به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال ۲۰۰۴ ، برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند. ۱۸۰ شهری که این شبکه را تشکیل دادهاند، برای رسیدن به هدف مشترکی با هم کار میکنند، قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در قلب برنامههای توسعه در سطح محلی و همکاری فعال در سطح بینالمللی با پیوستن به این شبکه، شهرها متعهد میشوند که آفرینش، تولید و توزیع فعالیتها، محصولات و خدمات فرهنگی را تقویت کنند؛ شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق چون ادبیات موسیقی، طراحی، رسانه و...را پوشش میدهد.
از اهداف شهرهای خلاق مواردی چون: توسعه کانونهای خلاقیت و نوآوری و گسترش فرصتها برای افراد آفریننده و حرفهای، بهبود دسترسی به زندگی فرهنگی و شرکت در آن، به ویژه برای گروهها و افراد به حاشیه رانده شده و آسیبپذیر، ادغام کامل فرهنگ و خلاقیت در طرحهای پیشرفت پایدار، ادغام کامل فرهنگ و خلاقیت در طرحهای پیشرفت پایدار می باشد.
آموزش و ظرفیتسازی (تبادل کارآموز و برنامههای آموزشی) و سیاستگذاری(نوآوریهای مربوط به طرحهای توسعه محلی و یا ملی) را می توان نام برد.
شبکه شهرهای خلاق، نه تنها سکویی برای تأمل بر نقش خلاقیت به عنوان اهرمی برای پیشرفت پایدار است بلکه محل پرورش فعالیت و نوآوری نیز می باشد.
در این راستا شهرهای پیرانشهر از استان آذربایجان غربی، آق قلا استان گلستان، نوشهر از استان مازندران، اوز از استان فارس و جیرفت استان کرمان به عنوان شهرهای خلاق حوزه مد و لباس معرفی شده است.
نظر شما