مساجد؛ بستری مناسب برای ایجاد مفاهمه انتخاباتی

یک پژوهشگر دینی برگزاری انتخابات درمساجد را راهی برای ایجاد ارتباط سالم میان مردم و کاندیداها دانست و گفت: مساجد باعث شکل گیری فضایی دور از دنیاطلبی می شوند و آرامش را برای انتخاب کاندیدای اصلح فراهم میکنند.

حجت الاسلام محمود قرائتی، پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه مساجد از زمان پایه گذاری توسط پیامبر اسلام(ص) مکانی بسیار مقدس محسوب می شده است به خبرنگار شبستان گفت: مسجد از زمان تاسیس و به صورت ذاتی یک سخت افزار و یک مکان است و این ویژگی ذاتی، آن را بین ابزارها و آموزه های اسلام منحصر به فرد می کند و از این جهت می توان گفت هیچ چیزی نمی تواند در کنار مسجد و یا موازی با آن وجود داشته باشد.


وی گفت: نخستین اقدامی که پیامبر اسلام (ص) با ورودش به مدینه انجام داد بنای مسجد به عنوان مکانی جهت انجام اعمال عبادی، سیاسی و اجتماعی بود و چیزی که ذاتش از ابتدا به عنوان مکان مقدس باشد، مسجد است.
 

وی سپس به کارکردهای سیاسی و اجتماعی مساجد به عنوان عامل پراهمیت و تاثیر گذار در پیروزی انقلاب اشاره و اظهار کرد: در دوران طاغوت چیزی با عنوان حزب رسمی در کشور وجود نداشت و از این جهت نظام طاغوت و پشتیبانان خارجی اش با غفلت از این که مساجد به کارکردی حزبی رسیده اند هرگز منتظر وقوع رویداد غیر منتظره ای نبودند.
 

این پژوهشگر حوزه، مساجد را نخستین مکان برای تجمع های مردمی عنوان کرد و گفت: در ایران تا پیش از پیروزی انقلاب محلی برای تجمع که حکم یک رسانه را برای عموم مردم داشته باشد وجود نداشت و مسجد به دلیل انعطاف پذیری اش به سرعت توانست این خلاها را پر کند و پس از پیروزی انقلاب مبدل به مکانی با رویکردهای مردم سالاری شود.
 

وی ادامه داد: با تبدیل مساجد به کانون های مردم گذاری، صندوق های انتخابات نیز در مساجد قرار گرفتند و مردم برای رای دادن و انتخاب کاندیدای مورد نظرشان وارد مساجد شدند.
 

حجت الاسلام قرائتی مساجد را پشتیبان همه جانبه سال های جنگ تحمیلی ایران دانست و گفت: مساجد در زمان جنگ به سرعت به قرارگاهی تبدیل شد که در کنار اعزام نیرو به جبهه ها، وظیفه ساماندهی کمک های مردمی را نیز برعهده گرفت و از این طریق تیزی تیغش را برای دشمن نیز نمایان تر کرد.


وی سپس با تاکید بر این که مساجد نباید در معرض مسائلی که با سجده گاه بودنشان منافات داشته باشد، قرار بگیرند، گفت: بسیاری از کارها مانند ایجاد سروصدای زیاد در مساجد در مناسبت های مختلف که موجب آزار رساندن به اطرافیان می شود و به طور کلی همه کارهایی که با وجود فی سبیل لله بودنشان با ارکان مسجد هماهنگ نیست و با کارکردهای اصلی آن منافات دارد نباید در مساجد انجام شود.


وی با تاکید بر این که شرکت مردم در انتخابات یک وظیفه و تکلیف شرعی است و مساجد باید کمک های لازم را در جهت انجام این تکلیف انجام دهند، گفت: در ایام انتخابات هر کسی از ظن خود کمک می کند و حرف درست را می زند، اما نباید جلوی رشد حزب انتخاباتی را گرفت و از ورود آنان به مساجد جلوگیری کرد. برای پیشگیری از تشویش و دو دستگی می توان با یادآوری این مسئله که مساجد مکانی برای انجام امور در جهت رضای خداوند هستند، بسیاری از مشکلات را تعدیل و حل و فصل کرد.
 

وی انجام انتخابات در مساجد را راهی برای ایجاد ارتباط سالم میان مردم و کاندیداها دانست و گفت: بستر معنوی مسجد باعث شکل گیری رابطه ای بدون انتقام گیری، دنیا طلبی و برتری جویی می شود و آرامش لازم را برای انتخاب کاندیدای اصلح مردم فراهم می کند.
 

وی گفت: برخورد با کسانی که می خواهند مساجد را به محلی برای رسیدن به مقصود خود بدون در نظر گرفتن دیگران تبدیل کنند باعث از بین بردن فرصت های سوء و فراهم آوردن تمهیدات و زمینه سازی های لازم برای فعالان می شود تا قادر باشند با طمانینه به فعالیت خود بپردازند.
 

حجت الاسلام قرائتی افزود: سخنرانان در دوره انتخابات باید با زبان و بیان کنترل شده ای با مردم صحبت و با حضور قلب و آرامش لازم فضایی را ایجاد کنند که باعث منحرف شدن از برنامه های سیاسی شان نشود.
 

وی رعایت استانداردهای مشخص شده در مساجد را از وظایف مدیران و ائمه جماعات مساجد عنوان کرد و گفت: نماز خواندن در جایی که تصویری از چهره انسان وجود دارد مکروه است و از مواردی محسوب می شود که با ذات و شان مسجد سازگاری ندارد. برای رعایت این مسائل لازم است امام جماعت به دلیل وظیفه مهم و سنگین امامت بر یک گروه اجتماعی، در ایام انتخابات بتواند برنامه های انتخاباتی را تحت کنترل خود درآورد تا همه برنامه ها در جایی که سجده گاه مومنین است در سایه ایمان به خداوند و به نحو احسن انجام شود.


وی در پایان رعایت مسائل عنوان شده را از لزومات برنامه های انتخاباتی به عنوان یک کار گروهی دانست و گفت: رای دهندگان با یادآوری خاطره معنوی و فضای دینی مساجد می توانند در کمال سلامت و با اندیشه ای الهی نماینده مورد نظر خود را انتخاب کنند و از این طریق در آینده و سرنوشت کشورشان تاثیر بسزایی داشته باشند.
پایان پیام/

 

کد خبر 106369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha