به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، قدرت سخت ایران بر هیچ کس پوشیده نیست، به همراه داشتن شناسنامه و کدملی برای رای دهندگان ضروری است، برگزایر سومین و آخرین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری، مجری قانون نمیتواند مجری تصمیمات فراقانونی باشد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۲ خرداد است.
قدرت سخت ایران بر هیچ کس پوشیده نیست/رفع نواقص گذشته تاکید بیانیه گام دوم انقلاب
حجت الاسلام «سعید نصیرالاسلامی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه امروز ما با انتخابات و مسایل روز کشور مواجه هستیم گفت: با توجه به تئوری حکومت اسلامی و ادامه این مسیر مقام معظم رهبری در راستای ادامه راه امام شاهد بودیم که در چله انقلاب و چهل سالگی آن مقام معظم رهبری با ابتکار ویژه بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند. بیانیه گام دوم در شرایط خاصی مطرح شد و یکی از نکات آن بازنگری در ساختارها و مسایل پیرامون انقلاب است و قدرت، جایگاه و مردم را در شرایط واقعی تبیین می کند.
معاون فرهنگی و روابط عمومی ستاد ارتش افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب تمدن نوین اسلامی مطرح شده است که زیرساخت آن انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن نوین اسلامی است و زمانی از تمدن نوین اسلامی می توانیم سخن بگوییم که از تمام این مراحل عبور کنیم.
حجت الاسلام نصیر الاسلامی خاطر نشان کرد: در شرایط امروزی جامعه بحمدالله انقلاب اسلامی شکل گرفته است و نظام سیاسی در چهارچوب مشخص خود تشکیل شده است و به دنبال شکل گیری جامعه اسلامی و فراهم ساختن زمینه ظهور وجود مبارک امام زمان باشد، انشاءالله.
وی گفت : در بیانیه گام دوم نکته ای را باید اشاره کنیم که در این بیانیه تاکید بر قوی شدن، قدرت و در قدرت باقی ماندن و رفع نواقص، اشکالات و معایب گذشته شده است و پرداختن به نقاط قوت را در دستور کار قرار دارد.
معاون فرهنگی و روابط عمومی ستاد ارتش ادامه داد: امسال مقام معظم رهبری به موضوع قوی شدن اشاره کردند. قدرت در دنیا به قدرت سخت و نرم تقسیم می شود. در قدرت سخت امروز با توجه به شرایطی که در آستانه انتخابات هستیم نظام اسلامی در قدرت سخت بر هیچ کس پوشیده نیست و در نظامی گری، سخت افزار و تجهیزات نظامی هیچ مشکلی نداریم و آمریکایی ها اذعان داشتند که کشور جمهوری اسلامی دست برتر در حوزه تجهیزات نظامی در منطقه را دارد.
وی با اشاره به پیروزی های اخیر جبهه مقاومت تصریح کرد: جنگ 12 روزه چند هفته گذشته جبهه و محور مقاومت علیه اسراییل بود که دیدیم پس از چند روز دفاع جانانه نیروهای مقاومت اسراییل دستور آتش بس داد و از اهداف خود عقب نشینی کرد.
به همراه داشتن شناسنامه و کدملی برای رای دهندگان ضروری است
شکراله حسن بیگی در مورد شرایط رای دهندگان در انتخابات ۲۸ خرداد اظهار داشت: در چهار انتخابات ۲۸ خرداد ماه و طبق ماده ۳۶ قانون انتخابات ریاست جمهوری، انتخاب کنندگان باید شرایطی داشته باشند.
وی در تشریح این شرایط افزود: داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران یعنی ایرانی باشند و به لحاظ سنی ۱۸ سال تمام یعنی متولدین ۲۸ خرداد ۱۳۸۲ و ماقبل آن می توانند رای دهند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران تاکید کرد: افراد حتما در روز انتخابات شناسنامه همراه داشته باشند و داشتن کدملی نیز الزامی است، اگر کارت ملی همراهشان باشد که بسیار خوب است اما کد ملی حتما باید بگیرند.
حسن بیگی گفت: با مدیرکل ثبت احوال که عضو ستاد انتخابات است هماهنگی شده و ادارات ثبت احوال این هفته در آماده باش کامل هستند و مردم می توانند مراجعه کنند که اگر کارت ملی آنها آماده بود بگیرند در غیر این صورت برگه ای داده می شود که حاوی کد ملی تایید شده است.
سومین و آخرین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری امروز برگزار میشود
سومین و آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری امروز شنبه ساعت ۱۷ با موضوع «دغدغههای مردم» برگزار میشود.
مناظره اول نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شنبه ۱۵ خرداد با موضوع «اقتصادی» و مناظره دوم سهشنبه ۱۸ خرداد با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد و هر کدام بیش از سه ساعت طول کشید.
علیرضا زاکانی، محسن رضایی میرقائد، محسن مهرعلیزاده، سیدابراهیم رئیسی، عبدالناصر همتی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی و سعید جلیلی در این مناظرات به بیان دیدگاههای خود میپردازند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نخستین میاندورهای مجلس شورای اسلامی و دومین میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
مجری قانون نمیتواند مجری تصمیمات فراقانونی باشد
ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: وزارت کشور مجری قانون انتخابات است و مجری قانون نمیتواند، مجری تصمیمات فراقانونی باشد. متن کامل توضیحات ستاد انتخابات کشور، در این ارتباط، بدین شرح است؛
باسمه تعالی
در حالیکه فقط چند روز، تا ۲۸ خرداد، روز برگزاری انتخابات مهم ۱۴۰۰ باقی مانده است و مجری قانونی انتخابات، با همراهی و همکاری همه دستگاه های مسئول و مجموعه عظیمی از هموطنان از طبقات و اقشار گوناگون که در روند اجرای انتخابات نقش آفرینی می کنند، در تدارک آخرین آمادگی ها برای برگزاری انتخابات در تراز جمهوری اسلامی ایران است، شاهد انتشار مطالبی حاوی تعریض بی مبنا نسبت به وزارت کشور، منتسب به یک عضو و همچنین رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هستیم که به منظور پیشگیری از هرگونه ایجاد شائبه در اذهان و قضاوت های غیر منصفانه در افکار عمومی، کل سابقه موضوع و ابعاد قانونی و اجرائی آن در قالب نکات ذیل به استحضار ملت عزیز ایران و اصحاب شریف رسانه می رسد؛
۱. بر اساس قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی؛ هیئت مرکزی نظارت وظیفه خطیر نظارت بر انتخابات را در چارچوب قانون به عهده دارد. لکن تائید صلاحیت داوطلبان و تائید صحت انتخابات از اختیارات این هیئت خارج شده و به عهده هیئتهای نظارت شهرستان و استان قرار گرفته است.
۲. وظیفه اصلی هیئت مرکزی نظارت قبل از شروع انتخابات رسیدگی به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده است.
۳.هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در آخرین روز از مرحله رسیدگی به شکایات داوطلبان ردصلاحیت شده در هیئتهای اجرایی و نظارت شهرستانها و استانها؛ بر خلاف تبصره ۳ ماده ۶۳ قانون انتخابات شوراهای اسلامی، اقدام به رد صلاحیت تعدادی از داوطلبانی کرد که قبلاً در هیئتهای اجرایی و نظارت شهرستانها تایید شده بودند.
۴.از آنجا که رد صلاحیت این افراد، مغایر با تصریحات موازین قانونی و بدیهیات حقوق شهروندی در این ارتباط است، وزارت کشور، پس از استعلام از معاونت حقوقی ریاست جمهوری، به مسئولیت قانونی خود در صیانت از حقوق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان عمل کرده و افراد تائید صلاحیت شده در هیئتهای اجرایی و نظارت را جهت انجام مراحل قانونی بعدی به فرمانداری های ذیربط معرفی کرد.
۵. بررسی دقیق و احراز شرایط لازم برای صلاحیت نامزدها با پیشبینی زمان کافی در چارچوب قانون هر انتخابات از طریق استعلام از مراجع ذیصلاح و پاسخگویی مسؤولانه و بهموقع آنها، از تصریحات سیاستهای کلی انتخابات است و برای وزارت کشور و سایر دستگاه های مرتبط با انتخابات، لازم الاتباع است. بر این اساس و همچنین با عنایت به مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر اجزای قانون انتخابات، وزارت کشور متعهد به رعایت مر قانون و بی طرفی کامل است و در عین حال تمام تلاش قانونی خود را بکار گرفته تا مستند به پاسخ مراجع چهارگانه استعلامی از ورود افراد بدون صلاحیت به شوراهای اسلامی جلوگیری کند.
۶. پیش از این در چندین جلسه با اعضای هیئت مرکزی نظارت و دو مکاتبه وزارت کشور در این ارتباط، تاکید شد که وزارت کشور بر اساس ماده ۱۰۶ قانون وظائف، تشکیلات و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجری قانون انتخابات است و مجری قانون نمی تواند، مجری تصمیمات فراقانونی باشد.
۷. همچنین تصریح شد؛ چنانچه از نظر برخی از اعضای هیئت مرکزی نظارت، در احراز صلاحیت داوطلبان، اشکالی وجود دارد، این امر در هیات های نظارت شهرستانها و استانها واقع شده که توسط هیأت مرکزی تعیین شده اند و بموجب قانون، مسئول تعیین صلاحیت هستند.
۸. انتظار می رود، هیئت مرکزی نظارت، ضمن قانون مداری، چنانچه اشکالی در روندهای قانونی انتخابات می بیند، نسبت به پیگیری اصلاح قانون اقدام کند.
تروریسم اقتصادی در بحبوحه بیماری کرونا، جنایت علیه بشریت است
سید عباس عراقچی، معاون سیاسی و رییس تیم مذاکره کننده ایران در وین در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «ترامپ رفته است، اما تحریمهای غیرقانونی و جنایتبار او همچنان برقرارند. نیازی به اشک تمساح نیست وقتی که تلاشهای آمریکا برای تحمیل رنج و مصیبت به ٨٢ میلیون ایرانی ادامه دارد. تروریسم اقتصادی، آن هم در بحبوحه بیماری کرونا، جنایت علیه بشریت است.»
امیر سرتیپ قادر رحیم زاده فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) کشور، در جمع فرماندهان و کارکنان پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران از آمادگی روحی و معنوی و تجهیزات پدافندی آنان ابراز رضایت کرد.
وی در ادامه از سردار حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران برای رونمایی از سامانه پدافندی ۹ دی و رادار قدس که در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها به دست نیروهای نخبه و جهادی این نیرو تولید و به سازمان رزم پدافند هوا فضای سپاه ملحق شد، تشکر کرد.
امیر رحیم زاده همچنین تاکید کرد: پهنه آسمان ایران اسلامی با هماهنگی و همافزایی نیروهای پدافند هوایی ارتش و سپاه که آمادگی مقابله با هرگونه تهدید و تجاوز هوایی را دارند، امنترین آسمان منطقه است.
نظر شما