به گزارش خبرگزاری شبستان، قرآن کریم می فرماید: "إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا ۖ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا ۗ إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ" یعنی آنکه: اگر شما (مسلمین) را خوشحالی پیش آید از آن غمگین شوند، و اگر به شما حادثه ناگواری رسد خوشحال شوند. اما اگر شما صبر پیشه کنید و پرهیزکار باشید مکرر و عداوت آنان آسیبی به شما نرساند، که همانا خدا بر آنچه میکنید محیط و آگاه است.
این آیه راه شناختِ دوست و دشمن را بیان مى کند، که بهترین راه آن، توجّه به روحیات و عکسالعمل آنها در مواقع کامیابى و یا ناکامى مسلمانان است. در سیاست خارجى نیز توجّه به محکوم کردن ها، تأییدها، تبریک و تکذیبها، و انواع کمک ها و تبلیغات، لازم است.
در آیات قبل، به مسلمانان سفارش نمود که دشمنان را نه همراه بگیرند و نه دوست. این آیه مى فرماید: این برخورد ممکن است تاوان سختى داشته باشد و آنان بر علیه شما توطئه کنند، بنابراین شما باید اهل صبر و تقوا باشید، تا حیله هاى آنان ضربه اى به شما نزند.
پیام ها
۱- حسادتِ دشمنان به قدرى است که اگر اندک خیرى به شما برسد، ناراحت مى شوند. «ان تمسسکم حسنة تسؤهم»
۲- راه نفوذ دشمن، یا ترس و طمع ماست و یا بى پروایى و بى تقوایى ما، که صبر و تقوا، راه خنثى کردن آنهاست. «ان تصبروا و تتّقوا لایضرّکم»
۳- در برابر حسودانى که از رشد ما ناراحتند، چارهاى جز صبر و تقوا نیست. «ان تصبروا و تتّقوا لایضرّکم»
۴- خداوند با افشاى روحیّات دشمن، به مسلمانان هم روحیّه مى دهد و هم بیدار باش. «ان تمسسکم حسنة تسؤهم... لا یضرّکم کیدهم»
نظر شما