به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام دکتر حمید شهریاری، رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه، در این مراسم گفت: واحد انفورماتیک قوه قضاییه از سال گذشته مستقیماً زیر نظر رئیس قوه قرار گرفته و با عنوان مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه فعالیت های وسیعی را آغاز کرده است.
وی از اجرای طرح سامانه جمع آوری(سجاCSS) از دی 88 خبر داد و تصریح کرد: از جمله خدمات این سامانه، نمایش آمارهای مقایسه ای شعب به صورت نموداری بر روی سایت است و در واقع با این سامانه وارد فضایی شده ایم که می توانیم عملکرد و رفتار قضایی و اداری شعب را اندازه گیری کنیم.
حجت الاسلام شهریاری، از مدیران قضایی استان خواست نسبت به عملکرد و آمار حساس باشند و رتبه بندی ها را جدی بگیرند چرا که بخشی از ارزیابی و اختصاص اعتبارات مالی بر اساس این عملکرد و رتبه بندی، لحاظ می شود.
وی اذعان کرد: توسعه سامانه بانک اطلاعاتی جامع قوانین و مقررات، توسعه سامانه شبکه ارتباط مردمی در تهران و استان ها و یکپارچه سازی آن و ایجاد سامانه مشاوره حقوقی و معاضدت قضایی با استفاده از قضات بازنشسته و متخصصان حوزه های حقوقی، سامانه پشتیبانی اطلاعاتی_ ارتباطی قضایی و اداری قضات به منظور ایجاد فضایی برای گفتگو و مشورت قضات، ایجادسامانه عرضه خدمات قضایی وایجاد پیشخوان خدمات قضایی به مردم که 167 خدمت قضایی را به مردم ارائه می کند، از طرح های این مرکز است.
به گفته حجت الاسلان شهریاری، طرح بایگانی الکترونیکی پرونده های قضایی، طرح نظارت الکترونیکی بر حوزه های قضایی و اداری، ایجاد سامانه الکترونیکی اسناد و املاک غیر منقول، ایجاد سامانه مبارزه با جرایم سازمان یافته با استفاده از تحلیل ارتباطات و داده های قضایی برای شناسایی مجرمان باندی، طرح جامع پایگاه های اطلاع رسانی نهادهای ستادی و تشکیلات قضایی، توسعه و نگهداری سامانه الکترونیکی مدیریت پرونده قضایی(سامپ= CMS)، توسعه اتوماسیون اداری مالی و پشتیبانی، طراحی بسته های نرم افزاری آموزشی، ایجاد پایگاه آموزش مجازی قوه قضاییه برای مردم و کارکنان اداری و قضایی و... از دیگر طرح های این مرکز است که برخی آماده اجرا و برخی در دست بررسی است.
وی از ایجاد بانک اطلاعات و جرایم در قوه قضاییه و حوزه های قضایی سراسر استان ها خبر داد و اضافه کرد: نتیجه بررسی 10 اتهام و خواسته اول در حوزه های قضایی سراسر کشور نشان می دهد که ضرب و جرح عمدی در رأس جرایم کشور قرار دارد و این موضوع توجه بیشتر ائمه جمعه، متولیان امر فرهنگ و آموزش و مسئولان نیروی انتظامی را می طلبد که اخیراً معاونت پیشگیری و حفاظت اجتماعی در این خصوص اقدامات وسیعی را در سراسر کشور آغاز کرده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه، تصریح کرد: همچنین سامانه الکترونیکی بانک اطلاعات سجل کیفری اشخاص حقیقی و حقوقی به ویژه اشخاض پر خطر و سابقه دار راه اندازی شده و طبق آمار این سامانه، هم اکنون 147 هزار نفر در کشور سجل کیفری دارند.
وی با بیان اینکه این سامانه خدمات بزرگی را به سیستم قضایی کشور ارائه می کند، خواستار دریافت کد ملی طرفین پرونده هنگام ثبت مشخصات آنان به منظور منحصر شدن اسامی افراد شد.
شهریاری، با بیان اینکه این سامانه مانند CMS، اشخاص پرخطر و سابقه دار، شاکین حرفه ای و متهمان پر اتهام را شناسایی می کند، خاطر نشان کرد: به منظور شناسایی شاکیان حرفه ای که با پرونده سازی های متعدد، سوء استفاده می کنند، از این سیستم استفاده و مشخص شد هزار و 500 نفر در کشور بیش از 50 بار شکایت به دستگاه قضایی ارائه کرده اند.
وی با تاکید بر توسعه منابع انسانی سامانه های الکترونیک اداری و قضایی، اظهار داشت: انسان قابل آموزش است و شعار امروز جامعه بین الملل و هدف نظام توسعه آینده همه کشورها، آموزش دائمی است.
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه، بیان کرد: یکی از پنج محور IT ، نیروی انسانی و آموزش آن است و اگر مراحل آموزش کامل نشود، از صحنه پیشرفت و روابط اجتماعی جدید خارج می شویم.
وی بر توسعه و نگهداشت سخت افزاری تاکید کرد و افزود: 256 رایانه به دفاتر قضایی و 100 رایانه برای قضاتی که به CMS آشنایی دارند، تحویل دادگستری استان شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه، از راه اندازی امضای دیجیتال برای سامانه های اطلاعاتی و ارتباطی در آینده نزدیک خبر داد و یاد آور شد: برای ارتقای امنیت این سیستم، در حال حاضر رایانه ای که به CMS وصل شده، امکان اتصال به اینترنت را ندارد.
شهریاری، با بیان اینکه هم اکنون 90 درصد حوزه های قضایی کشور به CMS وصل شده است، گفت: تا پایان سال تمام حوزه های قضایی با حداقل امکانات باید به CMS وصل شود.
محمد باقر الفت، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، در ادامه این نشست اظهار داشت: خوزستان از استان های پرتراکم کشور است و پرونده های فوق العاده و با موضوعات تجاری، اقتصادی، حقوقی و عناوین جدیدی که سابقه ای در دستگاه قضایی ندارد، در این حوزه قضایی جریان دارد و به رغم حجم کار فوق العاده، تنها نیمی از قضات مورد نیاز را در اختیار داریم.
وی خاطر نشان کرد: مدیران قضایی وظایف سختی را به عهده دارند اما بیشتر وقت خود را به صدور احکام اختصاص می دهند در بخش اداری و انفورماتیک هم با مشکلات قابل توجهی روبه رو هستیم.
رئیس کل دادگستری استان با تقدیر از زحمات دکتر جمشیدی معاون سابق قوه قضاییه که موجب تحول در واحد رایانه و انفورماتیک این قوه شد، افزود: از اعزام تیم تکمیلی معاونت آمار و فناوری قوه قضاییه به استان خوزستان که با بررسی های خود به عمق مشکلات این واحد در استان پی بردند و با راهنمایی های موثر خود سبب ارتقای مجموعه شدند، تقدیر می کنم.
الفت، گفت: به دنبال برقراری شبکه فیبر نوری در دادگستری استان هستیم و بدون اینکه اعتباری در اختیار داشته باشیم، از محل اعتباراتی که همه ساله فرمانداری ها در اختیار حوزه های قضایی قرار می دهند، این اقدامات انجام شده و تا پایان سال تمام حوزه های قضایی به شبکه متصل می شود.
رییس کل دادگستری خوزستان، اذعان داشت: نیروی انسانی واحد انفورماتیک استان کم است و تاکنون زمینه جذب آنان ایجاد نشده، اما تا امروز دلسوزانه کار کرده اند و انتظار ما از قوه قضاییه این است که زمینه جذب آنان را فراهم کند.
پایان پیام/
نظر شما