هنرمندی و تدین ویژگی بارز شخصیتی علی مرداخانی بود

سیدعباس صالحی ترکیب هنر و تدین را ویژگی بارز شخصیتی علی مرداخانی عنوان کرد و گفت: بخشی از معرفی فرهنگ و هنر ایران به خارج در سی سال گذشته به طور مستقیم و غیر مستقیم توسط او انجام شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  صبح امروز  چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در مراسم تشییع «علی مراد خانی»  با اشاره به چهار دهه فعالیت آقای مرادخانی  در حوزه فرهنگ و هنر ایران گفت: علی مرداخانی با بیش از سه دهه مدیریت در این حوزه چهره‌ای از یاد نرفتنی در یاد فرهنگ و هنر ایران خواهد بود. 

وی با بیان اینکه آقای مرادخانی از چند جنبه خاص و متمایز است، اظهار کرد: نکته اول در حوزه زیست فردی ایشان است. نکات زیادی در این قسمت می‌شود گفت و من تنها به دو سه نکته بسنده می‌کنم. نکته نخست اینکه آقای مرادخانی از آنهایی بود که زندگی مجسم بود. شور زندگی در گفتار و رفتارش کاملا نمایان بود. گویا چهره نداشت و همه صورتش لبخند بود. صدایش گرم و گرمابخش بود. حتی در دوره بیماری که شخصا توفیق یافتند دو مرتبه با ایشان صحبت کنم. گویا هرگز بیمار نبود و صدایش سرشار از زندگی بود. به هر جمعی که می‌آمد، شور و هیجان را به آن جمع می‌آورد. علی ما یک زندگی جاری بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ترکیب هنر و تدین  را ویژگی بارز شخصیتی علی مرداخانی عنوان کرد و گفت:  آنهایی که با او زیسته بودند حس می‌کردند که چگونه این ترکیب را با هم داشت. از خانواده علم و روحانیت و زهد و قاری قرآن و مداح اهل بیت بود اما با تمام وجود شورمندی و شیفتگی هنر را داشت. برای هر یک از این موضوعات می‌شود ساعت‌ها صحبت کرد. نکته سوم پاره‌ای از اخلاق انسانی که انبیا و اولیا ما را به آنها توصیه می‌کردند در او به وضوح بود. تواضع، ادب، متانت، صمیمیت، حسن خلق، بی‌تعارف و بی‌تکلفی‌اش نکاتی بود که لازم نبود مدت زیادی با او هم‌زیستی کنید؛ چراکه در کوتاه‌ مدت و مجالست‌های مختصر هم می‌توانستید این ویژگی‌های اخلاق انسانی و کرامت انسانی را در او پیدا کنید. علی ما زیست مسلمانی داشت و این زیست انسانی مسلمانی او در این روزگار غریب چیز کمی نیست. 

سید عباس صالحی  با اشاره به وِژگی های علی مرادخانی در حوزه اخلاق حرفه‌ای گفت: هر شغلی یک اخلاق حرفه‌ای خاصی دارد که باید آن را داشته باشید. پزشک اخلاق حرفه‌ای خودش را لازم دارد و مهندس ساختمان اخلاق حرفه‌ای خودش. اخلاق حرفه‌ای مدیر فرهنگی و هنری اخلاق خاصی باید باشد و علی ما این اخلاق را در حوزه‌های مختلف داشت و آن را نشان می‌داد. تحمل او با مجموعه‌های مختلف موضوع مهمی است که یک مدیر فرهنگی و هنری بسیار به آن نیازمند است. دامنه وسیعی که همین روزها از فقدان و سوگ او بسیار متاثر هستند؛ این دامنه وسیع را می‌توان در میدان سعه صدر وسیع ارتباطی او دید. جناب دعایی گفتند که او چگونه حامی و همراه اهل هنر در فراز و نشیب زندگی شخصی و حرفه‌ای آنها بود. تک‌تک هنرمندان خاطرات بسیاری از این موضوع دارند که چگونه او در تنگناهایشان به سراغشان می‌آمد و همراهشان بود. او مشاور امین، صدیق و بی مزد و منت برای اصحاب فرهنگ و هنر بود و داشته‌ها و دانسته‌های خودش را به راحتی در کف اخلاص می‌گذاشت و عرضه می‌کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دستاوردها و رهاوردهای مدیریتی علی مرادخانی خاطر نشان  کرد:  علی مرادخانی از نسل اول انقلاب و از خانواده روحانیت، با دغدغه‌هایی که انقلاب اسلامی در این حوزه داشت، به فضای هنر آمد و چهار دهه عمر خودش را در این میدان گذاشت. در طول بیش از سه دهه مدیریت او در جای جای فرهنگ و هنر ایران و به طور خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش مدیریتی او را می‌توان یافت. بخشی از معرفی فرهنگ و هنر ایران به خارج در این سی سال مستقیم یا غیر مستقیم توسط او انجام شد. 

وی با اشاره به فعالیت علی مرادخانی در  حوزه موسیقی گفت: او با تعلقی که به این حوزه داشت و نقش‌های مدیریتی که در این بخش داشت، هم در میراث‌بانی موسیقی ایرانی و سنتی و نواحی و ... و هم در خلق و تولید آثار تازه و فاخر و بکر و اثرگذار و هم اینکه بتواند پناهگاهی برای جمع پریشان اهل موسیقی باشد، نقش بسیاری داشت. او در حافظه تاریخی ما در وزارت ارشاد خواهد ماند.

کد خبر 1064334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha