به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۱۳ تیر شبستان به شرح زیر است:
افزایش ساعات کاری ادارات مالیاتی تا ۱۵ تیر
امیدعلی پارسا با اشاره به تمدید مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) بر مبنای مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا تا ۱۵ تیرماه، گفت: با توجه به اینکه ایام پایانی موعد ارایه اظهارنامه مالیاتی با بیشترین حجم مراجعات مؤدیان و درخواست آنان برای دریافت خدمات مختلف از ادارات امور مالیاتی همراه است، افزایش ساعات کاری ادارات امور مالیاتی سراسر کشور با رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و شیوه نامه بهداشتی تا ساعت ۱۹ ابلاغ میشود.
وی افزود: براساس بخشنامه ابلاغی، به منظور ارائه خدمات مطلوب به مؤدیان مالیاتی برای انجام تکالیف قانونی مرتبط با تسلیم اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی عملکرد سال ۱۳۹۹ به ویژه نحوه بکارگیری از دستورالعمل موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، ساعات کاری ادارات کل امور مالیاتی در سراسر کشور از روز یکشنبه ۱۳ تیرماه تا روز سه شنبه ۱۵ تیرماه از اول وقت اداری تا ساعت ۱۹ است.
صندوقهای سرمایهگذاری ۵ ستاره بازار سرمایه
مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران درجه بندی عملکرد حدود ۲۴۰ صندوقهای سرمایهگذاری کشور را در سه بازه زمانی یک ساله، ۳ ساله و ۵ ساله مورد بررسی و محاسبه قرار داد و اعلام کرد. درجهبندی مذکور براساس شیوه نامه درجهبندی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری موسسه رتبه بندی اعتباری برهان صورت گرفته است و ۹ صندوق توانستند در هر سه دوره بالاترین درجه رتبه بندی یعنی نشان «پنج ستاره» (MFR-۵) را دریافت کنند.
چهار صندوق از جمع برترین ها در گروه صندوق های سهامی قرار می گیرند و ۵ عدد دیگر صندوق بادرآمد ثابت هستند. صندوق های آسمان آرمانی سهام شرکت سبدگردان آسمان با نماد آساس، صندوق آسمان یکم سبدگردان آسمان، توسعه اندوخته آینده سبدگردان انتخاب مفید و هستی بخش آگاه سبدگردان آگاه با نماد آگاس صندوق های در سهام این لیست درجه بندی بوده اند.
صندوق های با درآمد ثابت گسترش فردای ایرانیان کارگزاری بانک آینده، سپهر تدبیرگران کارگزاری تدبیرگران فردا، ارمغان ایرانیان تامین سرمایه نوین، پاداش سرمایه بهگزین سبدگردان پاداش سرمایه و مشترک کارگزاری کارآفرین دیگر صندوق های پنج ستاره این لیست درجه بندی هستند که در گروه صندوق های با درآمد ثابت قرار می گیرند.
گفتنی است، درجه بندی مذکور براساس شیوه نامه درجه بندی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری موسسه رتبه بندی اعتباری برهان صورت گرفته است.
درجهبندی عملکرد صندوقهای سرمایه گذاری، مبتنی بر یک مدل کاملاً کمّی است و طوری طراحی شده است که سرمایه گذاران را قادر سازد تا عملکرد گذشته هر صندوق را پس از تعدیل بر مبنای ریسک، در مقایسه با صندوق های همتای خود ارزیابی کند.
درجهبندی عملکرد صندوق سرمایهگذاری بر اساس بازدهی تعدیل شده بر مبنای ریسک و مقایسۀ آن با گروههای همتا در دورههای مشابه انجام میشود. این درجهبندی یک بار با لحاظ ریسک تمرکز و نیز یکبار بدون لحاظ ریسک تمرکز تعیین و در ادوار سه ماهه به روز رسانی میشود. برهان صندوقها را از نظر عملکرد به پنج دسته درجهبندی میکند که بالاترین درجه «پنج ستاره» (MFR-۵) و پایینترین درجه «تک ستاره» (MFR-۱) است. ریسک تمرکز ناشی از تمرکز سرمایهگذاری در تعداد کمی از شرکتها یا صنایع است. برهان صندوقها را از نظر ریسک تمرکز به پنج دسته از ریسک تمرکز خیلی زیاد تا ریسک تمرکز خیلی کم، طبقه بندی میکند.
۳ گام اساسی برای اصلاح نظام بانکی کشور
کامران ندری با تاکید براینکه اصلاح نظام بانکی یکی از ضرورت های اقتصاد ماست، اظهار کرد: این امر نه در شرایط کنونی بلکه در دودهه گذشته از ضرورت های اقتصاد ما بوده که تا کنون اقدامات کافی در این باره انجام نشده است؛ اما باید یکی از اولویت های دولت باشد. هرچند دولت های قبلی هم پذیرفتند که در این زمینه اقدامات اساسی و جدی انجام شود اما موفقیتی در این حوزه کسب نکردند.
این کارشناس پولی و بانکی درباره اصلاح نظام بانکی و اقدامات دولت جدید در این راستا اظهار کرد: در گام اول باید بستر حقوقی و قانونی و در واقع قاعده بازی فراهم شود. گام دوم نیز استفاده از افراد متخصص و خبره حوزه بانکداری است. در نهایت هم باید ابعاد برنامهای که برای اصلاح نظام بانکی در نظر داریم مشخص و شفاف باشد.
وی با اشاره به اینکه در اصلاح نظام بانکی باید هزینهها نیز کاملا مشهود باشد، تصریح کرد: مقامات بالادستی باید متوجه باشند که این اقدام هزینه بر است ؛ بنابراین باید محل تامین منابع هم تعیین و به صورت شفاف بیان شود.
این استاد دانشگاه افزود: از سوی دیگر برای اینکه این اقدامات به مردم فشاری وارد نکند باید نسبت به کنترل تبعات منفی آن اقدام شود که البته کار آسانی نیست بلکه پیچیدگی های خاص خود را هم دارد. نباید اینگونه باشد که بدون برنامه و تهیه مقدمات لازم وارد جبههای شویم که شناخت کافی ازآن نداریم و موفق نشویم.
ندری با اشاره به الزامات اصلاح نظام بانکی گفت: طبیعتا برای اصلاح هر فرآیندی، ابتدا باید چارچوب قانونی و حقوقی برای آن تعریف شود بنابراین اولین گام این است که قاعده بازی را به صورت علمی و دقیق معین کنیم تا کسی که می خواهد وارد میدان شود ، بتواند در چارچوب قانون عمل کند و مطمئن باشد که از حمایت های قانونی هم برخوردار است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قانون پولی و بانکی مصوب سال ۱۳۵۱ این اختیار و اقتدار را به بانک مرکزی به عنوان نهاد مجری نمیدهد تا بتواند گامهای اساسی و جدی در راستای اصلاح نظام بانکی بردارد، تصریح کرد: متاسفانه مسئولان امر در رابطه با اصلاح نظام بانکی از حمایتهای قانونی لازم برخوردار نیستند و نه در حوزه نظارت بر بانکها و نه در حوزه اعمال سیاستهای پولی، اقتدار و اختیار لازم را به لحاظ قانونی ندارند. در این شرایط متاسفانه باید تابع تصمیمات دیگران باشند؛ دیگرانی که هیچ مسئولیتی در این حوزه ندارند اما تصمیم میگیرند و در نهایت مسئولان بانک مرکزی هستند که باید پاسخگو باشند.
ندری تاکید کرد: تعریف قاعده بازی و دادن اختیار و اقتدار لازم به بانک مرکزی به معنای استقلال بانک مرکزی است. بانک مرکزی باید به قدری قدرت داشته باشد که وقتی سیاستمداران برای رسیدن به اهداف خود میخواهند از منابع پولی استفاده کنند و به سراغ چاپ پول بروند، به آنها نه بگوید. یا اگر برخی بخواهند برای بانک ها نسخهپیچی کنند باید قدرت و اختیار مقابله با آنها را داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در نتیجه، این عدم تناسب بین اختیارات و انتظارات و اهداف در قانون پولی و بانکی مصوب ۱۳۵۱ مشهود است؛ بنابراین اولین قدمی که باید برداشته شود این است که ما این قانون را اصلاح و ایرادات را برطرف کنیم و اختیارات لازم را به مقام مسئول مرتبط که در اینجا بانک مرکزی است بدهیم.
به گفته وی، در این شرایط و در چارچوب این قانون از مقامات بانک مرکزی هم انتظار داشته باشیم تا در راستای اصلاح نظام بانکی قدم بردارند و پاسخگو هم باشند؛ چرا که اختیارات لازم را دادهایم و ابهامات قانونی را برطرف کردیم و تنها کاری که باید انجام دهند این است که برنامهای برای اصلاح نظام بانکی در چارچوب آن قانون تهیه کنند و وارد میدان اصلاح شوند.
ندری گفت: البته در این مسیر باید از اجتهاد شخصی یا تفسیر به رای و ... نیز اجتناب کنیم بلکه مبتنی بر تجارب موفق دنیا به صورت علمی مسئله را در قانون حل کنیم.
از روز شنبه مورخ ۱۲ تیر ۱۴۰۰ تهران مجدد وارد وضعیت قرمز کرونایی شد و همانطور که در سنوات گذشته شاهد آن بودیم با وارد شدن هر شهری به وضعیت قرمز، بازارهای آن شهر تعطیل میشدند.
بر همین اساس تمامی بازارهای تهران نیز از روز گذشته به صورت غیر رسمی و از امروز مورخ ۱۳ تیر ۱۴۰۰ به طور رسمی باید تعطیل شوند و تمام واحدهای صنفی باید نسبت به این امر اقدام کنند در غیر این صورت با آنها برخورد میشود.
گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ در وضعیت قرمز کرونایی باید تماما تعطیل باشند و تنها گروه شغلی یک که مشاغل پر مصرف و ضروری را تشکیل میدهند، توانایی فعالیت بلامانع را دارند.
در همین راستا روابط عمومی اتاق اصناف ایران به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: از امروز تمامی بازارهای تهران و گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ باید نسبت به تعطیلی واحدهای صنفی و تولیدی خود اقدام کنند که اطلاعیه رسمی آن تا ساعاتی دیگر ابلاغ میشود.
متوسط قیمت کالاهای خوراکی چه تغییری کرد؟
مرکز آمار ایران گزارش مربوط به متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در خرداد ١٤٠٠ را منتشر کرد. بر این اساس، در خرداد ماه ١٤٠٠ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات
در این گروه، اقلام "شیرینی خشک" و "رشته آش" با ٢,٧ درصد و "برنج ایرانی درجه یک" با ٢.٠ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها
در این گروه، اقلام "مرغ ماشینی" با ٤,٨ درصد، "کنسرو ماهی تن" و " گوشت گاو یا گوساله " با ١.١ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین در این گروه " گوشت گوسفند" با ٢.٢ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "شیر خشک" با ٤,٢ درصد، "تخم مرغ ماشینی" با ٤.١ درصد بوده است.
میوه و خشکبار
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "خربزه" با ٢٤,٤ درصد و "هندوانه" با ١٥.١ درصد میباشد. همچنین در این گروه "هلو" با ١٥.٤ درصد و "پرتقال" با ٨.٨ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
سبزیجات و حبوبات
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "سیب زمینی" با ١٤,٧ درصد، "گوجه فرنگی" با ١٤.٣ درصد، "بادمجان" با ١١.٠ درصد و "پیاز" با ٩.٩ درصد می باشد.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "نوشابه گازدار" و "شکر" با ٥,٢ درصد و "قند" با ٢.٧ درصد می باشد.
نظر شما