گوش های کر اسپانیا برای شنیدن صدای مسلمانان / مساجد هم دیگر در امان نیستند

سری حملات وحشیانه اخیر در اسپانیا به ویژه هتک حرمت مساجد ،عادی شدن بیگانه ستیزی و نژادپرستی در این کشور را نشان می دهد که مسلمانان بیشتر از دیگران در معرض خطر آن هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « middleeasteye»، سری حملات وحشیانه اخیر در اسپانیا عادی شدن بیگانه ستیزی و نژادپرستی در این کشور را نشان می دهد که مسلمانان بیشتر از دیگران در معرض خطر آن هستند.

 

در ساعات اولیه 7 ژوئیه ، نمازگزاران محلی برای اقامه نماز صبح خود به مسجد «ابن عربی» رفتند و با چشم انداز یک خوک سر بریده  با چاقویی که در خون غوطه ور بود مواجه شدند.بر روی دیوار مسجد هم شعارهایی مانند «نه به اسلام» و «حاکمیت اسپانیا قبال بحث نیست» نوشته شده بود.

 

در سالهای اخیر ، حزب راست افراطی «وکس» به عنوان یک نیروی سیاسی قدرتمند در اسپانیا و به ویژه در مورسیا ظهور کرده است. در انتخابات عمومی سال 2019 ، وکس 28 درصد از آراء را در مورسیا به دست آورد و اکنون در کنار حزب محافظه کار خلق و یک حزب راست میانه ، منطقه را در یک دولت ائتلافی اداره می کند.

 

بسیاری معتقدند که افزایش جنایات نفرت گرایانه اسلام هراسی در مورسیا را می توان ناشی از نفوذی دانست که وکس اکنون در منطقه دارد.

 

این حملات ،بازتاب عادی شدن گفتمان بیگانه ستیزی و نژادپرستانه بر مبنای حمله به گروههای خاص است که به ویژه اعراب و مسلمانان در آن هدف قرار می گیرند.

 

بدون شک نتیجه سخنان نفرت انگیز است که عادی شدن این حملات را قابل توجیه جلوه می دهد.

 

از زمان ظهور در صحنه سیاسی ملی ، حزب راست افراطی به دلیل مواضع سختگیرانه خود در قبال مهاجرت و اسلام به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است ، به طوری که مجبور به مسدود کردن حساب تویئتری خود در ماه ژانویه به دلیل تحریک نفرت علیه مسلمانان پس از راه اندازی یک کمپین آنلاین شد.

 

این در حالی است که به گفته تحلیلگران انگشت اتهام را فقط نمی توان به سمت وکس نشانه رفت، زیرا این مشکل ریشه ای عمیق دارد.

 

آرورا علی ، عضو انجمن مسلمانان برای حقوق بشر در این باره می گوید: مسئله فقط وکس نیست بلکه مشکل اصلی سیستمی است که اکنون بر اسپانیا حاکم است.

 

وی افزود: تحقیر انسان ها همیشه وجود داشته است؛این یک گفتمان جدید نیست ، فقط چهره ها تغییر کرده اند.

 

به گفته او عمق فاجعه اسلام هراسی به درستی در داده ها منعکس نمی شود زیرا آنها معمولا بین اسلام هراسی ، بیگانه ستیزی و نژادپرستی فرقی نمی گذارند و این راهی است که دولت از طریق آن می تواند داده های محدودی را که ارائه می شود از عموم مردم مخفی کند.

 

اما حملات اخیر در مورسیا بخشی از موج گسترده ای از اسلام هراسی است که اسپانیا را در سال های اخیر فرا گرفته است  و بسیاری از آنها حملات تروریستی سال 2017 در بارسلونا را به عنوان یک عامل موثر در این زمینه نشان می دهند.

 

در سال 2017 وزارت کشور اسپانیا 103 مورد حمله اسلام هراسانه ناشی از نفرت را ثبت کرد که 120 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت.

 

علی می گوید: نفرت علیه مسلمانان در اسپانیا هنوز به رسمیت شناخته نشده است . دولت می فهمد که ما به دلیل عدم تحمل مذهبی یا نژادپرستی و بیگانه ستیزی مورد حمله قرار گرفته ایم ، اما هرگز نقش خود را در به وجود آمدن این شرایط از طریق سیاست های امنیتی سازی یا ضد تروریسم که مسلمانان و اعراب را هدف قرار می دهد ، نمی پذیرد.

 

از طریق این سیاست هاست که به مسلمانان و اعراب به طور منظم برچسب زده می شود و رفتارهای غیرانسانی علیه آنها صورت می گیرد.

 

با این وجود درخواست های جامعه مسلمانان ، سازمان های غیردولتی و سازمان های دیگر برای یک تعهد سیاسی قوی تر برای مقابله با اسلام هراسی در حال افزایش اسپانیا گویی به گوش های کر خوانده می شود.

 

این در حالی است که به گفته فعالان اجتماعی هیچ علاقه ای به بحث در مورد آنچه برای دستیابی به جامعه ای فراگیر و غیرنژادپرستانه در منطقه مورسیا  یا اسپانیا لازم است ،وجود ندارد زیرا این بحثی است كه هیچ نیروی سیاسی حاضر به تمرکز بر روی آن نیست.

کد خبر 1078487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha