نام ها در جامعه فرهنگ عمومی را نمایان می کنند

ناظمی اردکانی با بیان اینکه در فرهنگ ها و ملیت های مختلف امروزه نام و نام خانوادگی افراد معرف تابعیت، مذهب و کشور افراد است، گفت: سازمان ثبت احوال در پی اقدامات فرهنگی درخصوص نامگذاری برای افراد است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد ناظمی اردکانی رییس سازمان ثبت احوال کشور در دومین همایش مهندسی فرهنگ نام گزینی بااشاره به اینکه سازمان ثبت احوال کشور ماموریت هایی مهمی همچون تغییر کدپستی، صدور اسناد هویتی، تولید و نشر آمار اطلاعات جمعیتی، ثبت اتفاق های چهارگانه همچون تولد، طلاق و فوت را دارد، گفت: با توجه به اینکه انتخاب نام نیکو برای افراد در مضامین دینی بسیار سفارش شده است، هر پدیده ای در خلقت به نامی شناخته می شود و انسان که اشرف مخلوقات است به قطع با برگزیدن نام نیکو می توان به ویژگی های افراد دست یافت.

وی افزود: ویژگی های انسانی در اصل برای افراد نکوهنده به تصویر می رسد که امانتداری و نودوستی در ادبیات های مختلف شناسایی می شود و بسیاری از این ویژگی ها ویژگی های کمال یافته است. برای مثال آزادی را می توان در واژه حر، تجلی ساخت و این چنین نام هایی هستند که به عنوان الگوهای بشری در اختیار جوامع قرار می گیرد و نام ها در جامعه و فرهنگ عمومی این چنین متجلی می شود.

ناظمی اردکانی با بیان اینکه در کشور نام و نام خانوادگی تبلور فرهنگ اجتماعی است، گفت: این فرهنگ برآمده از فرهنگ دینی است و نام خانوادگی بیان کننده مشخصات اعضای یک فامیل است و از طریق نام خانوادگی می توان به اصل و نصب فرد پی برد و با درج شماره ملی می توان قرابت های نام خانوادگی افراد را شناسایی کرد.

وی خاطرنشان کرد: در سازمان ثبت احوال کشور تغییر نام خانوادگی افراد منوط به طی یک سری مقررات قانونی است و سازمان ثبت احوال کشور تا حدالامکان موظف است که از نام خانوادگی افراد حمایت کند اما تغییر نام کوچک افراد با اعمال یک سری از تسهیلات انجام می شود.

ناظمی اردکانی با بیان اینکه نام هایی ازجمله محمد، علی، حسین، مهدی و رضا و نام دخترها ازجمله فاطمه، زهرا، مریم و معصومه و زینب از سال 83 تا به حال بیشترین فراوانی را داشته اند، گفت: در سال جاری نام های امیرعلی، ابوالفضل، محمدعلی، امیرحسین، و در بین نام های دختر نازنین زهرا، نازنین فاطمه، زینب و زهرا و فاطمه هم از بیشترین فراوانی برخوردار است.

رییس سازمان ثبت احوال کشور معتقد است رسانه ملی بعد از والدین و بزرگان جامعه و اقوام بیشترین نقش را در انتخاب نام افراد ایفا می کند.

ناظمی اردکانی اظهارکرد: در فرهنگ ها و ملیت های مختلف امروزه در هر نقطه دنیا فرد با عنوان نام و نام خانوادگی اش مذهب، ملیت، تابعیت اش مشخص می شود و حتی با نام فرد می توان به صفات بارز شخصیتی او پی برد و انتخاب افراد می تواند بسیار تاثیرگذار در شخصیت آنان باشد.

رییس سازمان ثبت احوال کشور ابراز امیدواری کرد: سازمان ثبت احوال کشور بتواند با انجام پژوهش های مختلف، کار فرهنگی انجام داده و نام نیکو را برای والدین در جامعه مشخص کند تا بدین ترتیب در جامعه شاهد نام های نیکو بر روی اشخاص باشیم.

شایان ذکر است، دومین همایش مهندسی نام گزینی صبح امروز 19 بهمن در مرکز آموزش های سازمان ثبت احوال برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 106440

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha