به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش شب گذشته (شنبه 19 تیر) در برنامه نگاه یک شبکه خبر سیما با بیان اینکه با عادی شدن حضور ایران در اقیانوس اطلس هیمنه آمریکا فرو میریزد و نیروهای بسیجی بسیاری از روندها را تعیین میکنند، گفت: در حالی که آمریکایی ها از آب های ما 12 مایل فاصله دارند اما از ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس که پنج هزار مایل با آنها فاصله دارد به وحشت افتاده اند.
وی با بیان اینکه ناو بندر مکران 110 هزار تن سوخت با خودش حمل می کند و می تواند 10 سال بدون سوخت گیری در دریا بماند و آب شیرین کن بسیار پیشرفته ای دارد، گفت: بنابراین حضور مستمری را برای ناوگروه در دریا فراهم می کند. ناوشکن سهند نیز که همراه ناو بندر مکران است از سال 97 تاکنون 400 روز دریا نوردی داشته که بیشتر آن در دریای سرخ بوده است.
دریادار خانزادی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در 6 ماه ناوبندر مکران را ساخت که موجب تعجب کشورهای غربی شد، گفت: کسی که روند را تولید می کند در عرصه های مختلف دست بالا را دارد. تاکنون آمریکایی ها در منطقه ما حضور داشتند و ما آنها را رصد می کردیم که اگر شیطنت کنند پاسخ دهیم اما اکنون نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس روند تولید می کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه حضور ما در اقیانوس اطلس پاسخ به ادعای امریکایی ها بود که می گفتند ایران هیچ گاه نمی تواند در این اقیانوس حضور داشته باشد، افزود: باتوجه به اینکه کشورهای آفریقایی حاشیه اقیانوس اطلس نیروی دریایی ندارند و به طور طبیعی تهدیدی برای آمریکایی ها محسوب نمی شوند کشورهای اروپایی نیز تهدیدی برای آمریکایی ها نیستند بنابراین حضور جمهوری اسلامی ایران که اساس آن ظلم ستیزی است در اقیانوس اطلس برای آمریکایی ها نگران کننده است.
وی با بیان اینکه با حضور در اقیانوس اطلس در حال آزمایش توانمندی های مقتدرانه نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم، گفت: این ناوگروه بدون پهلو گرفتن در اقیانوس اطلس در حال دریانوردی و آمریکایی ها را ترسانده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این ناوگروه حدود پنج هزار مایل معادل 20 هزار کیلومتر از سواحل ایران فاصله دارد افزود: از ابتدا هدفی برای رفتن به خلیج مکزیک نداشتیم و در سکوت خبری زمانی که ناوگروه در وسط اقیانوس اطلس حضور یافت آن را رسانه ای کردیم. با توجه به اینکه در این زمینه حرفی نمی زدیم اما اظهارات مقامات آمریکایی را درباره ناوگروه جمهوری اسلامی ایران به ویژه ناوبندر مکران می شنیدیم که خنده دار بود و نشان می دهد آنها هیچ شناختی از توانایی های ما ندارند.
.فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه اکنون دروازه های اقیانوس اطلس به روی ما باز شده است گفت: زمانی یکی از مقامات آمریکایی خطی از سواحل آمریکا تا بندرعباس کشید و گفت محال است ایران بتواند نزدیک آمریکایی ها شود. هر قدر در دریاهای آزاد پیش برویم نمایش اقتدار و حضور امنیت آفرین ماست و اینکه توانمندی ایفای نقش ما را در راستای کار جمعی برای ایجاد امنیت نشان می دهد.
دریادار خانزادی با بیان اینکه حضور ناوگان آمریکایی ها در آفریقا برای استعمار و برده داری بوده است، گفت: امروز ناوگروه جمهوری اسلامی ایران با پرچم کشورمان پیام صلح و دوستی را اعلام می کند و نشان می دهد ایران صلح طلب از کشورهایی که تحت ظلم و ستم قرار گرفته اند حمایت خواهد کرد. از روز نخست پیروزی انقلاب اسلامی تحریم های نظامی بر ما تحمیل شد اما اکنون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نخستین بار در تاریخ در اقیانوس اطلس حضور یافته است که این بسیار معنا دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه بالا ترین سطح ولایت پذیری در نیروهای مسلح وجود دارد و تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی سرلوحه کارهای ماست با اشاره به ساخت ناوشکن جماران که برخی آن را امکان پذیر نمی دانستند اما به خواست رهبر معظم انقلاب اسلامی این ناوشکن ساخته شد افزود: به زودی اخبار حضور ناوشکن دنا نیز در دریای سرخ منتشر می شود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات تروریستی نیابتی در دریای سرخ انجام می شود، گفت: کشورهایی که نمی توانند جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند به واسطه دیگران تلاش می کنند به کشتی های نفتکش ایران در این منطقه آسیب برسانند. در دریای سرخ و شمال اقیانوس هند نفتکش های ایران به وسیله ناوگان نیروی دریایی کشورمان اسکورت دو سویه می شود و در رفت و برگشت کشتی های تجاری ایران را اسکورت می کنیم تا به نقطه امن برسند. جوانان مومن پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اعمال تحریم های نظامی پای کار آمدند و همه دیدند هفت روز پس از آغاز جنگ تحمیلی نیروی دریایی عراق از بین رفت.
دریادار خانزادی با بیان اینکه این جوانان در جهادهای خودکفایی که به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایجاد شد کار ساخت قطعات بسیار پیچیده را انجام دادند، افزود: اکنون ناوشکن های شهیدان نقدی و بایندر که 60 سال از عمر آنها می گذرد سه چهار ماه در پنج هزار کیلومتر آن طرف تر از مرزها نفتکش های ایران را اسکورت می کنند که این نشان دهنده توانمندی و دانش جوانان مومن نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه برای رسیدن امنیت جمعی در اقیانوس هند مرکز بین المللی همکاری های امنیتی دریایی در منطقه آزاد چابهار ماه آینده به بهره برداری می رسد، افزود: برقراری امنیت در این منطقه بسیار گسترده به وسیله یک کشور امکان پذیر نیست بنابراین زمان زیادی تلاش کردیم مرکزی برای هدایت تلاش جمعی کشورها برای ایجاد امنیت در اقیانوس هند به وجود آوریم.
وی با اشاره به اینکه قرار است در مرکز بین المللی همکاری های امنیت دریایی چابهار نماینده همه کشورهایی که تمایل دارند در این همکاری باشند حضور یابند، گفت: هدف ایجاد این مرکز تسلط و اشراف بر اقیانوس هند و تمرکز بر مناطقی است که کانون ناامنی در آنها شکل می گیرد.
دریادار خانزادی با بیان اینکه با تجمیع اطلاعات سفید از کشتی هایی که در این منطقه تردد می کنند شناورهایی که مشخصات آنها نامعلوم است و سیستم های ناوبری خود را خاموش کرده اند از ابتدا مشخص می شود، افزود: در این مرکز هدایت مبارزه با قاچاق کالا، مواد مخدر و عملیات های تروریستی و کنترل رزمایش ها انجام می شود. به همه نهادهایی که با دریا سرو کار دارند در این مرکز یک میز اختصاص داده می شود تا اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند.
دریادار خانزادی درباره نشست فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای پیرامون منطقه اقیانوس هند نیز افزود: 36 کشور پیرامون منطقه اقیانوس هند هستند که پس از بروز دزدی های دریایی در این منطقه این کشورها هوشیاری بیشتری از خود نشان دادند. در بخش جنوبی اقیانوس هند نیروی دریایی تمام عیاری برای پوشش تردد کشتی های تجاری نداریم اما در منطقه شمال این اقیانوس نیروهای دریایی معنا دار مانند جمهوری اسلامی ایران متمرکز هستند . سازمان جهانی دریانوردی 700 مایل دریایی از اقیانوس هند را در سال 2007 میلادی به عنوان منطقه ناامن معرفی کرد که تا نزدیک سواحل هند امتداد داشت. بر این اساس در سال 2008 هند نشستی را برای ایجاد تلاش های جمعی در جلوگیری از کانون های ناامنی و تبادل اطلاعات برگزار کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در نشست سال 2010 این کشورها در امارات، جمهوری اسلامی ایران نیز شرکت کرد، گفت: پس از پنج دوره میزبانی دوره ششم در سال 1397 در ایران برگزار شد و ما ریاست این نشست را بر عهده گرفتیم.
دریادار خانزادی با بیان اینکه هر جا یک جزیره کوچکی است رد پای استعمار نیز در آنجا دیده می شود افزود: کشورهای انگلیس و فرانسه نیز به دلیل جزایری که در منطقه دارند ادعا می کنند باید جزو این اجلاس باشند. با توجه به اینکه قرار بود ریاست این اجلاس امسال بر عهده فرانسه گذاشته شود این کشور تمایل داشت اجلاس در پاریس انجام شود اما تاکید کردیم معنا ندارد اجلاس کشورهای پیرامون اقیانوس هند در اروپا برگزار شود و اگر قرار است فرانسه میزبان این اجلاس شود باید آن را در جزیره ریونیون در جنوب اقیانوس هند برگزار کنند که فرانسه پذیرفت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه این نشست بسیار موثر بود و ما مواضع جدی جمهوری اسلامی ایران را درباره صف بندی ها و ائتلافاتی که در منطقه وجود دارد مطرح کردیم، گفت: گفتگوهای خوبی با فرماندهان نیروهای دریای برخی کشورها از جمله هلند و آلمان داشتیم. فرماندهان آلمانی و هلندی گفتند ما پیام بسیار صریح و روشنی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست دریافت کردیم که آن را به کشورهایمان منتقل می کنیم. به نظر می رسد اروپایی ها خود را از آمریکایی ها جدا مي کنند.
دریادار خانزادی با بیان اینکه در مجمع اصلی و عمومی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران بسیار صریح و بدون پرده پوشی مطالب تند و شفافی را مطرح و اعلام کردیم چه کسانی چه خطاهایی را در منطقه مرتکب می شوند و ممکن است به آنها و کسانی که میزبان آنها هستند آسیب برسد، افزود: مکان همه ناوهای آنها را در منطقه دریای عمان، خلیج فارس و اقیانوس هند به آنها نشان دادیم که حتی برای فرمانده نیروی دریایی فرانسه تعجب آور بود.
وی با بیان اینکه به فرمانده نیروی دریایی فرانسه گفتیم دریای عمان و خلیج فارس را منطقه امن می دانیم بنابراین سه هزار کیلومتر دورتر در خلیج عدن در جهت تامین امنیت جهانی حضور یافته ایم اما شما در خلیج فارس چکار می کنید، افزود: فرمانده نیروی دریایی فرانسه گفت با شما موافق هستیم البته اروپا برای اینکه در بازی های سیاسی قرار نگیرد رفتار خنثی ایی در منطقه دارد. ممکن است در خلیج فارس شناورهای فرانسوی حضور داشته باشند اما آنکه شیطنت می کند آمریکایی ها هستند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه این برنامه خبری با اشاره به اینکه در 2 تا 3 هفته آینده 2 بیمارستان بزرگ در بندر عباس و کنارک که ظرفیت هر بیمارستان 96 تختخواب است افتتاح می شود که تا 2 برابر ظرفیت هم قابل توسعه است، گفت: اين دو بيمارستان همه نیازهای تخصصی پزشکی را تأمین می کند و از ظرفیت بهداشت و درمان مردم بومی منطقه استفاده خواهیم کرد و این نوید را می دهیم که دو بیمارستان بزرگ در منطقه سواحل مکران به بهره برداری می رسد و در جاسک هم چون سال گذشته کلنگ بیمارستان را زدیم الآن ساختمان بیمارستان در حال بنا شدن است و به نظر می رسد تا یک سال بعد به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه من همواره جوانانی که می توانند فعالیتی انجام دهند تا گره ای از نیروی دریایی باز کند می پذیرم، ادامه داد: از بین همین جوانان، فردی مدعی شد که توانمندی تعمیر موتورهای شناور را دارد که بعد از فرصتی که به این جوان دادیم طی 2 ماه یک موتور را تعمیر اساسی کرد. این جوان زنجیره ای از همکاران را در سطح کشور ايجاد کرد که تراشکاری ها و ساخت قطعات بسیار پیچیده را در یک کارگاه های بسیار کوچک انجام می دهد.
وی با اشاره به اینکه امروز بعد از شش ماه در دانشگاه شهید عباسپور موتور بسیار پیشرفته شناور توسط همین جوان ساخته شده است که به نظر می رسد این اولین موتور به طور کاملاً رایگان با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شده است، این موتور به نام شرکت شتاب دهنده مکران نام گذاری شده است، ادامه داد: به نظر می رسد یک جهش بزرگ فناوری در کشور اتفاق افتاده است و حتماً افرادی که خبره کار هستند متوجه این اتفاق بزرگ هستند که طی آن یک دیزل دریایی در شرکت دانش بنیان با تعدادی جوان با توان 3 هزار و 600 اسب بخار که در بیشتر شناورهای ما همین دیزل مورد استفاده قرار می گیرد ساخته شده است. ما با همین مجموعه ، یک مرکز نوآوری صنایع دریایی ساختیم که در این مرکز فقط جوانان هستند و ادعا کردند یک ناوشکن سنگین می توانند بسازند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: به این نتیجه رسیدیم که وقتی این جوانان موتور می سازند و در قالب مرکز نوآوری صنایع دریایی طراحی های خاص می کنند نیاز به فضا برای ساختن موارد طراحی شده دارند که پیش بینی کارخانجات نوآوری صنعت دریایی کردیم و این کارخانجات را به طور کامل در اختیار این جوانان قرار دادیم که اتفاقات بسیار بزرگی برای صنایع دریایی کشور می افتد. از همه جوانانی که فکر می کنند اگر به آنها میدان داده شود کار بزرگی انجام می دهند این میدان در نیروی دریایی و مجموعه نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران در اختیار آنهاست.
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با سواحل مکران اتفاقات زیادی افتاده است وقتی مجموعه ای از نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش قراول می رود و در یک جغرافیایی مستقر می شود که یک کانون تمدنی در آنجا وجود دارد ولی توسعه پیدا نکرده است، در این باره به ارائه مثالی پرداخت و گفت: مثل جاسک و کنارک که به دلایل مختلف در طول تاریخ مورد غفلت قرار گرفته ، نیروی دریایی با همین ظرفیت، دانش و حضور خود به رشد و توسعه کانون تمدنی کمک می کند. جاسک امروز با جاسک 10 سال پیش قابل مقایسه نیست و پیشرفت های زیادی اتفاق افتاده است البته کنارک هم به همین شکل است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه مناطق دریایی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران امنیت بسیار بالایی دارد، گفت: بدون استثناء امکان ندارد از مسافت های دور، شناوری (نظامی یا تجاری) قصد تقرب به این منطقه را داشته باشد و لحظه به لحظه مورد پایش قرار نگیرد چون همکاران ما به صورت شبانه روزی در سایت های مختلف اطلاعاتی و راداری و همین طور در یگان های شناور که در دریا مستقر هستند در حال رصد کردن می باشند و همچنین پهپادهای نیروی دریایی زمان نمی شناسند و هر ساعت از شبانه روز که لازم باشد به پرواز در می آیند و اهداف را در دریا مورد شناسایی مثبت قرار می دهند و همین طور بالگردها و هواپیماهای نیروی دریایی ، سایت های راداری پدافند هوایی و حتی پهپادهای نیروی هوایی امروز یک ظرفیت بسیار خوبی از امنیت در مجموعه ارتش به وجود آوردند البته تمام مناطق دریایی تحت حاکمیت که در مسئولیت ارتش است.
وی با بیان اینکه امروز ارتباط بسیار خوبی بین نیروی دریایی ارتش و سپاه برقرار است، ادامه داد: در خلیج فارس هم شرایط بسیار پایدار و خوب است و امنیت بسیار بالایی وجود دارد. ملت شریف ایران این اطمینان را داشته باشند که فرزندان رشید ایران اسلامی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از ارتش و سپاه در هر دو نیروی دریایی، مقتدر در مناطق دریایی تحت حاکمیت هستند و فراتر از آن هم در دریاهای آزاد که کشتی های ما کار صادرات و واردات را انجام می دهند مقتدرانه در دریاها حضور داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه در حال حاضر همزمان دو ناوگروه بزرگ در دریا داریم، گفت: یک ناوگروه در اقیانوس اطلس با هدف صلح و دوستی است که برای با تجربه تر شدن افسران و کارکنانی که روی این شناورها هستند انجام شده و همچنین شناورهایی که در دریای سرخ و خلیج عدن مشغول انجام عملیات هستند که نه تنها امنیت بسیار خوبی را برای جمهوری اسلامی ایران برقرار کردیم بلکه دیگر کشورهایی که حضور فیزیکی ندارند اما کشتی های آنها تردد می کند این امنیت شامل آنها هم شده است.
وی درباره رژیم اشغالگر قدس هم گفت: این رژیم همین جغرافیایی هم که اشغال کرده زیادی است و باید این لکه ننگ پاک شود و اینکه در جغرافیای ما حضور پیدا کند سراب و برای آنها یک خواب و رویاست و هیچ وقت امکان پذیر نیست. هاورکرافت در مجموعه وزارت دفاع در حال ساخت است و طرح ساخت این هاورکرافت را از روز اول دنبال کردم و طبق وعده وزارت دفاع اولین نمونه آن آذر ماه ساخته و رونمایی می شود. این هاورکرافت سنگین است که مجهز به موشک می باشد و ظرفیت پرتاب اژدر و مین را با خودش دارد.
امیر دریادار خانزادی گفت: برای هفته دفاع مقدس پیش بینی الحاق ناو جمهوری اسلامی ایران (دماوند) را در ناوگان شمال داریم و همچنین ناو موشک انداز کنارک که در سانحه موشکی آسیب دیده بود به طور کامل بازسازی و بهینه شده و امروز تبدیل به یک ناو موشکی شده است که در برنامه الحاق قرار دارد و تا پایان سال تلاش می کنیم که اولین شناور اطلاعاتی نیروی دریایی که یک ناوشکن اقیانوس پیما می باشد به مجموعه نیروی دریایی ملحق کنیم.
نظر شما