به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از c-karbala، روزنامه بین المللی «نشنال» در گزارشی اعلام کرد: «طاهره قطب الدین» استاد و نویسنده هندی اواخر ماه گذشته به دلیل دستاوردهایش در زمینه گفتمان عربی جایزه تجلیل را به دست آورد. وی نخستین شخصیت هندی است که این جایزه را کسب کرد.
این روزنامه به نقل از قطب الدین نوشت: زبان عربی نخستین زبانی بود که به لطف پدرش که از علمای مسلمان برجسته بود، آموخت و به اعضای خانواده اش آن را یاد داد.
قطب الدین می گوید: بخشی از درس ها درباره برنامه های حکمت و به طور خاص سخنان امام علی(ع) بود. این سخنان مورد توجه همگان قرار گرفت.
این استاد ادبیات عرب و مطالعات اسلامی در دانشگاه آمریکایی شیکاگو می گوید: سخنان امام علی(ع) بی نهایت زیباست و آنها را دوست داشتم تاجایی که همه آنها را حفظ کردم .
وی تاکید می کند: در اواخر دهه 80 در طول تحصیل در مرحله کارشناسی ادبیات در دانشگاه عین شمس مصر تصمیم گرفت تا خطبه های امیر المومنین علی بن ابی طالب(ع) را بررسی کنم. به همین دلیل در زیبایی شناسی و ساختار تاریخی پیرامون آن کاوش کردم. پس از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه هارورد در سال 1994 و سپس دکترا در سال 1999، ایده بررسی این خطبه ها در ذهنم بود.
قطب الدین می گوید: این شوق در نوشته هایم را از حضرت زینب(ع) دختر امام علی(ع) و نوه حضرت محمد(ص) الهام گرفتم. نخستین زنی که سخنرانی عمومی کرد. درحالی که بیشتر اعضای خانواده اش به شهادت رسیده بودند و باقی خانواده اش اسیر شده بودند. سخنرانی حضرت زینب(ع) یکی از مشهورترین و قدیمی ترین متون نوشتاری در ادبیات عرب در گروه بلاغت زنان است.
وی می گوید: 10 سال تالیف کتابش در این زمینه با عنوان «الخطابة العربیة ... الفن و الوظیفه» به طول کشید.
طاهره قطب الدین اخیرا با جایزه خطابه العربیة در جشنواره جایزه شیخ زاید للکتاب لعام 2021 میلادی در امارات مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت.
نظر شما