به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، فریدون عباسی دوانی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه (9خرداد)مجلس شورای اسلامی پس از سخنان وزیر نیرو در مورد علل قطعی برق، گفت: گرم شدن زودهنگام، از مدار خارج شدن چند نیروگاه بخار، کمبود آب و لزوم ذخیره برای ماه های گرم سال، ظهور پدیده ماینرینگ و عدم همکاری دستگاه های ذیربط برای مقابله با آن، راندمان پایین نیروگاه ها و اتلاف در شبکه، مصرف بالای وسایل سرمایشی و استاندارد نبودن ساختمان ها، مطالبه افزایش روشنایی معابر شهری و روستایی، بهای پایین برق و عدم توجه به تولید برق از جمله دلایلی است که امروز باعث قطع برق در سطح کشور شده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما براساس برنامه ها و اهداف بالادستی 123 هزار مگاوات و 8 هزار مگاوات تولید برق در نیروگاه سیکل ترکیبی را پیش بینی کرده بودیم اما امروز به این رقم نرسیدیم و لازم است برنامه ریزی برای رسیدن به این اهداف صورت گیرد همچنین باید برنامه ای برای کاهش مصرف و استاندارد سازی مصارف و مدیریت مصرف واحدهای پر مصرف داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به رقم 20 هزار مگاوات برق هسته ای که مورد تاکید مقام معظم رهبری است باید برنامه ریزی کنیم و برای راه اندازی فازهای جدید نیروگاه بوشهر نیازمند سرمایه گذاری هستیم چرا که برق هسته ای روشی مطمئن در تولید برق و حل مشکل کمبود تولید است.
مهدی سعادتی بیشه سری نیز در ادامه گفت: در شمال کشور روزانه 4 الی 5 بار برق قطع می شود و این به اراضی کشاورزی آسیب زده است. چرا علی رغم اینکه براساس برنامه ریزی های زیربنایی مقرر شده تا پایان دهه 80 میزان تولید به 25 هزار مگاوات برسد، امروز تنها شاهد تولید یکهزار مگاوات انرژی با استفاده از نیروگاه هسته ای هستیم.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: توجهی که در بودجه سال 1400 به وزارت نیرو شده، باید منجر به از بین رفتن اختلاف بین سازمان انرژی اتمی و این وزارتخانه شود. سازمان انرژی اتمی اعلام می کند که پس از تامین اعتبار کار خود را آغاز می کند.
محمدرضا پورابراهیی نیز در ادامه جلسه امروز در اخطاری گفت: در سال های اخیر هیچگونه ظرفیت جدیدی به نیروگاه های کشور اضافه نشده است. حال چگونه انتظار داریم با افزایش نیاز در بخش صنعتی، تجاری و خانگی، عدم تعادل نداشته و با قطعی برق روبرو نشویم. مگر می شود چنین انتظاری داشت؟در طول سال های اخیر چه میزان سرمایه گذاری جدید در حوزه برق صورت گرفته است؟ آقای وزیر، در طول سال های اخیر پس از معاهده پاریس، شما تمامی سرمایه گذاری کشور را در این حوزه متوقف کردید! و امروز آثار این ظرفیت متوقف شده بر اقتصاد و مسائل اجتماعی مختلف مردم عیان شده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بحث رمز ارزها و برق مصرفی دستگاه های ماینر در دستور کار کمیسیون اقتصادی در هفته گذشته قرار گرفت و مطابق گزارش رسمی بانک مرکزی کشور، کل میزان مصرف برق برای ماینرهای مجوزدار در کشور حدود 300 مگاوات است و به همین میزان مصرف ماینرهای غیرمجاز است، بنابراین میزان برق مصرفی دستگاه های استخراج رمزارزها در کل به 600 مگاوات می رسد.
نظر شما