به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان،محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز چهارشنبه (19خرداد)مجلس شورای اسلامی ضمن بزرگداشت و گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، گفت: سالروز قیام خونین پانزده خرداد را به مردم عزیز ایران اسلامی و آزادگان سراسر جهان تسلیت عرض میکنم. بی شک این روز نقطه ی عطفی در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران و پیروزی آن محسوب میشود.رهبر حکیم انقلاب در سالروز رحلت معمار انقلاب تبیین بسیار مهّم و دقیقی از «مردم سالاری دینی» بعنوان مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ارائه دادند که بدلیل اهمیت آن نباید اجازه دهیم این مبحث ذیل فضاهای سیاسی کشور به حاشیه برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پیروزی امام خمینی رحمه الله علیه دو محور اصلی داشت؛ خداباوری و مردم باوری. امام بزرگوار ما با تمام وجود به وعدههای خداوند متعال اعتقاد راسخ داشتند و تمام زندگی شان را بر مبنای دستورات و سنّتهای الهی تنظیم و هدایت کردند.اخلاص تمام عیار امام ایشان را به فردی خودساخته و خداباور تبدیل کرده بود که در مسیر اجرای فرامین الهی هیچ ترس و اندوهی به دل شان راه نمیدادند، دومین عنصر موفقیتهای امام، مردمباوری ایشان بود. امام معتقد بودند که تمام حکومت، دستگاههایی در خدمت مردم است و آن عواملی که به یک نظام سیاسی قوام و موفقیّت میبخشند، اراده و فداکاری یک ملّت و محبت متقابل دولت و ملّت نسبت به یکدیگر هستند.
وی ادامه داد: باور عمیق امام راحل به توانایی مردم برای تغییر شرایط اجتماعی و اختیار آنها برای تعیین سرنوشت خود، انقلاب شکوهمند مردم ایران را بنیان نهاد و موجب تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی شد. حضرت امام به پشتوانه ی ملت دولت تشکیل دادند و تا آخرین روزهای حیات پر برکت ایشان این قدرت و بسیج عمومی مردم بود که امکان غلبه بر تمام مشکلات و توطئههای دشمنان را فراهم می ساخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در منطق قرآنی اعتقاد ما این است که مردم میتوانند هر شرایطی را هر چقدر هم که سخت و دشوار باشد، تغییر دهند و اراده ی ملّت میتواند «معجزه ی اجتماعی» بیافریند و در انتها اراده ی خداوند متعال نیز در راستای اراده مردم قرار خواهد گرفت. ما از امام یاد گرفتهایم «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر، از دید ما جمهوریّت و اسلامیّت دو چیز جدا از هم نیستند که به هم الصاق شده باشند. این یک حقیقت واحد است؛ جمهوریّتش از دین گرفته شده و اسلامیتش مردمی است.
وی اضافه کرد: در آموزههای امام راحل رحمه الله علیه «مردمسالاری دینی» در دو محور مشخص میشود: اول انتخاب حاکمان به دست مردم و با رأی آنها که مهّمترین جلوه ی آن انتخابات است. کسانی که با هر علت و نیتی به محض دیدن هر اشکالی انتخابات را تضعیف میکنند، نمیتوانند ادعای مردم سالاری کنند.دوم، نظارت بر عملکرد مسئولان و مراقبت از اینکه در راستای منافع عمومی عمل کنند.نمایندگان مردم در مجلس مظهر و مسئول این نظارت در نظام جمهوری اسلامی هستند و ان شاء الله با عنایت الهی به وظیفه شان به درستی عمل خواهند کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با پیروی از همان منطق خداباوری و مردمباوری که امام عزیزمان آن را در کشورمان نهادینه کردند، اعتقاد داریم که با کاری مردمی و انقلابی میتوان موتورهای حرکت قوی و سریع ملت ایران را فعالتر کرد.با آغاز گام دوم انقلاب اسلامی به نسل جوان امیدوارتریم. رمز ماندگاری و کلید پیروزی را هم در همین جمهوری اسلامی میدانیم. جایی که خداباوری و مردم باوری به هم آمیخته شده است، این فرمول هیچ بنبستی ندارد.
وی با بیان اینکه اگر هم در زمینهای به مشکل برخوردهایم یا فرمول «خدا باوری و مردم باوری» را درست نخواندهایم یا آن را درست به کار نبستهایم و یا کار جهادی را پشتوانه ی آن نکردهایم گفت: دفاع عالمانه از جمهوری اسلامی و تدبیر مسئولانه برای پیشبرد امور مردم گرهگشای ماست، ما این را از امام آموختیم و در گذر زمان آنقدر تجربه کردهایم که باور ما و زندگی ما شده است.
قالیباف با تاکید بر اینکه مردم ما طعم شیرین انتخابات واقعی را با انقلاب و امام چشیدند، گفت: معنا ندارد که با ژست مردمسالاری آنها را از انقلاب و رهبری دور کنیم. منافقانه است که به نام مردم باوری در برابر ضوابط دینی بایستیم.دو عنصر خداباوری و مردم باوری که ما امام خمینی را مظهر باور به آنها میدانیم، راه برون رفت از مشکلات و تنها راه پیشرفت و آبادانی کشور و حفظ نظام اسلامی است، ما اسلام ناب را همانی میدانیم که امام به ما نشان دادند، در نقطه مقابل هر جا التقاط ببینیم یا هر جا تحجر نمایان شود از آن فاصله میگیریم زیرا التقاط و تحجر را در مسیر اسلام نمیدانیم، تجربه هم نشان داده که متحجران حضور مردم را باور ندارند. التقاطیها هم از مردم استفاده ی ابزاری میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این بیش از چهار دهه هیچ کس را از امام و رهبری در مردمباوری و مردمسالاری صادقتر ندیدیم. اگر هم در برهه ای فضا تیره و تار شد، سیره ایشان را چراغ راهمان قرار می دهیم.امروز ما در این مسیر، دو کار مهم داریم و دو مسئولیت سنگین را بر روی شانه های خود احساس میکنیم، نخست آنکه مردمی که پای کار انقلاب و نظام ایستادهاند را دریابیم، آنها زیر فشار هستند و هزینه میدهند آنها را بفهمیم و با آنها مواسات کنیم، رنج آنها را کاهش دهیم و کنار آنها باشیم.گاهی با یک اظهارنظر تلخ، گاهی با یک موضع نا به جا و گاهی با یک حاشیهسازی بیفایده کام این مردم را تلخ نکنیم، کنار مردم بودن، همدل و همزبان بودن با مردم افتخار و آبروی ماست، دوم آنکه راه را برای ورود آنها به میدان کار فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در اقتصاد به دنبال رفع موانع تولید و اشتغال باشیم به طور خاص نسبت به رونق کسب وکارهای خرد و بنگاههای کوچک حساس باشیم. در سیاست مردمفریبی نکنیم آنها را با بیاخلاقی در رقابت رنجیده نکنیم. در فرهنگ مراقب سرمایه ی ملّی و تمدنی خود باشیم، خودمان را در برابر تهاجم نبازیم و همچنین برای تعامل و تبادل فرهنگی هم آماده باشیم.: برای تحقق این دو وظیفه باید پیروی از رهبر معظم انقلاب اسلامی را اصلی تخلفناپذیر بدانیم. چراکه همان خداباوری و مردمباوری راسخ، با همان شدّت و با همان قاطعیّت امام راحل، در وجود ایشان منعکس شده است.
رئیس خانه ملت تاکید کرد: رهبر فرزانه ی انقلاب در تمام سالهای اخیر بزرگترین پاسدار دفاع از حق مردم برای مشارکت در اداره ی کشور بودهاند و به شایستگی از جمهوریّت و اسلامیّت نظام دفاع کردهاند. لبیک به دعوت ایشان برای دعوت از یکدیگر به مشارکت در انتخابات پیش رو برآمده از همان اعتقاد راسخ به مردمباوری است.مردم رشید ایران هم در انتخاب خود دقّت کنند «کارنامه» مهمتر از هرگونه ادعّا، شعار و حتی برنامه است، تصریح کرد: «خردمندی» لازمهی فردی است که میخواهد چنین مسئولیت عظیمی را بر عهده بگیرد. «پرهیزکاری» را در گفتار و رفتار نامزدها دنبال کنید و به آن وزن بدهید.
وی گفت: هر کسی که از برخی نابسامانیها و ناکارآمدیها دلخور است، با انتخاب درست در این انتخابات فرصت بینظیری برای تعیین سرنوشت خود و کشور دارد، ما هم در مجلس شورای اسلامی با مردم و با نامزد منتخب مردم بر روی همان شاخصهای خردمندی، کارآمدی و پرهیزکاری پیمان همکاری میبندیم.دلسرد کردن مردم از انتخابات هنر نیست، در مقیاس زندگی اجتماعی و عرصهی عمومی شاید هیچ گناهی بزرگتر از گناه دلسرد کردن مردم نباشد. نباید با دشمنان دربارهی موضوع انتخابات هم صدا شویم، حتماً کسانی که در انتخابات مشارکت میکنند هم نقدها و اعتراضهای بهجایی دارند اما آنها علیرغم این نقدها، انتخابات را مهمترین پنجره ی «تنفس مدیریتی» برای کشور میدانند.
قالیباف با بیان اینکه مردم از طریق انتخابات این فرصت را دارند که نگاه کلان حاکم بر مدیریت کشور، مجریان و مهمترین برنامههای کشور را خودشان مشخص کنند، ادامه داد: هر انتخابی سهمی در افزایش رشد ملّی دارد اما قهر با مشارکت این پنجره ی فرصت را بدون استفاده ی مناسب از آن برای ملّت میبندد.امروز هر کسی که ایران را دوست دارد و هر کسی که نگران سرنوشت نسل آینده و فرزندان این آب و خاک است، در انتخابات مشارکت خواهد کرد. دعوت از یکدیگر برای حضور در انتخابات، مجاهدتی برای اعتلای ایران عزیز است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: «جهاد دعوت» انشاءالله با یاری تمام مردم، انتخاباتی پرشور را رقم خواهد زد، ما از آگاهان دلسوز میخواهیم برای انتخاب درست به کمک همه ی ایرانیان بیایند. « نشاط ملی» در روزهای پیش رو تا انتخابات، ضامن پیشرفت کشور در چهار سال آینده است. پس هر کسی که دل در گرو ی سربلندی ایران دارد، بسم الله.
نظر شما