خبرگزاری شبستان-فرهنگ و ادب: امسال نمایش «شور شیرین» آخرین ساخته رضا اردکانی در جشنواره فیلم فجر، علاوه بر آنکه فضای معنوی با طراوتی که در جشنواره حاکم کرد، این تلنگر را به حافظه تمام دلسوزان سینمای دفاع مقدس زد که لزوم الگو سازی برای جوانان، هرگز از بین نمی رود.
پیش از این اکثر آثار سینمای دفاع مقدس درباره وقایع جنگ یا حواشی جنگ و بازماندگان پس از جنگ بود. از ابتدای حیات این ژانر سینمایی تا کنون، کمتر فیلمی در مورد زندگی سرداران و فرماندهان جنگی ساخته شده و قدم اصلی در این زمینه را جواد اردکانی چندی پیش با ساخت «به کبودی یاس» در مورد زندگی شهید برونسی برداشت.
الگوسازی یکی از مهمترین راه های هدایت نسل جوان به سمت و سوی صحیح در زندگی است. در نبود الگوی مناسب داخلی، جوان ایرانی که خود را در محاصره بمباران اطلاعات و فرهنگ هایی از چهار گوشه جهان می بیند، ناخود آگاه دست به تقلید و الگو برداری از این فرهنگ ها می زند. غافل از اینکه جریاناتی حساب شده، او را به سمت گریز از هویت ایرانی خود سوق می دهد و این بی هویتی، فردای جامعه ما را به خطر می اندازد.
جواد اردکانی که طبق گفته خودش قصد ساختن فیلم های دیگری در مورد زندگی فرماندهان ممتاز جنگ را دارد، با ساخت «شور شیرین» آینه ای در برابر مخاطبان حوانتر خویش می گذارد تا آنها خود را با همه کمی و کاستی هایشان در آن ببینند و بفهمند که فرماندهان دفاع مقدس مانند خودشان جوانانی برومند بودند که راه درستی را انتخاب کرده و سرانجام به معبود خود رسیدند.
ناگفته های جنگ بسیارند و اکنون، سالها پس از پایان جنگ، می توان پرونده ها و وقایعی را که روزی محرمانه بودند، بیرون کشید و آنها را تبدیل به فیلم کرد. اما الگوسازی برای جوان امروز، مهمترین وظیفه دولت و حامیان سینمای ارزشی است که تا وقتی مهاجم فرهنگی، اصالت ما را به یغما نبرده، در این امر بیش از پیش بکوشند و با حمایت از فیلم هایی چون «شور شیرین» را دیگر کارگردانان را نیز به ساخت فیلم های ارزشی تشویق کنند.
پایان پیام/
نظر شما