صنعت کارتن سازی با کاهش یک سومی ظرفیت تولید روبرو شده است

ورشوچی منفرد با بیان این که صنعت کارتن سازی با کاهش یک سومی ظرفیت تولید روبرو شده است، افزود: سه سال پیش قیمت کاغذ ایرانی ۱۵۰۰ تومان بود، اما امروز به ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، رسول ورشوچی منفرد، عضو هیأت مدیره انجمن صنایع کارتن و ورق شب گذشته (سه شنبه 5 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که صنعت کارتن سازی با کاهش یک سومی ظرفیت تولید روبرو شده است، افزود: سه سال پیش قیمت کاغذ ایرانی ۱۵۰۰ تومان بود، اما امروز به ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان افزایش یافته است و قیمت‌های داخلی به دلیل توجیه پذیر شدن صادرات بر اثر افزایش نرخ ارز، به قیمت‌های جهانی رسیده است.

 

وی با بیان اینکه اکنون آخال عراق با قیمت ۱۵۰ دلار تحویل تهران می‌شود و بیشترین واردات آخال ما از عراق بوده است، گفت: دو سال پیش سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا مجوز واردات ۶۰۰ هزار تن آخال را گرفت، اما تا کنون حدود ۲۰۰ هزار تن وارد کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه واردات آخال همان طور که کاغذ بدون آمار به دلیل شرایط تحریم صادر می‌شود، بدون آمار؛ وارد می‌شود، گفت: سه مجموعه؛ آخال وارد کرده اند، اما بیش از واردات آخال صادرات کاغذ داشته اند. به سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا اعلام کردیم سه برابر کاغذی که صادر می‌کنید آخال وارد کنید تا قیمت‌ها در بازار داخلی به هم نریزد.

 

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع کارتن و ورق با بیان اینکه آخال در سطح دنیا؛ گرید بندی شده است و کیفیت آخال‌های وارداتی بهتر از داخلی است، ادامه داد: سازمان محیط زیست شرکت‌هایی را که می‌خواهند آخال وارد کنند به داشتن تصفیه خانه آب موظف کرده است در حالی که فقط ۱۰ درصد صنایع کارتن سازی تصفیه خانه آب دارند.

 

ورشوچی با بیان اینکه در حالی که آخال‌های داخلی آب را بیشتر از آخال‌های وارداتی آلوده می‌کنند، اما سازمان محیط زیست اجازه واردات نمی‌دهد، افزود: اگر واردات آخال آزاد شود قیمت این ماده اولیه صنایع کاغذ سازی کاهش می‌یابد.

 

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع کارتن و ورق با بیان اینکه با توجه به این که حق برداشت از جنگل‌ها ممنوع شده و ورود کالا به کشور کاهش یافته، بنابراین تولید آخال به جمع آوری ضایعات کاغذ در کشور محدود شده و این مسأله؛ قیمت آخال را افزایش داده است، افزود: به دلیل کاهش آخال و صادرات کاغذ، موجودی آخال کشور کاهش یافته و این نیز از دلایل افزایش قیمت آخال است.

 

وی با بیان اینکه بازار عراق ۴۰۰ هزار تن کارتن و ۱۰۰ هزار تن کاغذ باید وارد کند و فقط ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن کارتن را دارد، افزود: صنایع کاغذ سازی ما؛ فقط به بازار ۱۰۰ هزار تنی کاغذ عراق نگاه می‌کند و به بالاترین قیمت محصولات خود را در داخل می‌فروشند. اگر آخال وارد شود؛ صنایع کوچک و متوسط با مشکل روبرو نمی‌شوند.

 

وی با بیان اینکه اکنون ۱۵ شرکت مجوز واردات آخال دارند، گفت: سه شرکت می‌توانند بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد این کار را انجام دهند، اما وارد نکرده اند.

کد خبر 1079661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha