کردستان شاهد رشد ۱۵۶ درصدی آمار اشتغال زندانیان است

حجت‌الاسلام سید حسین حسینی گفت: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ کاهش ۳۲ درصدی ورود به زندان، رشد ۱۵۶ درصدی آمار اشتغال زندانیان کردستان و رشد ۴۴ درصدی عفو در ستاد عفو استان را شاهد بودیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، حجت‌الاسلام سید حسین حسینی رئیس کل دادگستری کردستان در جمع اصحاب رسانه استان با تبریک حضور حماسی مردم در انتخابات ۲۸ خرداد و هفته قوه قضائیه اظهار کرد: مردم با حضور میدانی خود خلق حماسه کردند و نشان دادند که در همه عرصه‌ها مشارکت دارند.

 

وی با اشاره به اینکه در آستانه قوه قضائیه هستیم، افزود: دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۰ به دنبال تحقق برنامه‌های مختلفی است.

 

رئیس کل دادگستری کردستان اعلام کرد: ارزش هر حکومت و نظامی به این است که بتواند اجرای عدالت و احقاق حق کند که ظهور و بروز آن از طریق دستگاه قضایی هر حکومتی انجام می‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه دستگاه قضا از سه رکن اساسی جمهوری اسلامی است، اضافه کرد: عدالت اساس کار حیات طیبه انسان‌هاست و دستگاه قضا بدنبال تحقق آن است.

 

وی با اشاره به برنامه‌های پیشگیری و امور اجتماعی دستگاه قضا در استان بیان کرد: دفتر مشارکت نهادهای مردمی در دادگستری راه‌اندازی شده و تاکنون ۱۷۰ نهاد مردمی اعلام همکاری کرده‌اند و ۱۵ نشست توجیهی انجام و کارگروههای موضوعی در حوزه محیط زیست، مفاسد، طلاق، خانواده و غیره برگزار شده است.

2500 دیده‌بان در سجان فعالیت دارند

 

رئیس کل دادگستری کردستان اضافه کرد: در قالب دیده‌بانان پیشگیری از وقوع جرم دو هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه جامع ارتباطات مردمی (سجام) ثبت نام کردند و یک‌هزار و ۵۰۰ نفر نیز به صورت گمنام فعالیت دارند و تاکنون یک هزار پرونده به سامانه واصل شده است.

 

حجت‌الاسلام حسینی اعلام کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد، اقدامات پیشگیری امنیتی و قضایی در حوزه‌های حاشیه نشینی، قاچاق کالا و ارز و نقاط حادثه‌خیز خطوط مواصلاتی استان نیز انجام شده است.

 

رئیس کل دادگستری کردستان تصریح کرد: در سال ۹۹ بیش از ۳۷۱ هزار پرونده به دادگستری وارد شده و بیش از ۳۷۴ پرونده رسیدگی شده‌اند که علاوه بر پرونده‌های وارده سال ۹۹ پرونده‌های بیشتری رسیدگی شده‌اند و دو هزار و ۸۰۰ پرونده از موجودی دادگستری استان کسر شده است.

 

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به ورودی پرونده‌های دو ماهه اول سال ۹۹ بیان کرد: ۴۸ هزار پرونده در این مدت وارد شده و در دو ماه اول سال ۱۴۰۰ حدود ۶۲ هزار پرونده به دادگستری وارد شده است.

 

هیچ پرونده ثبت نشده‌ای در کردستان نداریم

 

وی خاطر نشان کرد: پیرو اقدامات تحولی در دادگستری استان هیچ پرونده ثبت نشده‌ای نداریم و تمامی پرونده‌ها ثبت می‌شوند تا از سرگردانی مردم جلوگیری شود.

 

رئیس کل دادگستری کردستان الکترونیکی کردن پرونده‌های راکد دادگستری استان از دیگر اقدامات دستگاه قضا بوده است، اضافه کرد: تمامی پرونده‌های راکد در بایگانی سیستمی و الکترونیکی شدند.

 

۲۸۵ هزار پرونده بایگانی راکد در استان الکترونیکی شدند

 

حجت‌الاسلام حسینی گفت: در دو ماهه سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۸۵ هزار پرونده بایگانی راکد در استان الکترونیکی شدند که در طول سال ۹۹ این رقم ۱۹۸ هزار پرونده بود و امسال رشد داشته است‌.

 

وی نصب ۱۵۰ مورد تجهیزات ویدئوکنفرانس در استان، برگزاری دو هزار و ۵۰۰ جلسه دادرسی الکترونیکی در زندان، انجام الکترونیکی ۹۲ درصد ابلاغ‌های دادگستری نیز از اقدامات امجام شده در استان است.

 

وی خاطر نشان کرد: در طرح پایش زندانیان رتبه سوم کشور را کسب کردیم و در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل از نظر رشد و بهبود شاخص‌های زندان رتبه اول کشور را کسب کردیم.

 

رئیس کل دادگستری کردستان با اشاره به جشن گلریزان و کمک‌های مردمی گفت: امسال در جشن گلریزان ۲۹ میلیارد و ۳۶۵ میلیون ریال کمک مردمی جمع‌آوری شد که نسبت به سال قبل ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.

 

حجت‌الاسلام حسینی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ کاهش ۳۲ درصدی ورود به زندان و رشد ۱۵۶ درصدی آمار اشتغال زندانیان و رشد ۴۴ درصدی عفو در ستاد عفو استان را داشتیم.

 

۱۳۰ شعبه حل اختلاف در استان وجود دارد

 

وی راه‌اندازی سامانه تردد ارباب رجوع در کل استان، اقدامات صیانتی مستمر، راه‌اندازی و ارتقای دوربین‌های مداربسته مجتمع‌های قضایی استان و نظارت بر وکلا و کارشناسان را از اقدامات سال ۹۹ خواند و خاطر نشان کرد: ۱۳۰ شعبه حل اختلاف در استان وجود دارد  که میزان صلح و سازش در سال ۹۹ به ۲۶ درصد رسید و  همچنین در حوزه امور اداری ۲۹ نفر نیروی قضایی و ۳۵ نفر نیروی اداری جذب کردیم.

 

رئیس کل دادگستری کردستان به اقدامات عمرانی پرداخت و اعلام کرد: پروژه دادسرای کامیاران افتتاح شده، پروژه دادسرای قروه در دست افتتاح، پروژه دادسرای سقز در حال اجرا و طرح توسعه ساختمان دهگلان انجام شده و در مریوان نیز در دست اقدام است.

 

حجت‌الاسلام حسینی افزود: از مشکلات دادگستری کمبود امکانات رفاهی، تفریحی و مسکن است چرا که بیش از ۸۰ درصد قضات استان غیر بومی هستند و نیاز است امکانات حداقلی برای این افراد ایجاد شود.

 

۷۶۲ هکتار از اراضی منابع طبیعی آزادسازی شد

 

وی اضافه کرد: برگزاری جلسات شورای حفظ حقوق بیت‌المال در راستای حفظ اراضی ملی انجام شده و ۴۴ و نیم هکتار از اراضی راه و شهرسازی، ۷۶۲ هکتار از اراضی منابع طبیعی، ۲9 هکتار اراضی بستر رودخانه‌ها و سه هکتار از اراضی باغی و زراعی آزادسازی شده است.

 

وی بیان کرد: در حوزه ستاد اقتصاد مقاومتی کارگاه‌های تولیدی متعددی احیا شدند و به چرخه تولید بازگشتند‌ و در حوزه زمین خواری نیز براساس اعلام ستاد حوزه مبارزه با فساد وزارت اطلاعات، استان کردستان از استان‌های برتر در راستای مبارزه با زمین‌خواری معرفی شده است.

 

رئیس کل دادگستری کردستان به اهداف و اولویت‌های سال ۱۴۰۰ پرداخت و اضافه کرد: اجرای برنامه تحول قضایی به صورت پویا و مستمر، توجه به کمیت و کیفیت رسیدگی‌ها، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با نگاه اصلاحی و تربیتی، حرکت به سمت دستگاه قضایی هوشمند و دادرسی تمام الکترونیک و تحول از رویکرد سنتی به رویکرد فناورانه، حفظ کرامت انسانی و افزایش مشارکت‌های مردمی از اهداف و اولویت‌های دستگاه قضا در استان است.

 

 حجت‌الاسلام حسینی اضافه کرد: مبارزه با فساد، رفع موانع تولید و بهبود امنیت اقتصادی، حفظ حقوق عامه و تحول رویکرد انفعالی به رویکردی پویا، ارتقاء امنیت اجتماعی و مبارزه با برهم زنندگان امنیت عمومی، افزایش اعتماد عمومی و اعتمادسازی اجتماعی از دیگر اولویت‌های سال ۱۴۰۰ دادگستری کردستان است.

کد خبر 1068323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha