به گزارش خبرگزاری شبستان، سید عطاءالله صدر، مدیرعامل بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به اینکه ظرفیت ناوگان نفتی به 11 میلیون تن رسیده است، گفت: ظرفیت کانتینری کل کشور در حال حاضر نسبت به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 50 برابر شده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از موقعیت ممتاز دریایی در منطقه برخوردار است به طوری که 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل داریم و این ظرفیت خوبی برای ترانزیت کالا است.
صدر افزود: 11 بندر اصلی در کشور فعالیت میکنند که سه بندر در شمال و هشت بندر در جنوب است و مجموع ظرفیت این سه بندر به 365 میلیون تن در سال رسیده است.
معاون وزیر با اشاره به پیشرفتهای بنادر کشور بعد از انقلاب اسلامی اضافه کرد: ظرفیت بنادر کشور در ابتدای انقلاب 19 میلیون تن بود، اما امروز با 8/5 برابر افزایش به 165 میلیون تن رسیده است.
صدر افزود: ظرفیت کانتینری کل کشور قبل از انقلاب 100 هزار کانتینر بوده و امروز به 5 میلیون TEU کانتینر یعنی 50 برابر شده است.
مدیرعامل بنادر و دریانودی کشور با بیان اینکه طول اسکلهها نیز با 9/3 درصد افزایش به 28 کیلومتر رسیده است، گفت: مساحت انبارهای بندری قبل از انقلاب 157 هکتار بوده اما امروز به 973 هکتار رسیده است.
وی اظهار کرد: ظرفیت جابهجایی مسافر قبل از انقلاب 500 هزار نفر در سال بود و امروز به 10 میلیون نفر رسیده است ضمن اینکه ظرفیت ناوگان تجاری کشور نیز از نیم میلیون تن قبل از انقلاب به 5.7 میلیون تن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رسیده است.
صدر یادآور شد: ظرفیت ناوگان نفتی کشور از 1.2 میلیون تن قبل از انقلاب به 11 میلیون تن رسیده که رشد 9 برابری داشته است.
معاون وزیر با بیان اینکه این دستاوردها حاصل تلاش و ایثارگریهای ملت ایران بوده است، گفت: فلسفه انقلاب اسلامی نیز مبارزه حق علیه باطل بوده است.
صدر در ادامه گفت: ما توسعه دریایی کشور را افزایش میدهیم تا اهداف برنامه پنجم توسعه کشور را محقق کنیم.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وی گفت: در برنامه پنج ساله توسعه ظرفیت بنادر را باید به 210 میلیون تن و ظرفیت کانتینری را نیز به 8 میلیون PEU برسانیم.
وی یادآور شد: در راستای سیاستهای کلان جمهوری اسلامی تلاش میکنیم سهم بازار خود را در عرصه منطقه و بینالملل افزایش دهیم و یکی از راههای آن توسعه ظرفیتهای بنادر و سواحل کشور است.
پایان پیام/
نظر شما