به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، نشست مجازی «مانگرو» در ادامهی نشستهای زیست محیطی با حضور علی کریمی، محیطبان، و اعضا و کارکنان کانون برگزار شد که در این نشست یکساعته، میهمان برنامه در رابطه با تالابها، زیستگاه آبزیان، دوزیستان، خزندگان، صدفها، پرندگان آبزی و کنار آبزی و پستانداران و گیاهان آبزیمی صحبت کرد.
این محیطبان یادآور شد که تالابها زیستگاه حدود یکسوم گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض و نادر هستند.
وی گفت: تالابها محل تخمریزی میلیونها ماهی مهاجر و بومی و یکی از منابع تامین پروتئین مورد نیاز بشر است، ماهیهایی که که یا در تالاب زندگی میکنند و یا فصلی از سال را به این تالابها مهاجرت میکنند.
کریمی در ادامه گفت: تالابهای ساحلی برای بقای ماهیان دریایی نقش اساسی دارند و این تالابها برای ازدیاد نسل و حفظ میگو و خرچنگ، زیستگاههای اصلی به شمار میروند.
به گفتهی این محیطبان، در ایران از ۲۴ گونه پرندهی در خطر انقراض، ۶ گونه آبزی اند که در تالابهای ایران به سر میبرند.
در ادامه این نشست، کریمی به مبحث اکوسیستم مانگرو پرداخت و گفت: معنی مانگرو در اصل به معنای درخت شناور و ایستاده و ریشهی آن پرتغالی است، بدین معنی که «گرو» به معنی ایستاده و «مانگ» به معنی درخت شناور آمدهاست.
این محیطبان افزود: مانگروها تحت عنوان درختزارهای ساحلی، جنگلهای جذر و مدی یا جنگلهای همیشهسبز ساحلی خوانده میشوند.
وی ادامه داد: حرا، گیاهی از تیرهی شاهپسند است که در بندرعباس اینگونه نامیده میشود. در بلوچستان تمر و در بعضی از نقاط تول گفته میشود؛ به عربی نیز آن را شوری و شوره مینامند.
در ادامهی این نشست مدرس ضمن نشان دادن تصاویری از اکوسیستم مانگرو و گونههای موجود در آن، شیوههای حفاظت از آن را برای شرکتکنندگان نشست ارایه کرد.
این برنامه از سری نشستهای زیست محیطی مرکز تخصصی علوم کانون پرورش فکری همزمان با روز جهانی حفاظت از اکوسیستمهای مانگرو برگزار شد. مرکز تخصصی علوم با برگزاری نشستهای علمی سعی در ترویج علم و پرورش استعدادهای علمی کودکان و نوجوانان استان هرمزگان دارد.
نظر شما