به گزارش خبرگزاری شبستان ، 25 بهمن سالگرد قیام مردمی در بحرین است که با حرکت شیعیان این کشور آغاز شد و ادامه پیدا کرد . در طول یک سال گذشته بحرینی ها همه توان خود را به کار گرفتند تا بتوانند همانند کشورهای عربی دیگری که بهار عرب را تجربه کرده اند تغییراتی اساسی در کشور خود به وجود بیاورند اما قیام مسالمت آمیز آنها همواره با سرکوب از سوی رژیم آل خیفه مواجه شده است.
آنچه شیعیان بحرین به خاطر آن قیام مردمی در این کشور را آغاز کردند از بین بردن خفقان و فساد و برقراری دموکراسی از طریق حضور در پای صندوقهای رای و برخورداری شیعیان از حقوق سیاسی برابر با اهل تسنن است اما خاندان آل خلیفه در این مدت نخواسته اند کوچکترین توجهی به این خواسته ها داشته باشند و با همکاری غرب و کشورهایی مثل عربستان و قطر به سرکوب خشونت بار معترضان پرداخته اند.
غربیها همواره از دمیدن در آتش اختلاف میان شیعه و سنی بهره برده اند و در بحرین نیز نمی خواهند این دو گروه به یکدیگر نزدیک شوند و به همین دلیل است که قصد دارند به هر ترتیب از افزایش نقش شیعیان در امور این کشور جلوگیری کنند ؛ آنها برای رسیدن به این هدف از هیچ اقدامی برای کمک به آل خلیفه به منظور کشتار شیعیان فروگذار نمی کنند.
آلخلیفه مدت های مدیدی است که با همکاری کشورهای غربی و آمریکا زمام امور در بحرین را به دست گرفته و در این مدت همواره به سرکوب شیعیان پرداخته است.
در سال ١٨٢٠، با انعقاد پیمانی با انگلستان، اداره گمرکات، تجارت و امنیت داخلی و خارجی خود را به مأموران این کشور سپرد و تحتالحمایگی بحرین در سال ١٨٨٠، با امضای پیمانی با انگلستان مورد تأکید قرار گرفت. انگلستان در سال ١٩١٩، تحتالحمایه بودن بحرین را به صورت رسمی اعلام کرد و از آن پس بحرین تحت سرپرستی یک مستشار انگلیسی اداره میشد. تسلط آلخلیفه بر بحرین و کنترل اقتصاد و امور سیاسی این کشور با حمایت انگلستان، تا زمان استقلال این کشور در سال ١٩٧١، تداوم داشت. تا این زمان حاکمیت آلخلیفه بر بحرین با حمایت انگلستان و بدون مشروعیت مردمی تداوم یافت، اما بعد از استقلال، به تدریج آمریکا نقش اصلی را در ادامۀ بقای رژیم سیاسی آلخلیفه بر عهده گرفته است.
به رغم برخی تلاشهای مقطعی و سطحی خاندان آلخلیفه برای ایجاد اصلاحات سیاسی و اجتماعی که در مجموع نتیجه عملی خاصی نداشته است، سیاستها و شیوه کشورداری این خاندان باعث افزایش و تشدید شکاف بین دولت و جامعۀ مبتنی بر اکثریت شیعی این کشور شده است.
این مسأله باعث نارضایتی دائمی و کاهش مشروعیت رژیم سیاسی و بروز عینی این نارضایتی به صورت اعتراضات مردم و گروههای سیاسی معارض شده است. از اینرو اعتراضات کنونی هرچند اعتراضاتی وسیع و فراگیر، اساسی و جدی است و حاکمیت آلخلیفه را مورد چالشی اساسی قرار داده است، اما پدیدهای کاملاً جدید و بدون ریشه و زمینه نیست.
اکنون در آستانه سالگرد قیام مردمی در بحرین ، آل خلیفه خشونت های خود را تشدید کرده تا اجازه ندهد مردم به اهداف خود دست پیدا کنند.
در حالی که فعالان بحرینی خواستار برگزاری راهپیمایی اعتراضی در روز سه شنبه به سوی میدان 'لؤلؤ' شده اند از دو روز گذشته تا کنون نیروهای امنیتی آل خلیفه در تقاطع های اصلی منامه ،پایتخت بحرین مستقر شده اند تا در صورت حضور مردم با اعمال خشونت آنها را متوقف کنند.
این در حالی است که نیروهای امنیتی بحرین روز شنبه نیز با حمله به تعداد زیادی از تظاهرکنندگان سه نفر را زخمی کردند.
بنابر گزارش میدل ایست آنلاین ،همچنین پرتاب گازهای اشک آور موجب بروز ناراحتی های تنفسی در بسیاری از تظاهرکنندگان شده است.
سرکوب سال گذشته معترضان بحرینی از سوی رژیم آل خلیفه منجر به شهادت 35 نفر از جمله پنج از تن از بازداشت شدگان در زندا های حکومت بحرین شد که در زیر شکنجه های سخت جان خود را از دست دادند.
در آستانه سالگرد قیام مردمی در بحرین سرکوب مردمی که به رهبری شیعیان این کشور علیه حکومت ظلم و جور قیام کردند افزایش پیدا کرده است.
کد خبر 107824
نظر شما