اعتیاد از نوع بازی!

بازی‌های رایانه‌ای از بدو ورود طرفداران بسیاری داشتند، اما شاید از همان موقع کسی فکر نمی‌کرد که روزی این بازی‌ها چنان ارتقا پیدا کنند که زندگی مخاطبان‌شان را هم تحت تأثیر قرار دهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بازی‌های رایانه‌ای با گذشت زمان پیشرفت‌های بسیاری داشته‌اند تا آنجا که امروزه شاهد ورود بازی‌های دوبعدی، سه‌بعدی و حتی آنلاین به جهان تکنولوژی هستیم، بازی‌هایی که برای مخترع‌شان سودهای میلیونی دارند و در جهان شهره هستند و علاوه بر سود‌های اقتصادی از آنها به عنوان ابزاری برای ترویج فرهنگ و عقاید نوعی جهت‌گیری خاص را به کاربران‌شان القا می‌کنند.

گرچه بازی‌ها در نگاه اول به عنوان سرگرمی شناخته می‌شوند و با آنها می‌توان چیزهایی را تجربه کرد که در دنیای واقعی برای افراد دست‌نیافتنی است، افراد می‌توانند با ابزارهای مدرن یک راننده ماهر رالی شوند و یا گریزی به دنیای موسیقی بزنند یا یک تنیسور ماهور باشند و یا در بازی‌های فوتبال در سطح جهانی و مقابل چهره‌های مشهور فوتبال بازی کنند، اما بعضی از بازی‌ها با فضای خشن خود غارتگری و آشوبگری و راه‌های مختلف برای تخلیه کردن حس خشونت را به مخاطبان‌شان القا می‌کنند.

یکی از این بازی‌ها، بازی "جنگ‌های مدرن" است که به صورت سری تولید شده و سری دوم آن در روز اول عرضه‌اش به بازار 550 میلیون دلار فروش می‌کند و تا پایان همان سال فروش‌اش به یک میلیارد دلار می‌رسد. این آمار نشان از سودآوری بازی‌ها و میزان طرفداران بازی‌های خشن در بین افراد دارد.

پس به راحتی می‌شود از طریق بازی‌ها، جامعه هدف یعنی نوجوانان و جوانان را به خشونت علیه افراد جامعه ترغیب کرد. از طرفی نیز در حال حاضر این بازی‌ها وارد فصل جدیدی شده‌اند و آن هم رسیدن به همین هدف البته در فضایی کاملا آرام و ساکت است.

بازی پرطرفداری چون "تراوین" از جمله این بازی‌ها است که افراد به صورت آنلاین به آن می‌پردازند و طی گذشت چند مدت به آن اعتیاد پیدا می‌کنند و در مواقعی این اعتیاد به قدری است که حاضرند برای ورود به مرحله بعدی پول خرج و امتیاز بیشتری کسب کنند. بازی‌ای که در حین آرامش خاص خود و به طور ماهرانه‌ای از شما یک غارتگر حرفه‌ای می‌سازد!

 

20 میلیون گیمر ایرانی در کشور

بهروز مینایی، معاون فنی شورای عالی اطلاع‌رسانی بازی‌های رایانه‌ای با اعلام اینکه در کشور بالغ بر 20 میلیون گیمر وجود دارد، گفت: این افراد به طور متوسط روزانه بالای 2 ساعت از سرویس گیم استفاده می‌کنند و بودجه اختصاص یافته در کشور به این سرویس‌ تنها یک میلیون دلار و یک دویستم کشوری چون کره است و این مبحث نیازمند سرمایه‌گذاری کلانتری است تا بتواند پاسخگوی علاقه‌مندان به این سرویس باشد.

ضمنا هم‌اکنون در کشور 60 استودیو فعال بازی‌سازی وجود دارد که موفق به ساخت 92 بازی شده‌اند.

 

تأثیر بازی به تناسب ژانر آن/سودهای اقتصادی که از آن غافل مانده ایم

اما با توجه به انبوه مخاطبان بازی‌های رایانه‌ای که مخصوصا کشور ما که میانگین سنی آنها 18 سال است و اکثر آنها را جوانان تشکیل می‌دهند و تأثیرگذاری مستقیم آن بر این جامعه آماری نشان از نیاز برای توجه بیشتر مسئولان برای سرمایه‌گذاری بیشتر و جهت‌دارتر در این بخش است؛ چرا که اکنون نوجوانان و جوانان بازی‌های تولید داخل را نمی‌شناسند، در حالی که با اکثر بازی‌های غربی و جدید و قدیمی آنها آشنا هستند.

سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش ضمن تولید بازی‌هایی کاملا سالم و ترویج فرهنگ غنی داخلی می‌تواند نوعی پیک برای شناساندن ایران و فرهنگ ایرانی بوده و همچنین سودهای اقتصادی کلانی را به دنبال داشته باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 107716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha