به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدمهدی نژاد نوری، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری امروز در افتتاحیه مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی گفت: افتتاح دو مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی و مرکز ملی داده های اقیانوسی و دریایی گامهایی است در جهت بهره گیری هر چه بیشتر و بهتر از فرصتهای بی نهایت که در دریاها و اقیانوس ها وجود دارد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با داشتن پنج هزار و 700 کیلومتر مرز آبی بهره کمی از دریاها دارد، اظهار کرد: ایران از منابع عظیم دریایی مانند تولید مواد و سلامت بهداشتی، استفاده از امکانات ورزشی و تفریحی، حمل و نقل، تولید انرژی و آب های شرب، کشف معادن در اعمال دریاها استفاده های لازم را ندارد.
مهدی نژادنوری خاطرنشان کرد: مرکز اقیانوس شناسی ایران بعد از 20 سال هنوز به یک موسسه تبدیل نشده است و آن گستردگی که باید داشته باشد را ندارد، هر چند در سال های اخیر رشد خوبی داشته ولی در حد انتظار نبوده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: ما هم اکنون زیرساخت ها و ظرفیت هایی را در زمینه اقیانوس شناسی ایجاد کرده ایم که نوید خوبی را برای پیشرفت و توسعه آن در آینده می دهد.
وی یادآور شد: فعال شدن شورای عالی صنایع دریایی که ریاست آن بر عهده رییس جمهور است نشان از اهمیت و پیشرفت علم دریایی و اقیانوس شناسی در کشور دارد.
مهدی نژاد نوری تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران مرکزی داریم که اطلاعات و داده های خوبی را در زمینه دریایی جمع آوری می کند، اما به هیچ عنوان کفایت چشم انداز را نمی کند، بنابراین باید شبکه ای راه اندازی شود که این اطلاعات را در آنجا جمع آوری کنیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار کرد: وزارت علوم براساس نقشه جامع علمی کشور سیاست تدبیر کشور و براساس تدابیر مقام معظم رهبری بحث حضور در دریاها را به عنوان اولویت اول در دستور کار قرار داده است و در همین راستا نیز اقدامات و همکاری های بین المللی خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه ایران در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران با جمعیت 34 میلیون نفری دارای 175 هزار دانشجو بود، افزود: امروز ایران با جمعیت بیش از 70 میلیون نفر دارای دانشجوی 4 میلیون و 200 هزار نفر است یعنی جمعیت ایران دوبرابر ولی تعداد دانشجو 20 برابر شده است.
وی ادامه داد: ایران در سال 2011 بالغ بر 21 هزار مقاله علمی و پژوهشی تولید کرد به این معنا که در مجلات ASI نمایش داده شدند و ایران در مقام 20 جهان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: ایران در اکسپوس در سال 2011 بالغ بر 31 هزار مقاله تولید کرد که مقام 17 دنیا و اول منطقه را کسب کرد.
مهدی نژاد نوری ابراز امیدواری کرد که در پنج سال آینده با توجه به جمعیت جوان کشور سرمایه گذاری ها و زیرساخت های انجام شده جزو 15 کشور اول دنیا از لحاظ تولید علم باشیم.
شایان ذکر است؛ همایش مراسم افتتاحیه مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی دوشنبه 24 بهمن در سالن همایش دانشگاه تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما