یکی از روش های مدیریت جامعه اسلامی مراقبت و دلجویی از کارکنان و زیر دستان است 

حجت الاسلام بامری گفت: یکی از روش های مدیریت جامعه اسلامی، مراقبت و دلجویی از کارکنان و زیر دستان است که امام رضا (ع) در سیره عملى خویش مراقب کارکنان و خدمتگزاران بودند

حجت الاسلام «حمید بامری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد با سعادت امام رضا (ع)، گفت: از نگاه بزرگان شیعه، امام رضا(ع) همچون دیگر امامان معصوم (ع)، دارنده تمام کمالات و فضایل اخلاق انسانی در مرتبه اعلی است.


امام جمعه زهکلوت افزود: امام رضا (ع) چنان در قله شکوهمند کمال و فضیلت قرار دارد که نه تنها دوستان و پیروانش ایشان را ستوده اند، بلکه دشمنان کینه توز و سرسخت نیز به مدح و ستایش آن حضرت پرداخته اند.


وی با اشاره به این که مدیر جامعه اسلامی در نگاه اهل بیت (ع) از جایگاه ویژه ای برخوردار است، بیان کرد: اهل بیت (ع) به ویژه امام رضا (ع) همواره دعاگوی مدیران جامعه اسلامی همچون علی بن یقطسن ها، مالک اشتر ها و سلمان ها بودند اما متاسفانه امروزه از بد حادثه هرگاه نام مدیری حتی پاک دست و راستگو در جامعه برده می شود، مورد هجمه، تهمت ها و فحاشی ها قرار می گیرد.


حجت الاسلام بامری اظهار کرد: در نگاه اهل بیت (ع) و مخصوصا امام رضا (ع)، مدیر جامعه اسلامی باید سیره، روش و ویژگی هایی داشته باشد که این روش را به راحتی در سیره امام رضا (ع) می توان یافت.


امام جمعه زهکلوت اضافه کرد: یکی از روش های مدیریت جامعه اسلامی، مراقبت و دلجویی از کارکنان و زیر دستان است که امام رضا (ع) در سیره عملى خویش مراقب کارکنان و خدمتگزاران بودند، ابراهیم بن عباس مى گوید؛ هیچگاه ندیدم که امام رضا (ع) کلمه اى به زیان کسى بر زبان آورد.


وی ابراز کرد: آن حضرت سخن کسى را پیش از پایان آن قطع نکرده و حاجت کسى را که به اداى آن توان داشت رد نمی کرد، هیچ وقت نزد کسى که در حضورش نشسته بود، پایش را دراز نکرده و بر متکا در برابر افراد تکیه نداد.


حجت الاسلام بامری ادامه داد: امام رضا (ع) به دوستان و کارگزارانش هرگز سخنى ناشایست نگفته و چنان بود که هرگاه به خلوت مى رفت و سفره غذاى خویش را مى گسترانید همه کارکنانش را بر سر آن مى نشانید و حتى دربانان و مهتران را بسیار احسان مى کرد و صدقات فراوان مى داد و این کار را غالبا در شب هاى تاریك انجام مى داد.


امام جمعه زهکلوت عنوان کرد: این گونه نبود که آن حضرت صرفا از اطرافیان و کارگزاران وظایفى را بخواهد و آنها را ملزم کند که در این راستا از عمق وجود بکوشند اما از تکریم، تشویق، احترام و رفاه آنها غافل شود، امام رضا (ع) حرمت همه را در رفتارهاى خویش حفظ مى کردند.


وی با اشاره به همزیستى و همگامى حضرت رضا (ع) با محرومان و رنج دیدگان، افزود: محصول روابط اجتماعى و اقتصادى ظالمانه تشکیل طبقات و پدید آمدن یک جامعه با تضادهاى اجتماعى آشکار است و آن حضرت امتیازات طبقاتى را از بنیاد واژگون کرد.


حجت الاسلام بامری بیان کرد: عبداللّه بن صلت مى گوید؛ مردى از اهل بلخ گفت؛ در سفر خراسان با امام بودم، روزى سفره اى گسترانیده و غالمان سیاه و غیر آنها را بر سر آن فراخواندند) و  همه با هم با خود ایشان غذا خوردند.


امام جمعه زهکلوت اظهار کرد: هنگامى که امام رضا (ع) غذا مى خوردند، سینى مى آوردند و نزدیک سفره مى گذاشتند، آن حضرت به بهترین غذایى که برایش آورده بودند مى نگریست و از هر خوراکى مقدارى را برداشته و در آن سینى مى نهادند، سپس دستور مى دادند آن سینى غذا را براى بینوایان ببرند.


وی تاکید کرد: امام رضا (ع) نمى خواست غذایى را میل کند که محرومان از آن نخورده اند، این شیوه در راستاى محورهاى اصولى در تعالیم الهى آن حضرت است که انسانها ارزشى همانند دارند و باید نیازهاى آنها برآورده شود.


امام جمعه زهکلوت با تاکید بر یاری رساندن به نیازمندان، ادامه داد: امام رضا (ع) می فرمایند؛ یارى به افراد ناتوان از صدقه در راه خدا برتر است.

حجت الاسلام بامری در خاتمه، گفت: امام رضا (ع) در سخنی از این واقعیت بیشتر پرده بر مى دارد و با صراحت افزون تری ضمن مطرح کردن مسئولیت کارگزاران مسلمان، مى فرمایند؛ مسئول باید خود را برادر دینی مسلمانان بداند.

کد خبر 1068245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha