موفقیت های بزرگ محقق می شود. خدای متعال در سوره قصص آیه 5 وعده می دهد که بندگان خدا وارث زمین می شوند: «وَنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ» این وعده با ظهور محقق می شود لذا باید در این باره رویکرد تمدنی داشته باشیم و ظرفیت های این تمدن را رشد دهیم.

مباهله به آینده نگاه دارد و آینده با تمدن اسلامی که از زمان پیامبر (ص) آغاز شده به دست امام زمان (عج) به سرانجام می رسد، رقم خواهد خورد. این یعنی باید امروز در مسیری حرکت کنیم که پیامبر (ص) در روز مباهله ترسیم کرده اند.

 

کدام آرمان های نبوی در واقعه مباهله با ظهور محقق می شود؟

 

پیامبر (ص) در ماجرای مباهله اهل بیت خود را همراه بردند و مسیر امامت از امیرالمومنین (ع) به عنوان نخستین امام و دیگر امامان از نسل امام حسین (ع) را تبیین کردند این ریلگذاری برای تاریخ است و هر کس در این مسیر حرکت کند موفق خواهد شد.

پیامبر (ص) برای این با مسیحیان نجران مباهله و محاجه کرند که به آنها بگویند یا دعوت اسلام را بپذیرید و مسلمان شوید یا باید هزینه این امنیت و آرامش را بدهید. عدالت و معنویت و آرامش و سعادت بشر دغدغه پیامبر (ص) بود که برای آن دست به مباهله زدند و در این واقعه تبیین کردند که این عناصر سعادتبخش زندگی بشر با پذیرش و در مسیر امامت محقق می شود و این همان چیزی است که در سایه ظهور و دولت کریمه مهدوی محقق شده و عینیت می یابد.

کد خبر 1081877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha