معیارهای انتخاب فرد اصلح از منظر نهج‌البلاغه

حجت‌الاسلام نژادصفری ضمن برشمردن ملاک‌های انتخاب فرد اصلح از منظر نهج‌البلاغه را، ساده‌زیستی و توجه به خواست مردم خواند و گفت: مدیریت ناصحیح، خسارات زیادی را متوجه کشور و قشرهای مختلف مردم کرد.

حجت‌الاسلام «علی اکبر نژادصفری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت انتخابات را مسئله‌ای بسیار مهم از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون و در آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی موثر دانست و اظهار کرد: با توجه به توصیه‌هایی که حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری درباره انتخابات دارند، اینطور به نظر می‌رسد که این موضوع یک مسئله سیاسی و اجتماعی بوده و برای هر فرد یک فریضه محسوب می‌شود.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت با بیان اینکه در جریان شرکت در انتخابات چندین اتفاق بسیار مهم به وقوع می‌پیوندد تصریح کرد: فردی که در انتخابات شرکت می‌‌کند در واقع نظر خود را اعلام می‌کند و این نظرات وقتی تجمیع می‌شود خرد جمعی مردم ایران اسلامی را در کنار هم چینش می‌کند و یک انتخاب بسیار بزرگ صورت می‌گیرد.

 

وی دقت در انتخاب را نیز موضوعی بسیار حائز اهمیت دانست و با تاکید بر اینکه اگر افراد در انتخاب خود دقت نکنند ممکن است همان اتفاقی که در هشت سال گذشته شاهد آن بودیم تکرار شود افزود: انتخاب‌های ناصحیح و غیراصلح آثار و تبعات مخربی را برای جامعه به همراه دارد و شرایط هشت سال گذشته مصداق بارز این امر است.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت، ایران اسلامی را همانند مدرسه‌ای بزرگ که همه آحاد ملت در آبادانی و توسعه آن سهیم هستند خواند و اضافه کرد: یکی از آثار خوب انتخاب اصلح این است که فرد از خرد خود استفاده می‌کند و وقتی این‌ها کنار یکدیگر قرار می‌گیرند به خرد جمعی تبدیل می‌شود.

 

نژاد صفری در ادامه یادآور شد: افرادی که می‌گویند ما رأی نمی‌دهیم، این تحلیل یک اشتباه بزرگ از سوی آنان است زیرا از عقل و خرد خود نمی‌خواهد برای آبادانی کشورش استفاده کند و این یک نقص است اما از آن طرف، استفاده کردن از خرد و حق انتخاب، زمینه آبادانی و پیشرفت کشور را فراهم می‌کند.

 

وی با تاکید بر اینکه شرکت در انتخابات انسجام ملت ایران اسلامی را در داخل کشور نشان داده و به رخ دشمن می‌کشد اذعان کرد: انتخابات و شرکت گسترده در آن همدلی مردم را نشان می‌دهد و این موضوع بدون شک برکات فراوانی برای کشورمان در بر خواهد داشت و از طرفی این همراهی و همدلی موجب می‌شود که مردم نسبت به هم مهربان‌تر و قدرات ایران اسلامی بیشتر شود.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت آثار بیرونی انتخابات را هم مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: دشمنان وقتی همدلی و حضور حداکثری ملت مسلمان ایران اسلامی را در صحنه انتخابات می‌بینند فارغ از اینکه ممکن است افراد به نامزدهای مختلفی رأی بدهند، ناامیدتر و مأیوس‌تر از گذشته می‌شوند و کشورمان هم قویتر از گذشته خواهد شد.

 

نژاد صفری تلاش دشمن در جهت کارشکنی در انتخابات و فعالیت شبانه‌روزی معاندین و شبکه‌های ماهواره‌ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: تمام جبهه دشمن خود را تجهیز کرده تا مردم در انتخابات شرکت نکنند و یا اینکه اگر هم شرکت کنند به افرادی رأی دهند که طبل خواسته‌های آنان را در ایران به صدا در می‌آورند.

 

وی دقت در انتخاب افراد توسط مردم را بار دیگر لازم و ضروری دانست و ابراز داشت: امام خمینی(ره) برای انتخاب اصلح معیار و ملاک‌هایی را برایمان بیان کردند تا ما با استفاده از آن ملاک‌ها متوجه شویم که چه کسانی اصلح هستند و چه کسانی هم توسط دشمنان غربی، آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و رژیم کودک‌کش اسرائیل تعریف و تمجید می‌شوند. 

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت اظهار داشت: بنا به فرمایشات امام خمینی(ره) آن کسی که توسط جبهه غرب تمجید و تعریف می‌شود، فردی است که باید کنار گذاشته شود زیرا این افراد کسانی هستند که امید و نگاهشان به کشورهای اروپایی و غربی دوخته شده و نسبت به ظرفیت‌های داخل بی‌توجهند.

 

نژاد صفری عنوان کرد:‌ باید از افراد و کاندیداهایی حمایت شود که دشمنان از روی کار آمدن آن‌ها ترس و هراس دارند بنابراین مهم‌ترین مسئله این است که ما با همدلی، همراهی و با حضور حداکثری خودمان در انتخابات بتوانیم عزم، اراده و قدرتمان را در برابر دشمن بالا ببریم تا دشمنان به کشورمان طمع نکنند و قدرتمان در چشمشان دوچندان شود.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت با تاکید بر اینکه انتخاب اصلح بسیار اهمیت دارد تصریح کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) در نهج‌البلاغه به این مسئله انتخاب اصلح اشاره فرمودند و در نامه 45 روی دو مبحث ساده‌زیستی و عدم ثروت‌اندوزی تاکید فراوانی دارند و یا در نامه 41 می‌فرمایند: مسئولی که می‌خواهد بر سر کار بیاید باید در بحث مبارزه با فساد اقتصادی و مالی حتی با نزدیکان خود محکم برخورد کند.

 

نژاد صفری به نامه 39 امیرالمؤمنین(ع) هم اشاره کرد و با بیان اینکه عدم استفاده از افراد دنیاطلب در منصب‌ها و مسئولیت‌ها همواره مورد تاکید حضرت قرار داشت ابراز داشت: قرآن کریم می‌فرماید اشداء علی الکفار رحما بینهم بنابراین اصلح کسی است که مقابل دشمن عقب‌نشینی نکند و به دشمن لبخند نزند. 

 

وی با بیان اینکه برخی از مسئولان ما در هشت سال گذشته برعکس آیه مبارکه اشداء علی الکفار رحما بینهم با دوستان با غضب و پرخاش و با دشمنان با روحیه‌ای شاد و بشاش برخورد می‌کردند افزود: این خلاف فرمایش حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) است و از آن طرف ایشان همواره روی این مسأله تاکید داشتند که انسان نباید در مقابل دشمن عقب‌نشینی کند.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت نامه 53 حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) را نیز در مورد انتخاب اصلح مورد توجه قرار داد و بیان داشت: مسئول باید به مردم اعتنا داشته باشد در حالی‌که در هشت سال گذشته ما دیدیم که رئیس جمهور نه تنها به نظرات مردم و کارشناسان اعتنا نداشت بلکه حتی به فقر و مشکلات معیشتی آنان نیز بی‌توجه بود.

 

نژاد صفری یکی از معیارهای مهم تشخیص فرد اصلح را توجه او به خواست و نظرات مردم و اهتمام برای رفع مشکلاتشان دانست و افزود: در نامه 53 نهج‌البلاغه، حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) اشاره می‌فرمایند که فرد اصلح کسی است که به اقشار ضعیف توجه داشته باشد و تا جایی که ممکن است و می‌تواند گرفتاری‌های مردم را برطرف کند.

 

وی با بیان اینکه در میان کاندیداهای ریاست جمهوری افرادی هستند که قبل از آنکه نامزد انتخابات شوند عملکردشان در رسیدگی و توجه به اقشار ضعیف و محروم جامعه بسیار روشن و شفاف است تصریح کرد: در نامه 53 باز هم حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) در رابطه با انتخاب اصلح می‌فرمایند فرد اصلح کسی است که کینه و دشمنی بین مردم راه نیندازد.

 

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) زیرکوچه رشت اینکه برخی نامزدها در جریان انجام مناظرات به جای اعلام برنامه‌های خود مردم را دو قطبی کرده و مرتبا موجبات ناراحتی جامعه را فراهم می‌کنند گفت: اصلح کسی است که به دنبال رفع مشکلات مردم است و تلاش کند فساد اقتصادی و مالی و پدیده شوم حقوق‌های نجومی را از بین ببرد.

 

نژاد صفری سوءظن به دشمن حتی هنگام صلح و زمان نشستن پای میزمذاکره را یکی دیگر از شاخص‌های شناخت فرد اصلح دانست و ابراز داشت: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر تاکید فراوانی داشتند که ما نباید به دشمن حسن ظن داشته باشیم زیرا این‌ها کسی نیستند که بخواهند با ما دوست شوند و در واقع دشمن ملت ایرانند.

 

وی در پایان با بیان اینکه نظارت بر زیردستان و انتخاب فرد شایسته برای خدمت به مردم نیز از دیگر ملاک‌های شناخت فرد اصلح است خاطرنشان کرد: انشالله مردم ولایتمدار ایران اسلامی در روز 28 خرداد با حضور گرم خود بتوانند یک حرکت و جهاد بزرگی را راه‌اندازی کنند و با مشارکت حداکثری‌شان در انتخابات دشمنان را ناامید کنند.

کد خبر 1064265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha