اسلام بر پایه اخلاق نیکو ی پیامبر پیشرفت داشته است

رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، با اشاره اخلاق نیکو و نحوه برخورد پیامبر اکرم(ص) با مردم، اظهار داشت: یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت اسلام، اخلاق نیکو و برخورد ملایم آن حضرت با مردم بود.

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، با اشاره به ابعاد شخصیتی پیامبر مکرم اسلام(ص) به خبرنگار شبستان گفت: رسول اکرم(ص) کامل ترین انسان و بزرگ و سالار تمام پیامبران است و در عظمت پیامبر اسلام همین بس که خداوند متعال در قرآن آن حضرت را با "یا ایها الرسول" و "یا ایها النبى" مورد خطاب قرار داده و او را به عنوان انسانى الگو براى تمام جهانیان معرفى می کند، حضرت محمد(ص) به حق داراى اخلاقى کامل و جامع تمام فضایل و کمالات انسانى است.


وی با اشاره به خصوصیات خاص پیامبر اکرم(ص)، افزود: یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت اسلام، اخلاق نیکو و برخورد متین و ملایم آن حضرت با مردم بود و صبورانه با مشکلات برخورد می کردند.


حجت الاسلام معتمدی اضافه کرد: سادگى رفتار، نرمخویى و فروتنی حضرت محمد(ص) از صلابت شخصیت و جذبه معنویت وی نمی کاست وهر دلى در برابرش به خضوع می نشست و هر غرورى از شکستن در پاى عظمت زیبای او سیراب می شد و در برابر کسانى که با وى مشاجره می کردند تنها به خواندن آیاتى از قرآن اکتفا می کرد و یا عقیده خویش را با سبکى ساده و طبیعى می فرمود و به جدل نمی پرداخت.

وی با تاکید بر توجه روحانیون، متولیان و مدیران مسئول کانون های مساجد به این خصوصیت اخلاقی پیامبر(ص)، تصریح کرد: تلاشگران عرصه مساجد باید اخلاق نیکو و نحوه برخورد پیامبر اسلام (ص) را الگوی عملی خود قرار دهند و زمینه های ترویج اسلام را با این خصوصیت اخلاقی بیش از بیش فراهم سازند.


رئیس کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، بیان داشت: بد اخلاقی ها مانع تحقق اهداف مقدس اسلامی و ترویج فرهنگ ناب اسلامی می شود از این رو باید اخلاق را رعایت شود.


وی به رسالت کانون های فرهنگی هنری مساجد مبنی بر انسان سازی اشاره کرد و اذعان داشت: آن حضرت عموم مردم را به رشد و اعتلای انسانیت، صلح، گذشت و بخشش دعوت می کرد که باید مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد با الگوگیری از پیامبر اسلام(ص) این اعمال بزرگ و مهم را محقق سازند.


وی ادامه داد: در طول زندگى پیامبر اسلام هرگز دیده نشد وقتش را به بطالت بگذراند و در مقام نیایش همیشه می گفتند"خدایا از بیکارگى و تنبلى و زبونى به تو پناه می برم" و مسلمانان را به کار کردن تشویق می کرد.


حجت الاسلام معتمدی، ادامه داد: او همیشه جانب عدل و انصاف را رعایت می کرد و در تجارت به دروغ و تدلیس متوسل نمی شد، هیچگاه در معامله سختگیرى نمی کرد، با کسى مجادله و لجاجت نداشت و کار خود را به دیگری واگذار نمی کرد.


وی یاد آور شد: پیامبر اسلام(ص) صدق گفتار و اداى امانت را قوام زندگى می دانست و می فرمود این دو در همه تعالیم پیغمبران تأکید و تأیید شده است و در نظر پیامبر اسلام(ص) همه افراد جامعه، موظف به مقاومت در برابر ستمکاران هستند و نباید نقش تماشاگر داشته باشند.


پایان پیام/
 

کد خبر 106770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha