ویژگی های منتظر واقعی از نگاه آیت الله صافی گلپایگانی

آیت الله صافی در دیدار گروهی از دانشجویان شرکت‌کننده در کلاس‌های مهدویت دانشگاه‌های زاهدان به تبیین ویژگی های منتظر واقعی و وظایف مؤمنان در عصر غیبت پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله صافی گلپایگانی در این دیدار با اشاره به آیات و روایاتی به بیان ویژگی‌ها و وظایف مؤمنان در عصر غیبت اشاره کرد و گفت: بسیار اسباب امیدواری است که نسل جوان دانشجوی ما نسلی باشد که با حضرت بقیة الله الاعظم اروحنا فداه آشنا باشند و مسیر آنها، مسیر تحقق اهداف ایشان باشد.


وی ادامه داد: همان‌طوری که در روایات آمده است چنین افرادی مشمول فضایل و ثواب‌ها و درجات عالیه‌ای هستند. حضرت امام سجاد علیه الصلاة و السلام می‌فرمایند:«إنَّ‏ أَهْلَ‏ زَمَانِ‏ غَیْبَتِهِ‏ وَ الْقَائِلِینَ بِإِمَامَتِهِ وَ الْمُنْتَظِرِینَ لِظُهُورِهِ أَفْضَلُ مِنْ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ» کسانی که در غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دین خودشان را نگه می‌دارند و قائل به وجود مبارک ایشانند و در ایمانشان ثابت قدم هستند، اینها از اشخاص هر دوره و زمانی افضل و برترند؛ «لِأَنَّ اللَّهَ تَعَالَى ذِکْرُهُ أَعْطَاهُمْ مِنَ الْعُقُولِ وَ الْأَفْهَامِ وَ الْمَعْرِفَةِ مَا صَارَتْ بِهِ الْغَیْبَةُ عَنْهُمْ بِمَنْزِلَةِ الْمُشَاهَدَةِ وَ جَعَلَهُمْ فِی ذَلِکَ الزَّمَانِ بِمَنْزِلَةِ الْمُجَاهِدِینَ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللَّهِ بِالسَّیْفِ»

 

وی افزود: به این خاطر که خداوند متعال به این‌ها عقل‌ و بینشی عطا فرموده است که غیبت، نزد آنها مانند حضور است؛ و آن‌ها را در مقام و منزلت کسانی قرار داده است که پیش روی پیغمبر و در جبهه اسلام با شمشیر جهاد می‌کردند. «أُولَئِکَ الْمُخْلَصُونَ حَقّاً وَ شِیعَتُنَا صِدْقاً»؛ کسانی که در زمان غیبت حضرت حجت علیه الصلاة و السلام بر ایمان خودشان ثابت قدم هستند، و هویت اسلامی و شخصیت دینی خودشان را حفظ می‌کنند، اهل اخلاص واقعی و شیعیان راستین و اهل عمل هستند.«وَ الدُّعَاةُ إِلَى دِینِ اللّه سِرّاً وَ جَهْراً» این‌ها کسانی‌اند که مردم را به دین خدا دعوت می‌کنند؛ احکام خدا را برای مردم بیان می‌دارند، و خودشان و دیگران را به تمسک به معارف اهل بیت خصوص حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف دعوت می‌نمایند؛ و می‌دانند که امروز هر کسی آن حضرت را نشناسد و از دنیا برود، بر حسب روایت مسلّم بین الفریقین به مرگ جاهلیت مرده است.


آیت الله صافی ادامه داد: در روایتی دیگر پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله می‌فرمایند: «طُوبَى‏ لِلصَّابِرِینَ‏ فِی غَیْبَتِهِ طُوبَى لِلْمُتَّقِینَ عَلَى مَحَبّتِه». این چه سرّی بوده است که حضرت رسول صلوات الله علیه و آله این‌طور شیعیان آخر زمان و مسلمان‌های پایدار و با استقامت در دین را تشویق می‌کنند و مقامات و درجات والایی را برای این‌ها بیان می‌کنند.می‌فرمایند: خوشا به حال آن‌هایی که در غیبت امام زمان ارواحنا لتراب مقدمه الفدا صبر می‌کنند، یعنی در امتحاناتی که برای آن‌ها پیش می‌آید پایدار و با استقامت هستند.
 

وی افزود: همه مردم در عصر غیبت مورد امتحان واقع می‌شوند به خصوص مسأله حجاب که برای بانوان یکی از امتحان‌های عصر غیبت است. الان شرایط طوری شده است و برنامه‌هایی وجود دارد که اسباب نگرانی حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است. باید کاری کنیم که ایشان از ما ناراحت نباشند که اگر کاری انجام دهیم که مقبول نباشد، اول کسی که نگران می‌شوند خود حضرت است، چرا که همه اولاد و فرزندان امام زمان محسوب می‌شوند، و به ایشان تعلق دارند.


آیت الله صافی ادامه داد: منتظر واقعی بدون منت به مردم خدمت می‌کند و بر آنها تکبر و فخر نمی‌ورزد. منتظر واقعی خوش‌اخلاق‌ترین مردم است و با بی‌ادبی و بداخلاقی مخالف است. از طرفی هر چه اخلاق، اسلامی‌تر و معرفت‌ دینی و التزام به احکام بیشتر باشد، امام زمان (ع) هم آن را دوست می‌دارند و برای ایشان افتخار است که چنین شیعیان و فرزندانی دارند.و در ادامه می‌فرمایند: «طُوبَى لِلْمُتَّقِینَ عَلَى مَحَبّتِه»؛ خوشا به حال آنهایی که در دوستی امام زمان عجل الله تعالی فرجه تقوا و پرهیزکاری را هم پیشه می‌کنند؛ آن وقت می‌فرماید: «أُولَئِکَ وَصَفَهُمْ اللَّهُ فِی کِتَابِهِ وَ قَالَ‏ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ‏ وَ قَالَ‏ أُولئِکَ حِزْبُ اللَّهِ أَلا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ‏» اینها کسانی هستند که خداوند در قرآن توصیفشان کرده و فرموده است که اینها ایمان به غیب دارند، یعنی به وجود مبارک امام زمان علیه الصلاة و السلام اعتقاد دارند، و هم اینها حزب خدا هستند. بدانید که حزب خداوند متعال رستگارانند.


آیت الله صافی ادامه داد: امیدوارم که خداوند متعال بر توفیقات شما عزیزان بیفزاید، خصوصاً اینکه منطقه شما دارای سوابق درخشانی در تشیع و التزام به آن است. همان‌طور که در تاریخ آمده است در زمان بنی امیه و معاویه که این‌ها همه بلاد اسلام را مجبور کرده بودند روی منبرها و در نمازجمعه‌ها به امیرالمؤمنین علیه السلام جسارت کنند - که البته قصدشان، جسارت به شخص خود پیغمبر صلوات الله علیه و آله بود، مردم زاهدان و سیستان قبول نکردند؛ گفتند که ما مالیات می‌دهیم ولی سب علی علیه السلام نمی‌کنیم. آنجا یک چنین سابقه‌ای دارد.


پایان پیام/

 

کد خبر 106336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha