الهام دهنمکی، پژوهشگر علوم اجتماعی به خبرنگار شبستان در اراک، گفت: صداقت در گفتار و رفتار، نیت و عمل، دوستی و ارتباط با دیگران در همه شئون زندگی یک ارزش اخلاقی و انسانی مهم بهشمار میرود و دروغ، نیرنگ و خلاف وعده عمل کردن از مظاهر عدم صداقت است که بنیان جامعه را فرو میپاشد.
وی در ادامه افزود: قرآن کریم روز قیامت را روزی میداند که راستی و صدق به فریاد راستگویان و راستکرداران میرسد و آن روز قیامت است که راستگویان از راستی خود نفع میبرند.
دهنمکی ادامه داد: صدق تنها در گفتار نیست، بلکه در تمام کردار و اعمال انسان و در ایمان، دینداری، وعده دادن به دیگران و عمل به آن در دوستی و رفاقت و ابراز محبت در کار و فعالیت اجتماعی نیز وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: راستگویی از اعمال نیکوی انسانی بوده و نزد دین و خرد از جایگاه ویژهای برخوردار است، چراکه فطرت پاک انسان ایجاب میکند که آدم سالم و متعادل، دل و زبانش یکسو و هماهنگ باشد و همچنین ظاهر و باطنش یکی باشد و آنچه را باور دارد بر زبان جاری کند.
دهنمکی اظهار کرد: اسلام دینی فطری و راستی است و در روایات اسلامی با تعابیر گوناگونی بر راستگویی مسلمانان تاکید شده است.
این پژوهشگر علوم اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: پایه و اساس هرگونه پیشرفت مادی و معنوی در اجتماع و اعتماد متقابل برخاسته از صداقت و راستگویی است.
پایان پیام/
نظر شما