۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط برای شرکت در انتخابات/ پاسخ رهبر انقلاب درباره نظر نهایی شورای نگهبان

رونمایی از ناوشکن دنا و ناو مین‌شکار بومی شاهین، بررسی زوایای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط برای شرکت در انتخابات، پاسخ رهبر انقلاب درباره نظر نهایی شورای نگهبان برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، رونمایی از ناوشکن دنا و ناو مین‌شکار بومی شاهین، بررسی زوایای  دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط برای شرکت در انتخابات،  پاسخ رهبر انقلاب درباره نظر نهایی شورای نگهبان از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۴ خرداد است.

ناوشکن دنا و ناو مین‌شکار بومی شاهین رونمایی و به نیروی دریایی ارتش ملحق شدند

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور روز دوشنبه در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  در هفتاد و دومین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، فرمان رونمایی و الحاق ناوشکن پیشرفته دنا و ناو مین‌شکار بومی شاهین را به نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران صادر کرد.

 

تعداد واجدین شرایط برای شرکت در انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر هستند

جمال عرف در نشست خبری امروز دوشنبه (۲۳خرداد)گفت: در حوزه انتخابات  ریاست جمهوری بیش از ۶۷ هزار و در انتخابات شوراها ۷۵ هزار صندوق رای استفاده خواهیم کرد.

 
 
رئیس ستاد انتخابات با بیان اینکه تعداد واجدین شرایط پنجاه و نه میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر هستند،اظهار کرد: تعداد رای اولی ها یکدمیلیون و ۳۹۲ هزار  و ۱۴۸ نفر هستند‌.
 
 
عرف با بیان اینکه در خارج کشور ۴۵۰صندوق خواهیم داشت گفت: تمام اقلام انتخاباتی به شعب ارسال شده است. دستورالعمل های بهداشتی و دستورالعمل های تبلیغاتی به ستادها اعلام شده است. 
 

وی در ادامه در رابطه با بحث تامین امنیت انتخابات گفت: ستاد امنیت انتخابات کشور کار خود را انجام داده است با اعضای شورای امنیت کشور جلسات متعددی برگزار شده است و پیش بینی های لازم برای امنیت انتخابات صورت گرفته است. تاکنون مسئله مهم امنیتی گزارش نشده است و انتخابات در امنیت کامل برگزار می شود.

 

عرف در رابطه با آمار نظرسنجی ها در مورد میزان مشارکت گفت: بخشی از نظرسنجی ها در فضای مجازی در اختیار همه است البته فاصله 10 درصدی در رابطه با نظرسنجی ها وجود دارد و اختلاف بین 37 تا 47 د رصد است. در همین رابطه از دستگاه های نظرسنجی دعوت کرده ایم و در مورد این اختلاف سوال پرسیده شده است. باز هم با آنها جلسه خواهیم داشت تا به عدد دقیق تری از میزان مشارکت در نظرسنجی ها برسیم.

 

رییس ستاد انتخابات همچنین در رابطه با بحث رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: ما برای رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی زمان اخذ رای را افزایش دادیم، انتخابات یک ساعت زودتر یعنی ساعت 7 آغاز می شود و اگر لازم باشد دو ساعت پس از ساعت 24 انتخابات را تمدید خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه تعداد شعب افزایش پیدا کرده است، گفت: برای رعایت پروتکل های بهداشتی شعب ضد عفونی می شود و همه باید از ماسک استفاده کنند؛ فاصله اجتماعی باید رعایت شود و اگر در شعبی پروتکل ها رعایت نشود، رییس شعبه باید تذکر دهد. در همین رابطه سازمان هلال احمر پذیرفته است که ناظر بهداشتی در همه شعب داشته باشد.

 

عرف با بیان اینک یک شعبه سیار برای بیماران کرونایی خواهیم داشت، گفت: ما آمار بیماران کرونایی را از وزارت بهداشت می گیریم و اگر بیماری مایل به رای دادن بود، شعبه با همکاری هلال احمر به بیمار مراجعه می کند.

 

رییس ستاد انتخابات با بیان اینکه ما باید مشارکت بالا داشته باشیم اما این مشارکت نباید به افزایش بیماری کرونا در کشور منجر شود، گفت: در بحث پروتکل های بهداشتی شرایط برگزاری تجمعات کاندیداها آمده است بر فرض مثال گفته شده است که از 30 درصد ظرفیت اماکن سرباز استفاده شود و همه از ماسک استفاده کنند. ستاد نامزدها و ناظران باید این پروتکل ها را رعایت کنند، اگر پروتکل ها رعایت نشد گزارش آن به مراجع ذیربط داده می شود، گرچه ما معتقدیم نباید برنامه کاندیداها تعطیل شود اما تاکید بر رعایت کامل پروتکل ها است.

 

وی همچنین در رابطه با بحث ترتیب شمارش آرا در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری گفت: در کل کشور در ابتدا آرای انتخابات ریاست جمهوری شمارش می شود، در تهران پس از انتخابات ریاست جمهوری نتایج انتخابات میان دوره ای خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و سپس شوراها اعلام می شود.

 

زوایای پیدا و پنهان دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران اسلامی بررسی شد

"مجری" در برنامه شب گذشته با حضور اسدالله بادامچیان از بنیانگذاران حزب مؤتلفه اسلامی، محمدمهدی تهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران بود و به میزبانی حمیدرضا آصفی، زوایای پیدا و پنهان دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران اسلامی را بررسی کرد.

 

بادامچیان در ابتدای برنامه با گذری بر چگونگی حضور و موفقیت حجت الاسلام روحانی در انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری اظهار داشت: در دوره دوازدهم، آقای روحانی برای بار دوم نامزد انتخابات شد و با آقایان رئیسی، قالیباف و میرسلیم به رقابت پرداخت. البته در کنار آقای روحانی دو نامزد دیگر هم به عنوان نامزد پوششی حضور داشتند که همان زمان هم ما آن را اقدام خوبی نمی دانستیم.

 

وی با بیان اینکه مؤتلفه براساس درخواست برخی از مراجع از آقای رئیسی حمایت کرد و در این خصوص بیانیه دادیم، گفت: ما برمبنایی که در موتلفه داریم دستور حزبی را حجت شرعی برای کسی نمی دانیم. بلکه این عمل به حق است که برای اعضا، حجت است و اگر یک عضو حزب دستور حزب را منطبق با حق دانست باید مطابق عمل به حق با آن برخورد کند ولی باید تحقیق هم داشته باشد تا دچار انحراف هایی که برخی احزاب دچار آن می شوند، نشود. لذا حضور آقای میرسلیم در رقابت آن دوره را حضور خوب و متینی می دانم و معلوم هم شد آقای میرسلیم با همه دانش و مسئولیت های گوناگونش انسان پاک و سالمی است.

دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که نباید برای کشور ما رخ دهد این است که دولت از حالت تمام مردمی به دولت قطبی تبدیل می شود. شهید رجایی هم از رهبران مؤتلفه بود ولی وقتی که دولت تشکیل داد از برجستگان همه عناصر در آن حضور داشتند. دولت آقای روحانی هم که نتوانسته موفق باشد و با نارضایتی های شدیدی همراه است، فارغ از احترامی که برای ایشان به عنوان رئیس جمهور کشور قائلیم، به این دلیل است که ایشان در قطب محدود و محصور بود.

باید به مردم بگوییم چرا رویکرد دولت تدبیر به ثمر ننشست

تهرانچی مهمان دیگر برنامه مجری در ادامه اظهار داشت: سال های ۹۶ تا ۱۴۰۰ شاید در تمام دوران چهل ساله انقلاب اسلامی به لحاظ ویژگی های بین المللی و پاندمی جهانی، جزو سخت ترین دوره هاست و باید زحمات دولت را قدر دانست ولی نگاه اکنون ما با هدف حرکت در آینده است. آن چیزی که از هر دوره به دوره دیگر فرق دارد، نگاه به حکمرانی است که جدا از بدنه است و رئیس جمهور با نگاه به این چارچوب بر اساس رأیی که از مردم به امانت می گیرد آن را در بدنه دولت جاری و ساری می کند. مردم هم انتظار دارند اموراتشان در هر رأی بهبود پیدا کند.

وی بیان داشت: از لحاظ آثار و پیامدها، اگر به ۹۲ باز گردیم نکاتی که آقای رئیس جمهور در مناظره ها بیان کردند اعم از تورم و رکود بالا و سختی معیشت مردم، امروز در بورس و مشکلات مسکن و مسائل دیگر ادامه یافته است. ما نقد رویکردها را داریم تا به مردم بگوییم چرا این رویکرد به ثمر ننشست. چرا که مردم همواره به امید بهبود وضعیت شان پای صندوق می آیند. لذا اگر مردم دلیل این عدم موفقیت را بدانند، در انتخاب بعدی حتما لحاظ می کنند. ما چهل سال است که داریم مردمسالاری دینی را تجربه می کنیم و این فراز و فرودها نباید این کشور را به ناامیدی بکشاند. ما با نقد عالمانه می توانیم راه به سمت پیشرفت را پیدا کنیم.

 

پاسخ رهبر انقلاب درباره نظر نهایی شورای نگهبان

پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir گزارشی با عنوان "مشی سیاسی رهبر انقلاب در عرصه انتخابات" منتشر کرد که به شرح زیر است:

جامعه برادران ایمانی

«هر متنی که حاکی از نوعی ورود در انتخابات باشد از طرف دفتر مردود و بی اعتبار است.» این جملات بخشی از اطلاعیه اخیر روابط عمومی دفتر رهبر انقلاب است و درباره مطالب و تفسیرهایی از برخی استفتائات اخیر منتسب به دفتر معظم‌له منتشر شده بود که شائبه ورود به رقابت‌های انتخاباتی را به ذهن متبادر می‌کرد. مشخص است که این اطلاعیه در چارچوب همان منطقی صادر شده است که چند هفته قبل در دیدار رمضانی نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با ایشان هم معظم‌له بر آن تاکید کرده بودند: «در دوره‌های گذشته این‌جور بود؛ هر کس از من سؤال می‌کرد که آیا من وارد میدان انتخابات بشوم یا نه؟ من در جواب می‌گفتم که من نه موافقم، نه مخالفم؛ یعنی نظر ندارم. امسال گفتم من همین را هم نمی‌گویم؛ اگر کسی پرسید که شما موافقید؟ همین را هم که من نه موافقم، نه مخالفم نخواهم گفت.»

آنچه مسلم است، شالوده‌ی ساختار نظام اسلامی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است. اولاً، مردم‌سالار است؛ یعنی همه‌ی ارکان حاکمیت از رهبری تا قوای سه‌گانه به‌عنوان اداره‌کنندگان نظام با واسطه یا بی‌واسطه توسط مردم انتخاب می‌شوند. ثانیاً، دینی است؛ یعنی دین تعیین‌کننده‌ی عمل از موضع حکومت است. بنابراین، رهبری مسئولیت خطیر حفظ و تحکیم جمهوریت و اسلامیت نظام را همزمان بر عهده دارد؛ امّا سال‌هاست که در ایام انتخابات بخشی از جریان‌سازی‌های رسانه‌ای و سیاسی به نقل‌قول‌های گوناگونی اختصاص می‌یابد که به رهبر انقلاب منتسب می‌شود. اینکه ایشان به فرد یا افرادی درباره‌ی ورود یا عدم ورود به انتخابات توصیه کرده‌اند یا در مراحل مختلف انتخابات زمینه‌ی حمایت از فرد یا افرادی را فراهم می‌آورند، ادعاهایی است که در بسیاری از موارد ناشی از گستره و عمق توجه افکار عمومی به رویکردها و نظرات ولی فقیه است؛ اما در عین حال می‌تواند ابهاماتی را در نسبت بین نقش و جایگاه رهبری جمهوری اسلامی و فرایندهای انتخاباتی ایجاد کند.

 

جدول تبلیغات رادیویی و تلویزیونی ۷ نامزد انتخابات در ۲۴ خرداد

نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه ۲۴ خرداد در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی متنوع حاضر می‌شوند و درباره برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود صحبت می‌کنند. روز دوشنبه ۲۴ خرداد برنامه‌های این نامزدها (مرتب شده بر اساس حروف الفبا) با موضوع تبلیغات انتخاباتی،َ از شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون تقدیم علاقه‌مندان خواهد شد:

سعید جلیلی

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱:۰۰ شبکه جام جم

محسن رضایی میرقائد

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۲۱:۳۰ شبکه خبر

 دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۰ رادیو جوان

سید ابراهیم رئیسی

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۲۰ شبکه یک

علیرضا زاکانی

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۸ شبکه سه

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۷:۱۰ رادیو ایران

سید امیرحسین قاضی زاده‌هاشمی

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۷ شبکه چهار

محسن مهرعلیزاده

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۲۰:۳۰ شبکه دو

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۲۲:۴۵ شبکه دو

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۲۲:۴۵ رادیو ایران

عبدالناصر همتی

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۹ شبکه پنج

دوشنبه ۲۴ خرداد ساعت ۱۷ رادیو فرهنگ

پخش برنامه های تبلیغاتی نامزدها در رادیو و تلویزیون از جمعه، هفتم خرداد ماه آغاز شده‌است.

کد خبر 1065613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha