نهضت امام خمینی(ره) انقلاب در قلب ها بود

امام خمینی(ره) راه سعادت و نجات را در پیروی از قرآن و عترت می دانستند و همیشه جامعه را از افراط و تفریط پرهیز می دادند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، «معرفت و آگاهی» انسان را به حقیقت مطلق رهنمون نمی سازد. امام راه‏ ‏رسیدن به حقایق عالم هستی و تکامل و سعادت انسان را در زدودن رذایل‏ ‏اخلاقی و ملکه ساختن فضایل و مکرمتهای اخلاقی‏ ذکر می کنند و‏ ‏معتقدند در اثر تزکیه، تهذیب نفس، ذکر مدام که ثمرۀ عرفان عملی است،‏ ‏دریچۀ معرفت به ساحت غیب، به روی انسان گشوده می شود و انسان در‏ ‏همین عالم طبیعت به کمال خود می رسد. از این رو می توان عرفان امام را‏ ‏عرفانی مثبت و پویا دانست که از انسان خاکی و ناسوتی، موجودی‏ ‏آسمانی و لاهوتی می سازد و به انسان نوید می دهد که در اثر تلاش و‏ ‏کوشش می تواند به کمال انسانی خویش راه یافته، و به دیدار محبوب‏ ‏آرمانی خود نایل گردد.

 

از این رو عارف، در مکتب امام مجاهدی است‏ ‏نستوه و تلاشگری است شجاع، که برای ساختن دنیایی سالم برای‏ ‏انسانها کوشش می کند، زیرا دنیا را مزرعۀ آخرت می داند.‏ از این رو در‏ ‏پی ساختن نظامی برمی آید که معنویت و عشق به حق، زیربنای آن باشد.‏ ‏در ادبیات عرفانی ما، گاه تصوّف به انزواطلبی و گریز از دنیا کشیده شده،‏ ‏و عده ای با یدک کشیدن نام صوفی و عارف، به راحت طلبی و لاابالیگری‏ ‏پرداخته اند؛ اما از منظر امام، چنین حالتی منحرف شدن از جادۀ حقیقت‏ ‏است. بنابراین، می توان امام را مبارز و معارضی جدی با چنین تفکری که‏ ‏عرفان و زهدورزی را انگیزه ای برای عدم توجه به بهتر ساختن دنیای‏ ‏خود و دیگران می دانند، معرفی کرد. ایشان به صراحت به کسانی که‏ ‏انزواطلبی و عزلت گزینی و حتی عبادت خداوند را مستمسکی برای عدم‏

 

امام خمینی(ره) راه سعادت و نجات را در پیروی از قرآن و عترت می دانستند، و همیشه جامعه را از افراط و تفریط پرهیز می دادند. عشق و علاقه ایشان به اهل بیت علیهم السلام مثال زدنی است. تهذیب نفس را نیازمند کلیدی می‌دانستند که همان انس با معصومین علیهم السلام و عشق به آنها است.  

 

ایشان نسبت به تلاوت قرآن عنایت ویژه ای داشتند، و سفارش بر تلاوت روزانه قرآن می فرمودند. در مورد تلاوت آیات ‌‌قرآن به فرزندشان می‌فرمایند: پسرم! سورة مبارکة حشر را مطالعه کن که گنجینه‌هایی از معارف و تربیت در آن است و ارزش دارد که انسان یک عمر در آنها تفکر کند و از آنها به مدد الهی توشه ها بردارد، خصوصاً آیات اواخر آن از آنجا که ‌فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ ما قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما تَعْمَلُونَ .

 

بنابراین گزارش عشق و علاقه امام خمینی (رضوان الله علیه) به قرآن و عترت در گفتار، اعمال و سبک زندگی ایشان آشکار بود. با بیان نورانی و الهی خویش، انقلابی الهی در قلب های مردم ایجاد کرد که منتهی به تغییر نظام طاغوتی و ستم شاهی شد. خداوند متعال امام راحل و شهدای عزیزمان را با پیامبر و ائمه اطهار علیهم السّلام محشور بفرماید؛ و به ما توفیق دهد قدر نظام مقدس جمهوری اسلامی را با تبعیت از رهبر عزیزمان بیش از این بدانیم.

کد خبر 1063230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha