واقعیت نگری از شاخصه های تربیت دینی در اندیشه امام (ره) بود

حجت الاسلام احسانی تقویت روحیه پرهیزگاری، خدمت به اسلام و کمک به مستضعفان را جزو اصول رفتاری مورد تاکید امام (ره) دانست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست معرفی و نقد کتاب «نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» نوشته حجت الاسلام محمد احسانی امروز چهارشنبه 12 خرداد با حضور حجت الاسلام محمد صادق شجاعی، استاد حوزه و دانشگاه، منتقد و پژوهشگر و حجت الاسلام نجیب الله نوری، استاد حوزه و دانشگاه و منتقد در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

حجت الاسلام محمد احسانی در این نشست گفت: کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره) در سال گذشته به چاپ رسید. هدف از تالیف این کتاب نظام سازی اندیشه های امام (ره) بود. در ابتدا مقاله ای در مورد نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) نوشتم که پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی خواستار آن شد که بیشتر بر روی آن کار کنند. بر این اساس نگارش کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) دو سال به طول انجامید و ناظران آن را ارزیابی کردند و در نهایت سال 99 منتشر شد.

 

نویسنده کتاب نظام تربیت دینی از منظر امام (ره) اظهار داشت: فصل اول کتاب مفاهیم و کلیات را دربر می گیرد. فصل دوم که مهمترین فصل کتاب است، فصل مبانی تربیت دینی را مطرح می کند. مبانی تربیت دینی به چند دسته تقسیم شده است؛ چهار دیدگاه معرفتی امام (ره) را تبیین کردم. اهداف تربیت دینی، اصول و روش های تربیت دینی، عوامل موثر در تربیت دینی و شاخصه های نظام تربیت دینی از منظر امام عناوین دیگر فصول کتاب هستند. در انتها نیز نتیجه گیری و کتاب نامه آمده است.

 

وی با بیان اینکه روش های تربیتی بحثی مفصل و مستقل است، عنوان کرد: به صورت خلاصه روش های تربیت دینی را در یک فصل کتاب آوردم. امام (ره) معتقد بودند که دانش آموزان باید تربیتی شوند که مبتنی بر اصول اسلامی باشد. تقویت روحیه پرهیزکاری، خدمت به اسلام و کمک به مستضعفان از جمله اصول رفتاری مورد تاکید امام (ره) بود. تعلق و تفکر، پند و اندرز، تطبق علم و عمل و تذکر و یادآوری از جمله شیوه های تربیت دینی در اندیشه امام (ره) است.

 

این محقق و پژوهشگر با اشاره به اینکه خانواده نقش مهمی در تربیت افراد دارد، خاطرنشان کرد: عوامل تربیت دینی یعنی مولفه هایی که در تربیت دینی نسل جوان اثرگذار است را در فصلی جدا در کتاب گنجاندم. از منظر امام خمینی (ره) خانواده نقش بسیار مهمی در تربیت دینی جوانان دارد. ایشان فرمایشات مفصل و زیادی در این رابطه دارد. والدین می توانند فضای مناسبی را برای تربیت دینی در خانه فراهم کنند. وقتی آموزش قرآن، احکام و عبادت در فضای خانواده باشد، فرزندان متدین در این فضا پرورش می یابند.

 

حجت الاسلام احسانی تصریح کرد: عامل دوم تربیتی بعد از خانواده، مدرسه است. مدرسه مهمترین جایی است که بچه ها در آن تربیت می شوند و پرورش می یابند. رسانه های جمعی و فضای مجازی نیز در تربیت جوانان تاثیرگذار هستند. تربیت دینی مولفه های زیادی دارد.شاخصه های واقعیت نگری از جمله مهمترین شاخص های تربیت دینی است که در اندیشه امام (ره) وجود دارد. محبت اولیای خدا و مسئولیت پذیری از جمله شاخصه هایی است که در اندیشه امام جلوه خاصی دارد.بنده این شاخصه ها را در کتاب « نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» آوردم.

 

گفتنی است، کتاب« نظام تربیت دینی از منظر امام خمینی (ره)» نوشته حجت الاسلام محمد احسانی شامل 351 صفحه در شمارگان 500 نسخه از سوی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی با قیمت 65 هزار تومان چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

کد خبر 1062605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha