آلودگی هوای تبریز زندگی جانبازان شیمیایی را به مخاطره  افکنده است

دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی، آلودگی هوای تبریز را موجب ایجاد شرایط بدتر برای زندگی پرمخاطره و مشقت بار جانبازان شیمیایی دوران جنگ تحمیلی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس وحید کاظم زاده، شب گذشته (17 دی) در جلسه بررسی ابعاد حقوقی آلودگی هوای تبریز در جمع اعضای کارگروه حفاظت از محیط زیست و کارگروه حمایت از حقوق جانبازان و معلولان، با اشاره آلودگی و خشکی هوای تبریز، گفت: این وضعیت آب و هوایی تنفس جانبازان شیمیایی را با مشکل روبرو کرده و حقوق آنان به عنوان پیش مرگان نهضت عظیم و مردمی در هشت سال دفاع مقدس را نقض کرده است.


دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی افزود: آلودگی هوا و میکروبی شدن آن موجب تنگی نفس هزاران جانبازان شیمیایی شده و تبادل اکسیژن در ریه آنان را کاهش داده و جان آنان را به خطر انداخته است.


وی با اشاره به اینکه در اصل 50 قانون اساسی کشور به حفاظت از محیط زیست جهت ادامه حیات اجتماعی نسل امروز و نسل های بعد تاکید شده است، عنوان کرد: با توجه به این اصل، ادامه و پیشبرد هرگونه سیاستی که آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن را سبب شود، ممنوع و مسئولان حفاظت از محیط زیست، در صیانت از این اصل اساسی اقدام درخور توجهی انجام نداده اند.


کاظم زاده با اشاره به اینکه در سال های اخیر برای جلوگیری از مصرف بی رویه بنزین و آلودگی هوا، سرمایه گذاری سنگینی برای گسترش صنعت CNG از جمله جایگاه ها، کپسول سازی و کیت سازی انجام شده است، افزود: اگر با هدفمندسازی یارانه ها، شرایط در نظر گرفته در مورد نرخ CNG مورد تجدید نظر واقع نشده و به همین منوال پیش رود این سرمایه گذاری با خطر مواجه شده و درصورت عدم کاهش نرخ CNG شاهد بالا رفتن آلودگی شهرهای بزرگ خواهیم بود.


کاظم زاده با اشاره به اینکه گاز طبیعی مهم ترین سوخت پاکیزه محسوب شده و قابلیت مشهودی در کاهش آلودگی های مضر به ویژه ذرات معلق حاصل از عملکرد وسایل نقلیه دارد، تاکید کرد: امیدواریم برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه بنزین نسبت به قیمت گاز CNG تجدیدنظر کلی صورت پذیرد.


دبیرمنطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با اشاره به اینکه 75 درصد آلودگی تبریز به خاطر خودروها است، اذعان کرد: جانبازان، کودکان، سالخوردگان و زنان باردار، قربانیان اصلی آلودگی هوای تبریز بوده و مسئولان باید ناهنجاری های روانی ناشی از آلودگی هوای تبریز را جدی بگیرند.


به گزارش روابط عمومی دفتر شمالغرب کمیسیون حقوق بشراسلامی، کاظم زاده با اشاره به اینکه توسعه مترو در تبریز نیز همچون پایتخت فدای منازعات سیاسی شده است، تصریح کرد: پاکترین وسیله حمل و نقل عمومی مترو است لذا امیدوارم مسئولان بیشتر در این باره اقدام کنند.


وی با اشاره به اینکه طبق نظر کارشناسان یک پیکان فرسوده به اندازه 80 خودرو 206 مواد آلاینده تولید می کند، گفت: تعداد اتومبیل های کشور نسبت به جمعیت آن زیاد نیست، ولی چون حمل و نقل عمومی کافی و مناسب نیست، مردم مجبورند از خودروهای شخصی استفاده کنند.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 10661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha