به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، آیین افتتاحیه دوره داستاننویسی و رمان ویژه طلاب با همکاری معاونت فرهنگی حوزه هنری علمیه سراسر کشور و حوزه هنری انقلاب اسلامی، عصر دیروز دوشنبه ۱۱ مرداماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم مجدالدین معلمی با اشاره به اهمیت هنر و توجه به آن گفت: باید به این مسئله توجه کنیم که انقلاب اسلامی مهمترین انقلاب فرهنگی قرن بوده و هنر مهمترین ابزار انتقال پیام این انقلاب است. اگر بخواهیم با دنیا ارتباط داشته باشیم، باید زبان بینالمللی اثرگذار را کشف کنیم و آن ایجاد جریان ارتباط هنر با مخاطبین سراسر جهان است.
وی ادامه داد: ما به طور قطع در حوزه داستان و رمان انقلاب اسلامی به خوبی عمل کردهایم و جایگاه خوبی داریم، اما باید بدانیم که این مقدار کافی نیست و عطش مخاطبین داخلی برای فضای جدید بالاست و تا رسیدن به نقطهای که مخاطبان تشنه حق و حقیقت راضی شوند راهی طولانی داریم.
معاون آموزش و پژوهش حوزه هنری تصریح کرد: برگزاری چنین دورههایی میتواند به کشف استعدادهای بزرگی منجر شود، به طوری که از حاضرین در این دوره قطعاً نویسندگان بزرگی معرفی خواهند شد و جوایزی مانند جایزه کتاب سال دانشجویی، جایزه جلال و جایزه سال جمهوری اسلامی را به دست خواهند آورد.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام خاکی مسئول فرهنگی حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به وظایف طلاب در قبال جامعه گفت: باید بدانیم اصلیترین وظیفه طلاب موضوع تبلیغ است. مهمترین ابزار تبلیغ ما برای دین نیز قرآن کریم بوده که در آن خداوند با قصه و داستان مفاهیم خود را به مخاطب انتقال داده است، پس در این جا به اهمیت داستان بیش از پیش پیخواهیم برد.
وی با نقل داستانی از استاد شهید مطهری ادامه داد و گفت: زمانی که استاد شهید مرتضی مطهری «داستان راستان» را مینوشتند، جمعی به سراغ ایشان رفتند و گفتند استاد شما نویسنده کتابهای برجسته و مهمی هستنید که بسیاری از آنها در دانشگاه تدریس میشود. برای جنبه علمی شما خوب نیست که کتاب داستان بنویسید. ایشان نکات مهمی گفتند؛ اما من به یکی اشاره میکنم، جناب مطهری تأکید کردند که در خلال نگارش «داستان راستان» دریافتم بهطور قطع، داستاننویسی وظیفه و جزء مهمترین امور زندگی من است، زیرا در اثرگذاری آن بر روی مخاطب بازخوردهایی دریافت کردم که غیر قابل تصورم بود.
در پایان نیز مهدی کفاش به عنوان یکی از مسئولین برگزارکننده این دوره به بیان تاریخچه دورههای آموزشی داستان نویسی ویژه طلاب پرداخت و گفت: امروز شاهد اتفاق بزرگی در حوزه داستاننویسی ویژه طلاب هستیم. اولین جریان داستاننویسی ویژه طلاب پس از رحلت حضرت امام خمینی (ره) و درابتدای دهه ۷۰ آغاز شد. با برگزاری چند دوره در اواسط دهه ۷۰ این دورهها کمکم فراموش شد تا در دهه ۸۰ شاهد برگزاری چند جشنواره بودیم که در نهایت به جریان اشراق رسید. اما امروز بهواسطه همکاری حوزه علمیه و حوزه هنری انقلاب اسلامی، نقطه عطفی در جریان داستان و رمان طلاب رقم خورده است. این دوره دوساله میتواند فضا را بهطور کل تغییر دهد و رونقی دوچندان ایجاد کند.
نظر شما