به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، آموزش و پرورش متولی تعلیم و تربیت میلیون ها دانش آموز است. این وزارت خانه جمعیت زیادی را تحت پوشش خود دارد و با احتساب خانواده ها با بیش از 40 میلیون نفر ارتباط مستقیم دارد.
در حال حاضر باید برای نسل آینده فعالیت ها و برنامه های غنی و پرباری داشته باشد. جدای از بحث آموزش، این وزارت خانه باید مهارت های لازم زندگی را نیز به دانش آموزان بیاموزد و آن ها را با سبک زندگی دینی آشنا کند.
اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از اداره کل هایی است که برنامه های دینی و مذهبی زیادی متناسب با ذائقه های دانش آموزان تهیه و تدوین می کند. مجازی شدن آموزش ها و ایجاد شبکه شاد، این اداره کل 17 کانال فعال دینی و مذهبی دارد که کاربران زیادی از محتوای آن استفاده می کند.
در دهه کرامت قرار داریم ،اداره کل قرآن، عترت و نماز هم برنامه های ویژه ای برای این ایام اندیشیده است. دراین ارتباط با «محمد رضا مسیب زاده»، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:
با توجه به شیوع ویروس کرونا ایام دهه کرامت چگونه برگزار می شود؟
ایام با برکت دهه کرامت را که مزین به میلاد با سعادت حضرت معصومه (س)، امام رضا(ع) و گرامیداشت یاد و خاطره امین ولایت حضرت شاهچراغ تبریک عرض می کنم. انشاالله از فیوضات معنویی این بزرگان که نقش الگویی برای همه ی ما دارند، بتوانیم به نحو شایسته بهره مند شویم.
تمام اهداف برگزاری این فعالیت ها توجه به زندگی این بزرگواران به عنوان بهترین الگوهای عملی در جامعه است.
امسال دهه کرامت با توجه به شیوع ویروس کرونا در حال هوای خاصی برگزار می شود. این ویروس با زندگی ما همراه شده است و همه ما در کنار این ویروس زندگی می کنیم از این رو فعالیت ها هم جنبه مجازی خود را پیدا کرده است.
سال گذشته ما در این عرصه کم تجربه یا می توان گفت بی تجربه بوده ایم، اما خدا را شاکریم باتلاش ارزشمند همکاران فعالیت های ارزشمندی رقم خورده است.
قرارگاه مجازی قرآن، عترت و نماز در حوزه دانش آموزان و فرهنگیان تشکیل شده است.
فعالیت ها بسیار اثر گذاربوده است اگر بخواهم به آمار رجوع کنم بیش از 62 میلیون نفر در ماه مبارک رمضان از کانال های هفده گانه ما بازدید کرده اند.
کانال هایی که برنامه های برگزاری انس با قرآن، جلسات گفتگو و پرسش و پاسخ مذهبی و و فعالیت هایی که در ماه مبارک رمضان پیش بینی شده بود و در کنار آن کانال های خاص حوزه ولایی و مناسبتی ما هم مورد استقبال قرار گرفته است.
کانال مصباح الهدی از کانال های ویژه و فعال ما است که به زندگی نامه ائمه می پردازد.
برای دهه کرامت چه برنامه هایی پیش بینی کرده اید؟
اجرای ویژه برنامه «به تو ازدور سلام» یک کار بسیار دلی است.از اواخر سال گذشته آغاز شده است، یک زیارت نیابتی است که توسط مدیرکل استان در حرم امام رضا (ع) انجام می گیرد که به نمایندگی از دانش آموزان و فرهنگیان حضور پیدا می کنند و در استودیو حرم مطهر برای دانش آموزان آن استان برنامه ویژه برگزار می کنند. این برنامه توسط صدا و سیمای مرکز استان پخش می شود و همچنان این برنامه ادامه دارد و چهارشنبه ها از شبکه های استانی و شبکه شاد پخش می شود.
برگزاری کارگاه های امام شناسی در بستر شاد دیگر برنامه های ما است. ویروس کرونا علی رغم مشکلاتی برای همه ما به همراه داشت، به لحاظ ایجاد شرایط مناسب در فضای مجازی فرصت هایی ایجاد کرد. ما با کمترین هزینه می توانیم دوره های آموزشی به صورت مجازی برگزار کنیم.
کمک و همراهی در پخش زنده به ویژه برنامه «دختران آفتاب» که به مناسبت میلاد حضرت معصومه (ع) از قم برگزار می شود. همچنین برنامه «شمس و الشموس» که ویژه ولادت امام رضا (ع) در مشهد برگزار و از شبکه شاد پخش می شود.
ویژه برنامه انس با قرآن کریم در این 10 روز از کانال های 17گانه پخش می شود که این کانال ها برای مدارس و مناطق جنبه مرجعیت به عنوان خوراک فکری دارد.
جلسات مجازی گفتگو های دینی با محوریت سیره عملی امام رضا(ع)و عفاف و حجاب از دیگر برنامه های ما است.
همخوانی های ولایی با مشارکت دارالقرآن ها اجرا می شود. تشکیل گروه های ویژه مدیحه سرایی با رویکرد امام مهربانی ها از دیگر برنامه های ما است.
تهیه و تولید محتوای الکترونیکی بسیار زیاد از طریق دانش آموزان و فرهنگیان و نشر آن از کانال های انجام می گیرد.
معرفی و شناخت سبک زندگی ائمه اطهار چه تاثیری در آرامش انسان ها دارد؟
همه اهداف ما در معرفی دهه کرامت و معرفی آن ارتباط با این بزرگواران به عنوان بهترین الگوهای سبک زندگی است.
در بحث زیارت نیابتی به دلیل شیوع ویروس کرونا دانش آموزان نمی توانند حضوری عازم حرم مطهر شوند اما به صورت مجازی دل های خود را گره به حرم می زنند و خادمان نیابتی زیارت می کنند. مطمئنن در زندگی آن ها تاثیر گذار است.
الگوهای سبک زندگی اسلامی بهترین مسیر هدایت در قرآن کریم هستند. به منظور تبیین این کار ارزشمند چند سالی است که طرح امام شناسی را داریم. باید اذعان کنیم درخصوص معرفی برخی از ائمه اطهار به صورت جامع غفلت کرده ایم تا حضرت امام صادق (ع) موفق بوده ایم اما نتوانسته ایم به عنوان بهترین الگوها معرفی کنیم.
هر استان برای معرفی یک امام فعالیت می کند. دانش آموزان هر سال با شیوه های زندگی یک امام آشنا می شوند. احادیث برگزیده را فرا می گیرند. حتی در معرفی امام حسین (ع) محوریت با 10 روز محرم است، هر چقدر در زمینه معرفی ائمه تلاش کنیم، موفق خواهیم شد و موفقیت ما هم آرامش است. با الگوگیری از سبک زندگی ائمه آرامش و مسیر مناسب را برای زندگی خود می توان فراهم کرد.
نظر شما