خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: با گذشت بیش از 15 ماه از ورود ویروس کرونا به کشور همچنان شاهد فعالیت چشم گیر و خستگی ناپذیر کادر بهداشت و درمان کشور در تمام مراکز درمانی و بیمارستانی هستیم که در این میان فعالیت نیروهای چهارگانه ارتش نیز در جهت کنترل این ویروس بسیار چشم گیر بوده است در همین رابطه گفتگویی با سرتیپ دوم پزشک علیرضا رنجبر نایینی، رییس بهداشت و درمان پدافند هوایی ارتش در مورد فعالیت پدافند هوایی کشور در پیک پنجم کرونا به شرح زیر ارایه می شود.
خدمات پدافند هوایی ارتش در بخش کادر بهداشت و درمان را توضیح بفرمایید؟
بر خلاف تمام تذکرات و پیش بینی های قبلی پیک پنج با ورود ویروس دلتا اتفاق افتاد، فرم دلتا کووید 19 از سرعت انتقال بالایی برخوردار است و می تواند بسیار افزایش یابد و اکنون از 19 هزار به 35 هزار رسید و روز گذشته قریب به 300 نفر از هموطنان را به علت کویید 19 از دست دادیم.
با کاهش تاب آوری پرسنل درمانگاهی در بیمارستان تابعه وزرات بهداشت و درمان ، بیمارستان های ارتش وارد میدان شدند و به صورت 100 در صدی در خدمت تمام هموطنان هستند ، با توجه به خستگی کادر درمان و شروع پیک پنجم از خوزستان و سیستان و بلوچستان عده ای از پرستاران و پزشکان به این مناطق اعزام شدند.
اکنون پرستارانی که در درمانگاهای ارتش می توانستیم از آنها کمک بگیریم در جهت جایگزینی با سایر نیروها ، نیروی دریایی در بندرعباس، نیروی زمینی در بیرجند و نیروی هوایی در بیمارستان بعثت تعدای از پرستاران کادر درمانی پدافند هوایی با این نیروها جا به جا شدند و پزشکان نیز مانند قبل در خدمت مردم هستند.
اقدام جدید پدافند هوایی در پیک پنج کرونا چیست؟
اقدام جدید در موج پنجم جایگزینی پزشکان و پرستاران درمانگاه با بیمارستانها بود و مانند گذشته با با رعایت پروتکل ها که با جسم و خون آنها عجین شده در حال فعالیت هستند و کرونا جزء زندگی پرسنل درمان شده است.
میزان مرگ و میر کرونا در ارتش و به خصوی پدافند هوایی تا چه میزان بوده است؟
و برخلاف افزایش تعداد بیماران آمار مرگ و میر خیلی افزایش نیافته است که نشانه تجربه اندوزی و ارایه راهکارهای زود هنگام است که توانسته جلوی مرگ و میر را بگیرد هرچند که مرگ یک نفر هم در اثر کووید 19 غم سنگینی بر دوش پرسنل درمان و خانواده ها قرار می گیرد و امیدواریم با عایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم در مرحله اول به خودشان و در مرحله بعد به کادر درمان کمک کنند.
در پیک های گذشته ارتش تا چه اندازه توانست خدمات خود را ارایه دهد؟
تفاوت این پیک با پیک های قبلی این است که واکسیناسیون در این پیک به درمان کمک می کند. ارتش در مرکز واکسیناسیون نیز کمک می کند و برخی مراکز تزریق واکسن مانند ایران مال و تزریق خودرویی توسط کادر وظیفه و پایور ارتش صورت می گیرد. در این حوزه نیز کادر درمان ما در مرکز ایران مال کمک می کند و در بسیاری از شهرستان ها نیز پدافند هوایی ارتش در زمینه واکسیناسیون کمک رسانی می کند.
وی با بیان اینکه روزانه 500 هزار تزریق واکسن صورت می گیرد، تصریح کرد: برای افزایش این آمار زنجیره تزریق نیز باید رشد کند. در این زمینه جمعیت هلال احمر نیز ورود یافت که در این آمار نیز نیروهای چهارگانه ارتش در حال فعالیت هستند و وزارت بهداشت نیز در تهیه و تامین واکسن ها اقدام می کند.
در مورد میزان کنترل شیوع این بیماری با توجه به تراکم پادگانی و کارکنان پایور و وظیفه در مراکز مختلف ارتش توضیح دهید؟
خوشبختانه در مقایسه با ورود این ویروس در حوزه نیروهای وظیفه هیچ مرگ و میری نداشتیم و شعار ارتش بر مبنای اینکه پادگان ها باید امن ترین محیط برای سربازان وظیفه باشد، این موضوع در نیروی پدافند هوایی ارتش محقق شده و هیچ گزارشی از مرگ و میر در میان سربازان وظیفه نداشتیم. این امر نشان دهنده انعکاسی از قانون مندی و پایبند بودن به پروتکل های بهداشتی است. در ارتش هر چیزی قانون خاصی دارد و پایبندی به این قوانین شاکله انضباط آهنین ارتش است که به خوبی محقق شده است.
از لحظه ورود کرونا پروتکل های اجتماعی مانند فاصله گذاری اجتماعی، رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک هنوز هم حرف اول را در پیشگیری از کرونا می زند و انضباط پرسنل ارتش در رعایت پروتکل های بهداشتی کمک می کند و از انتشار این ویروس پیشگیری می کند.
چه امکاناتی برای جلوگیری از انتشار ویروس در ارتش و به خصوص پدافند هوایی صورت گرفته است ؟
افزایش تعداد سیستم تهویه، کاهش افرادی که در یک خوابگاه می خوابند، بیماریابی قوی، قرنطینه کردن و استفاده از نقاهتگاه ها موجب شد تا از شیوع این بیماری در ارتش جلوگیری شود. همرزمان وظیفه ارتش در سنین جوانی هستند و به دلیل غربالگری ابتدایی افرادی که مریض هستند از پذیرش آنها در ارتش جلوگیری می شود و قشر سالم جامعه تحت عنوان پرسنل وظیفه در اختیار نیروهای مسلح قرار می گیرند که این موضوع موقعیت خوبی را نشان می دهد که شاهد آن هستیم که در این قشر بیماری شدیدی وجود ندارد و رعایت دستورالعمل ها، کادربندی و انضباط موجب شده است ما شاهد آن باشیم که مرگ و میر در این پرسنل رخ ندهد.
چگونه می توانیم شاهد شکست ویروس کرونا باشیم؟
ما در قبال حفظ جان خود و سایر هموطنان موظف هستیم البته درست است که همه با گذشت 16 ماه از شیوع این ویروس خسته هستیم و عبور این بیماری از همه گیری را شاهدیم اما رعایت پروتکل های بهداشتی ضمن کمک به سلامت افراد جامعه و عدم انتشار این ویروس از انتشار این بیماری به سایر افراد نیز جلوگیری می کنیم و کمک به پیشگیری از انتشار بیماری وظیفه ای است که باید همه رعایت کنند و پروتکل ها را جدی بگیریم. همه با هم می توانیم کرونا را شکست دهیم، تک نفره و یک نفره و یا تنها با فعالیت پرسنل بیمارستانی و بهداشت و درمان نمی توانیم کرونا را شکست دهیم. تمام آحاد جامعه باید دست به دست یکدیگر دهند و با رعایت پروتکل ها که سخت است اما غیر ممکن نیست بتوانیم این بیماری را شکست دهیم.
نظر شما