دیدگاه اهل سنت درباره امام صادق چیست؟ /مهم ترین وصیت امام صادق علیه السلام هنگام شهادت

حجت الاسلام اسلامی گفت: امام صادق(ع) نزد بزرگان اهل سنت جایگاه بالایی داشته است. ابوحنیفه از پیشوایان اهل سنت، امام صادق(ع) را فقیه‌ترین و داناترین فرد در میان مسلمانان دانسته است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان؛ امام جعفر صادق(ع) ششمین امام شیعیان به مدت ۳۴ سال (۱۱۴ تا ۱۴۸ق) امامت شیعیان را بر عهده داشت. دوران امامت امام صادق (ع)، دوره درگیری امویان و عباسیان بر سر قدرت بود، به جهت ضعف حکومت اموی، امام صادق (ع) توانست فعالیت علمی بیشتری نسبت به سایر امامان داشته باشد. به همین دلیل بیشتر روایات شیعیان، از امام صادق(ع) است و مذهب شیعه امامی را مذهب جعفری نیز می‌خوانند.

 

دیدگاه اهل سنت درباره امام صادق چیست؟

بنابراین گزارش حجت الاسلام هادی اسلامی ؛ استاد دانشگاه تهران و حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به  جایگاه والای امام صادق علیه السلام در بین شیعیان و حتی اهل سنت گفت: امام صادق(ع) نزد بزرگان اهل سنت جایگاه بالایی داشته است. ابوحنیفه از پیشوایان اهل سنت، امام صادق(ع) را فقیه‌ترین و داناترین فرد در میان مسلمانان دانسته است.

وی افزود: به نقل ابن شهر آشوب، مالک بن انس گفته است: از جهت فضل، علم و عبادت و ورع،‌ هیچ چشم و گوشی برتر از جعفر بن محمد ندیده و نشنیده است. به گفته ابن ابی الحدید، علماء اهل سنت از جمله پیشوایان فقهی آنان چون ابوحنیفه، احمد بن حنبل و شافعی با واسطه یا بی‌واسطه شاگرد امام صادق(ع) بوده‌اند و ازاین‌رو فقه اهل سنت در فقه شیعه ریشه دارد.

 

توجه و رسیدگی به فقراء و نیازمندان

حجت الاسلام اسلامی عنوان کرد: هشام بن سالم كه يكى از اصحاب آن حضرت است مى گويد: حضرت صادق(عليه السلام) وقتى شب مى شد كيسه اى برمى داشتند كه در آن نان و گوشت و پول گذاشته بودند، آن را به دوش مى گرفتند و براى فقراء و نيازمندان مدينه مى بردند و بين آنان تقسيم مى كردند، و كسى آن حضرت را نمى شناخت، تا آن كه ايشان از دنيا رفتند و فقراء دريافتند كه آن كسى كه دست كرم او بر سر آنان بوده امام صادق(عليه السلام) بوده است. بحار الانوار، ج 47، ص38

 

مهم ترین وصیت امام صادق علیه السلام هنگام شهادت چیست؟

 

وی افزود: ابوبصیر روایت می‌کند که : پس از شهادت امام صادق علیه السلام برای عرض تسلیت نزد همسرش، ام حمیده، رفتم. ام حمیده گریست و من نیز از گریه‌ی او گریستم.سپس فرمود: « اگر هنگام احتضار امام صادق علیه السلام اینجا بودی، صحنه عجیبی می‌دیدی: او در آخرین لحظات چشم‌هایش را گشود و فرمود «تمام خویشان مرا جمع کنید.» وقتی همه خویشان و بستگان بر بالینش جمع شدند، امام نگاهی به آنان کرد و فرمود : انّ شِفاعتنا لاتنال مستخفاً بالصلوة. « شفاعت ما به هر کس که نماز را سبک بشمارد نخواهد رسید ».

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد:  از این بیان حضرت معلوم می شود برای بهره مندی از شفاعت امامان علیهم السلام علاوه بر محبت آنان ، عمل به واجبات دینی مانند نماز هم لازم است. جالب است بدانیم نه تنها در مورد شفاعت بلکه در مورد ولایت نیز همین را فرموده اند؛به عنوان مثال امام باقر علیه السلام به جابر می فرماید: لَا يُنَالُ‏ وَلَايَتُنَا إِلَّا بِالْوَرَعِ وَ الْعَمَل‏. یعنی ولایت ما حاصل نمى‏شود جز با پارسايى و عمل‏.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین رسیدن به ولایت و شفاعت پیامبر و ائمه اطهار علیهم السّلام لوازمی دارد و به صرف ادعا انسان به آن مقام نخواهد رسید. ان شاء الله زندگی ما به گونه ای باشد که با عمل به فرمایش آن بزرگواران از ولایت و شفاعت آن عزیزان بهره مند باشیم.

 

کد خبر 1063397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha