خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد سیدسجاد (واقع در تهران، بزرگراه رسالت، خیابان شهید حاجی پور) تنها مسجدی در منطقه مجیدیه است که به معنای واقعی کلمه، برقرار است.
برقرارترین مسجد در منطقه مجیدیه
طبق گزارش خبرنگار ما در این مسجد از ساعت یازده صبح تا یازده شب به روی عموم مردم باز است و با تلاش حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله هاتفی، امام جماعت، حسینی، خادم، خانم حسینی، مسئول امور فرهنگی خواهران و حسن آقا، عضو هیئت امنای مسجد سیدسجاد، تمام نکات بهداشتی و ملاحظات امنیتی طی این دوازده ساعت به طور دقیق و مو به مو رعایت می شود.
امام جماعت مسجد سید سجاد اظهار کرد: مسجدی می تواند در تربیت فرزندان ایران اسلامی موفق باشد که برای تک تک ثانیه های اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان و حتی میانسالان و کهنسالان برنامه داشته باشد و این ممکن نیست به جز باز بودن در مسجد در تمام ساعات روز و اجرای برنامه های مختلف.
مسجد سیدسجاد با همدلی مثال زدنی اهالی و کارگزارانش توانسته به پاتوقی برای افرادی از نسل های مختلف انقلاب اسلامی تبدیل شود به طوری که از دختران و زنان گرفته تا پسران و مردان همه روزه به ویژه در فصل تابستان می توانند از برنامه های قرآنی، فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی آن استفاده کنند. نکته بسیار جالب حضور هاتفی در حیاط مسجد سیدسجاد است تا به گفته خودش هم بر حسن اجرای برنامه ها نظارت کند و هم پاسخگوی سوالات مردم باشد. نکته جالب تر این است که امام جماعت مسجد سیدسجاد تقریبا تمام نمازگزاران و کسانی که در این مسجد به هر دلیلی حضور می یابد از کودکان چهار پنج ساله تا پیرمرد 70، 80 ساله را می شناسند و بعضا آنها را به اسم کوچک نیز صدا می کند. این موضوع، یعنی صمیمیتی که به واسطه همت امام جماعت این مسجد و وقتی که برای این خانه خدا می گذارد، میان وی و اهالی منطقه مجیدیه به ویژه خیابان شهید حاجی پور شکل گرفته است.
طلاب خواهر مدرسه علمیه سجادیه مسجد سیدسجاد نیز با مدیریت سرکار خانم حسینی در برگزاری جلسات قرآنی در صبح ها، کارگاه های علمی و هنری در بعداظهرها و برنامه های مناسبتی در شب ها حضور فعالی دارند. حجت الاسلام و المسلمین هاتفی دراین باره به خبرنگار شبستان گفت: با اینکه مدرسه علمیه سجادیه همچون سایر مدارس در پی شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی فعالیت های خود را دنبال می کند ولی از آن رو که طلاب این مدرسه همگی اهل تهران و برخی از ساکنان شرق تهران هستند، در برگزاری برنامه های مسجد سیدسجاد حضور دارند. برخی از آنها تقریبا همه روزه حضور می یابند و برخی نیز که فاصله منزل شان تا این مسجد بیشتر است، هفته ای یکی دو بار حضور می یابند.
هزینه ۸۰۰ میلیون تومانی اداره مدرسه علمیه مسجد سیدسجاد
نکته بسیار جالب این است که طلاب خواهر مدرسه علمیه مسجد سیدسجاد به دلیل مهربانی و صمیمیتی که در میان اهالی این مسجد دیده اند، جهادی وار و مخلصانه در این خانه خدا حضور می یابند. زمانی که خبرنگار ما در بعدازظهر یک روز بسیار گرم تابستانی در این مسجد حضور یافته بود، طلاب خواهر در حال مدیریت کلاس ها در طبقه دوم مسجد سیدسجاد بودند. هاتفی این نکته را هم بیان کرد که وقتی برخی از خیران تلاش خواهران مدرسه علمیه سجادیه را می بینند در تامین هزینه های این مدرسه و مسجد سیدسجاد مشارکت بیشتری می کنند. جالب است بدانید که سالیانه بیش از ۸۰۰ میلیون تومان هزینه اداره این مدرسه می شود که حدود چهار صد میلیون تومان آن به حقوق استادان و خدمه مدرسه علمیه سجادیه مربوط می شود.
پیش دبستانی و مهد سجادیه نیز توسط طلاب خواهر مسجد سیدسجاد مدیریت می شود و از مدیر تا مربیان این مرکز، طلاب سطح یک این مدرسه هستند. تعلیم و تربیت در پیش دبستانی و مهد سجادیه همچون سایر مراکز مشابه البته با محوریت قرآن و اهل بیت (ع) است. به گفته هافتی اکنون بیش از ۴۰ کودک در کلاس های این مرکز با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی شرکت می کنند.
یک مدافع حرم، خادم مسجد سیدسجاد است
خلاصه اینکه هر روز حدود دوازده ساعت شاهد شور و هیجانی وصف ناپذیر با حضور افرادی از گروه های مختلف سنی در مسجد سیدسجاد هستیم ریشه این استقبال در وقتی است که هاتفی برای این خانه خدا می گذارد و همدلی مثال زدنی بسیجیان، هیئت امنا و خادم این مسجد است.
جالب است بدانیم که خادم این خانه خدا از جانبازان مدافع حرم است. هاتفی در این باره به خبرنگار شبستان گفت: خادم قبلی این مسجد به لطف خداوند، با تغییر وضعیت مالی اش تصمیم گرفت به شهر خود برگردد (مهاجرت معکوس). وی یکی دو ماهی به ما فرصت داد تا خادم جدیدی پیدا کنیم که پس از مصاحبه با چند نفر، آقای حسینی را انتخاب کردیم. وی از رزمندگان تیپ زینبیون افغانستان است که در سوریه از حرم اهل بیت (ع) دفاع کردند و در این مسیر مقدس، جانباز شده است. خانواده وی در طبقه دوم مسجد سیدسجاد ساکن هستند و ماهیانه دو میلیون و پانصد هزار تومان حقوق دریافت می کند. در واقع ما سعی کردیم همه امکانات را برای وی تامین کنیم که نیازی به شغل دوم نداشته باشد. وی و همسرش تمام وقت در خدمت مسجد سیدسجاد هستند. جالب است بدانیم که امکانات مالی ای که مسجد سیدسجاد در اختیار خادم این مسجد قرار می دهد آنقدر خوب است که به گفته هاتفی، تاکنون چندین طلبه درخواست کردند که خادم این مسجد باشند.
صندوق قرض الحسنه و خیریه مسجد سیدسجاد سفت و سخت پشت امام جماعت و فعالان فرهنگی این مسجد هستند تا بدون هیچ دغدغه مالی برنامه های مختلف را اجرا کنند. مسئول صندوق و عضو هیئت امنای این مسجد در این باره به شبستان گفت: به همه اعلام کرده ایم که کلیه هزینه های برنامه های تان حتی جوایز را پرداخت می کنیم و الحمدالله با همدلی ای که در این مسجد وجود دارد، هر روز شاهد حضور صدها تن از ساکنان خیابان شهید حاجی پور و محلات اطراف در مسجد سیدسجاد هستیم.
نظر شما