به گزارش خبرنگار شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران افتتاحیه فجر سی ام بود که در سخنانی گفت: سینما سینماست، سینما موسیقی دارد اما کنسرت نیست، سینما گریم دارد اما آرایشگاه نیست، سینما با نقاشی رابطه دارد اما گالری نیست و با همه هست ولی سینما سینماست و سینما تنها با اندیشه هم سلک است و فیلمی که مبتنی بر اندیشه نباشد تصاویر متحرک است که «ای برادر تو همه اندیشهای/ مابقی خود استخوان و ریشهای».
وزیر ارشاد افزود: مهمترین نقطه اندیشه در سینما فیلمنامه است. شاید ایران برای بعد تکنیکی کم و کسری نداشته باشد اما برای ایران و نظام و رسالتی که جمهوری اسلامی دارد ،مشکل اساسی فیلمنامه است. به مهمترین بخش فیلم که همان فیلمنامه است توجه درستی نمیشود و به فیلمنامهنویسان کمترین توجه میشود.
وی خطاب به مسئولان سازمان سینمایی افزود: سازمان نوپای سینمایی به فیلمنامه نویسان توجه بیشتر کند که نقش ایوان لازم است اما پای بست را محکم کنید.
حسینی با اشاره به آغاز به کار سازمان سینمایی گفت: تغییر ریاست بر سینما از مسیر معاونت به سازمان همچون تغییر بلم به کشتی است. سازمان سینمایی باید از فیلم حمایت کند و نه فیلمساز و باید با جرات لازم را داشته باشد و شهرت فیلمساز نباید تاثیر گذار باشد که البته این سخن به معنای کم کردن ارزش پیشکسوتان فیلمسازی نیست.
وی همچنین بر توجه بیشتر به تهیهکنندگان در سازمان سینمایی تاکید کرد و افزود: باید به تهیهکنندگان اعتماد کرد چراکه تهیهکنندگان همچون حزب در عرصه سیاسی هستند.
وزیر ارشاد با اشاره به برگزاری خوب جشنواره فیلم فجر با تشکر از دبیر جشنواره و رئیس سازمان سینمایی، تصریح کرد: از حضور و تنوع گونهها در جشنواره تشکر میکنم و از ضعفها نگران نیستم چراکه قوتها جای آنها را خواهد گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: با پوست و استخوان باور کنید که سینما کلید پیشرفت کشور است.
پس از سخنرانی سید محمد حسینی،نوبت به اهدای جوایز مهمترین بخش از سی امین جشنواره فیلم فجر یعنی بخش مسابقه سینمای ایران(سودای سیمرغ)رسید.ابتدا سیمرغ زرین(جایزه ویژه دبیر جشنواره) برای توجه به سه مضمون اخلاق، امید و آگاهی به «رسول صدرعاملی» برای فیلم سینمایی «در انتظار معجزه» رسید و «ابراهیم اصغری» سیمرغ بلورین سیامین جشنواره فیلم فجر در بخش نگاه ملی را برای فیلم سینمایی «شور شیرین»گرفت.مصطفی کیایی سیمرغ بهترین فیلمنامه را برای «ضد گلوله»به خانه برد و در بخش بهترین فیلم از نظر مخاطبان در بخش سینمای بین الملل، فیلم سینمایی «ملکه» سیمرغ بلورین سیامین جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد ضمن اینکه حسین علیزاده هم سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن را برای همین فیلم گرفت.
در ادامه در بخش جلوه های ویژه میدانی و بصری،به ترتیب به محسن روزبهانی برای فیلم سینمایی «روزهای زندگی» و کامران سحر خیز، امیر سحر خیز، سید هادی اسلامی برای فیلم «سلام بر فرشتگان» رسید و دیپلم افتخار جلوه های ویژه بصری را نیز «حسن ایزدی» برای فیلم سینمایی «ملکه» از آن خود کرد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بخش مسابقه سینمای ایران به «پرویز شیخطادی» برای ساخت فیلم سینمایی «روزهای زندگی» اهدا شد که شیخ طادی آن را به «ابوالقاسم طالبی» کارگردان فیلم سینمایی «قلادههای طلا» اهدا کرد. «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم سیمرغ شیخطادی را به او پس داد و گفت به پاس این اقدام یک سیمرغ دیگر به ابوالقاسم طالبی داده میشود.
«عباس صالحی» سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را برای فیلم سینمایی«روزهای زندگی» گرفت و با اینکه هیچ فیلمی به عنوان بهترین فیلم،نتوانست سیمرغ بلورین بگید اما دو دیپلم افتخار به ه «سعید سعدی» برای فیلم «روزهای زندگی» و «رضا رخشانی» برای فیلم «ضد گلوله» دادند.
سیمرغ بهترین طراحی صحنه و لباس را عباس بلوندی برای فیلم«ملکه»به خانه برد، «فرهاد اصلانی» برای بازی در فیلمهای سینمایی «خرس» و «زندگی خصوصی» سیمرغ بهترین بازیگر مرد را گرفت و «ساسان نخعی» هم برای صدابرداری فیلم سینمایی «بوسیدن روی ماه» سیمرغ گرفت. «داریوش مهرجویی» هم برای فیلم سینمایی «نارنجیپوش» جایزه ویژه هیئت داوران سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر را از آن خود کرد.
در ادامه اهدای جوایز سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره سیام فیلم فجر به «هنگامه قاضیانی» برای بازی در فیلم سینمایی «روزهای زندگی» رسید و دیپلم افتخار این بخش به «بهناز جعفری» برای بازی در فیلم «تلفن همراه رئیس جمهور» اهدا شد.
قاضیانی پس از دریافت سیمرغش گفت: سلام به همه همقبیلههای عزیزم. مردم سرزمینم که فکر میکنم انتظار مرا نداشتید اما زمان باهوشتر از ما است. همه کاندیداهای این بخش زنان معتبری هستند، با احترام به همه آنها اما اینبار شاهد اسامی عجیبی بودیم. شاید با این حرف دلم آرام گیرد، متشکرم از هیئت انتخاب و داوری که مرا دیدند و با ارائه جایزه مشوقی بودند برای راه سختی که در پیش دارم.
وی افزود:از محمدعلی باشهآهنگر تشکر میکنم که بخشی از جنگ را که در 9 سالگی و پناهگاهها تجربه کرده بودم، به من آموخت و شیخطادی که با حرمت و احترامبخشی، جنگ را مستندوار از او یاد گرفتم و با احترام به شهدای وطنم از ابتدای تاریخ ایران زمین.زندگی کردن به گدایی در این جهان به از بیاحترامی به ارواح بزرگانی است که معلممان هستند.
یکتا ناصر سیمرغ بهترین نقش مکمل زن را برای«یکی می خواد باهات حرف بزنه» دریافت کرد و سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد نیز به اکبر عبدی برای فیلم «خوابم می آد»اهدا شد.
در این مراسم امیر کریمی سیمرغ بهترین فیلمبرداری را برای«روزهای زندگی»گرفت،هایده صفی یاری با سیمرغ تدوین برای «نارنجی پوش»به خانه رفت و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به «علی مصفا» برای نگارش فیلمنامه «پله آخر» اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری سیامین دوره از جشنواره فیلم فجر به «محمدرضا دلپاک» برای صداگذاری فیلم سینمایی «خرس» اهدا شد و دیپلم افتخار این بخش به فرامرز ابوالصدق برای فیلم روزهای زندگی رسید.
جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در بخش مسابقه سینمای ایران به «پیمان معادی» برای فیلم سینمایی «برف روی کاجها» اهدا شد. «سیدجمال ساداتیان» تهیهکننده فیلم سینمایی «برف روی کاجها» پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بخش سینمای ایران، گفت: با تشکر از همه عواملی که در این فیلم زحمت کشیدند. من سومین جایزه مردمی را در جشنواره فیلم فجر گرفتم. اولی و دومی مربوط به فیلم «چهارشنبهسوری» و «به رنگ ارغوان» بود و حالا برای «برف روی کاجها». این جایزه مرهون تلاش گروه حرفهای و تلاشها و تواناییهای پیمان معادی است. من این جایزه را به «پیمان معادی» تقدیم میکنم.
پیمان معادی نیزپس از دریافت سیمرغ بلورین این بخش گفت: صحبت خاصی ندارم، من برای ده سال آیندهام از شما مردم خوبم سیمرغ بلورین، جایزه و انرژی گرفتم. من برای سینمای ایران هستم و در این سینما میمانم. دوست دارم در این زمان جای اصغر فرهادی را خالی کنم.
پایان پیام/
نظر شما