به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام میرمجید قریشی، معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در نشست خبری پانزدهمین مراسم ازدواج دانشجویی با عنوان همسفر تا بهشت گفت: از سال 76 که ازدواج دانشجویی شکل گرفت تاکنون 15 هزار جشن ازدواج برگزار شده است و 433 هزار زوج در این جشن ازدواج شرکت کردند.
حجت الاسلام قریشی با بیان اینکه 850 هزار نفر در جشن های ازدواج دانشجویی شرکت کرده اند، اظهار کرد: عمده تلاش ما در برگزاری کارگاه های آموزشی برای زوجین پیرامون وظایف زوجین نسبت به یکدیگر، بهداشت روابط جنسی، تعلیم و تربیت فرزندان است.
وی از ثبت نام 61 هزار و 400 هزار زوج در سامانه ازدواج دانشجویی در سال 90 خبر داد و ادامه داد: امسال 23 هزار زوج از کارگاههای آموزشی در شهر مقدس قم برخوردار می شوند.
متوسط سن پسران در ازدواج دانشجویی 5/25 سال
حجت الاسلام قریشی با بیان اینکه شعار ازدواج دانشجویی، ازدواج ساده و آسان و به هنگام و پایدار است، تصریح کرد: از تعداد 61 هزار و 400 زوج که در مهلت 17 مهر تا 17 آبان ثبت نام کردند 5/29 درصد هر زوج دانشجویان هستند و در بقیه موارد یکی از آنها دانشجو محسوب می شود از این آمار 5/67 درصد دانشجویان خواهر و 5/32 درصد دانشجو از آقایان است.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری ادامه داد: سطح تحصیلات زوج های دانشجویی 5/72 درصد کارشناسی، 12 درصد کاردانی، 5/12 درصد کارشناسی ارشد و سه درصد در مقطع دکتراست و حدود 21درصد دانشجویان ثبت نام کننده شاغل هستند.
وی گفت: متوسط سن پسران در ازدواج دانشجویی 5/25 سال و متوسط سن دختران دانشجو 5/22 سال است همچنین بخشی از میزان مهریه در ازدواج های دانشجویی سفرهای زیارتی و مذهبی است که در این بخش نیز 33 درصد مهریه ازدواج دانشجویی را به خود اختصاص می دهد.
طلاق کمتر از یک درصد در ازدواج دانشجویی
حجت الاسلام قریشی با اشاره به برخی از انتقادها به ازدواج دانشجویی مبنی بر عدم پختگی دانشجویان در سنین پایین و شکل گیری طلاق در مراحل بعدی زندگی ابراز کرد: ما از مراکز ثبت احوال خواستیم تا از تعداد اسامی 185 هزار نفر زوج دانشجو که طی 5 سال گذشته در سامانه ازدواج دانشجویی ثبت نام کردند آمار زوجینی که طلاق آنها ثبت شده را ارسال کنند از این تعداد هزار و 300 زوج طلاق گرفته اند که این آمار کمتر از 1 درصد ازدواج دانشجویی است.
وی افزود: به طور رندومی نیز آمار دو هزار زوج را به مرکز ثبت احوال ارسال کردیم و از این آمار نیز 2/1 درصد طلاقشان ثبت شده است این موضوع نشان دهنده ازدواج های دانشجویی پایدار است.
وی از اعزام کاروان های ازدواج دانشجویی به مشهد مقدس خبر داد و افزود: دانشجویان متعهد که در سامانه ثبت ازدواج متقاضی سفر به مشهد شدند در قالب 4 کاروان 700 تا هزار نفری به مشهد مقدس اعزام می شوند که در این سفر معنوی کارگاه های مختلف تحکیم خانواده، مهارت تربیت فرزند، بهداشت و روابط زوجین، برای آنها برگزار می شود.
حجت الاسلام قریشی با اشاره به افزایش نرخ سکه اعلام کرد: به تمام زوجین قبل از ثبت نام در سامانه ازدواج اعلام کردیم که سکه نمی دهیم و بیشتر هدایا در سفرهای معنوی و بسته های فرهنگی خلاصه می شود.
گفتنی است؛ نشست خبری پانزدهمین مراسم ازدواج دانشجویی با عنوان همسفر تا بهشت سه شنبه 25 بهمن در نهاد نمایندگی رهبری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما