خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یکی از انتخابات مهم و حساس در میان انتخابات کشور محسوب می شود که با توجه به وجود برخی مشکلات و مسائل در کشور ایجاد زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات از موضوعات مهم در این دوره محسوب می شود در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، مشاور عالی وزیر کشور در امور روحانیت و رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور به شرح زیر ارایه می شود.
در مورد راه های افزایش مشارکت مردم در انتخابات توضیح بفرمایید؟
انتخابات ما بسیار به خواستگاری شباهت دارد. در جلسه خواستگاری اگر طرفین افراد اصیل، صادق، امین و محترم باشند به طور طبیعی خواهان و داوطلب بیشتر می شود و هر جایی که صداقت کمرنگ تر باشد، داوطلب با مشکل مواجه می شود و این موضوع باید از طرف خود افراد برطرف شود.
با توجه به برخی مشکلات در کشور مردم چگونه می توانند پای صندوق های رای حضور یابند؟
متاسفانه اکنون با تحریم، تورم، کرونا، مسایل بین المللی و ناراحتی مردم مواجه هستیم. معتقدیم اگر بتوانیم مردم را قانع کنیم و به آنها بگوییم تا در انتخابات گروکشی نکنند و تنها به دلیل اینکه دولت نتوانسته تحریم و تورم و گرانی و یا خواسته های دیگر مردم را پاسخ دهد، ما نیز روش قهر یا بی تفاوتی و یا خدای ناکرده روش مقابله را در پیش بگیریم، این شیوه هرگز مشکلی را حل نمی کند. ما پیش از این مجلس یازدهم را داشتیم که این مجلس به دلیل کرونا، تحریم و گرانی میزان مشارکت و رأی مردم به 42 درصد رسید و این موضوع که 98 درصد آرا را مردم برای نظام اخذ کردند، زیبنده و شایسته نیست.
داوطلبان ریاست جمهوری چه شیوه ای را در تبلیغات خود در پیش بگیرند؟
داوطلبان ریاست جمهوری نیز باید از شوخی و مزاح خارج شوند و با شیوه بی تفاوتی عمل نکنند. بدون تعارف باید بگوییم مملکت داری با اراده حرکت می کند و پس از آن انگیزه، تصمیم عملی، نظارت واقعی و جدی همگی در اداره کشور مهم است. در اداره کشور سیستم تشویق و تنبیه را نیازمندیم نه اینکه رهاسازی کنیم.
در بخش خصوصی کمترین نظارت را شاهدیم. در موضوع تعاونی نیز به همین شیوه برخورد می شود. در بخش دولتی نیز در تولید، توزیع و مصرف با مشکل مواجه هستیم و مردم برای تامین دارو هر روز با یک قیمت جدید مواجه هستند. خدمات در هر ماه با یک قیمت ارایه می شود. حمل و نقل عمومی نیز وابسته به انصاف راننده شده است تا پایین ترین رده جامعه، خرده فروشی ها از تهیه کمترین مایحتاج مانند شیر از تولیدکننده تا مصرف کننده چندین قیمت متفاوت ارایه می شود. در موضوع نان نیز با همین مشکل مواجه هستیم و بدون آنکه مصوبه ای تصویب و ابلاغ شود، ابتدا کالا گران می شود و سپس با مشکلات عدیده برای پایین آوردن این نرخ مواجه هستیم.
در اداره دولت آِینده چه مواردی ضروری است؟
معتقدم اراده برای اداره کشور ضعیف است و مسئولیت پذیری ها ضعیف شده و از سوی دیگر نظارت ها نیز با ضعف مواجه است و در طول این 43 سال نیز معلوم شده است که تنها گفتاردرمانی راه درمان نیست. باید اراده، نظارت دقیق و تعهد جدی سرلوحه مسئولیت پذیری قرار گیرد.
در آیه آخر سوره توبه پیامبر اکرم (ص) به مردم معرفی می شود و مسئولی که می خواهد شهردار، فرماندار، استاندار، نماینده، وزیر، وکیل و یا رییس جمهور باشد، حتی در هنگام خوابیدن شب به فکر مردم و راه حل مشکلات آنها باید باشد.
سوابقی در کرسی مسئولیت در کشور دارید؟
بنده پنج دور نماینده مجلس بودم. در شهری بنده و مسئول صنایع و شهردار کنار یکدیگر بودیم. در آن جلسه گفتم ما باید مشکلات مردم را حل کنیم و گره ها را باز کنیم. اگر این گره ها به دست من و شما حل نشود پس چه کسی باید این مشکلات را از میان بردارد و هر کس بی تفاوت از کنار آن بگذرد و یا بگوید به من ربطی ندارد با چه اتفاقاتی مواجه خواهیم شد.
با چه مشکلاتی در اداره امور مختلف مواجه هستیم؟
متاسفانه برای ارسال یک نامه از طبقه ای به طبقه دیگر پنج روز زمان لازم است. با این شیوه اداره کشور با مشکل مواجه می شود، هر جور سلیقه و فکری اجرا می شود؛ به طور مثال اعمال سلیقه های مختلف در اداره برخی از امور موجب برخی ناکارآمدی ها می شود. چگونه یک باره 20 درصد مصرف انرژی برق بالا می رود. مشخص می شود عده ای در اداره و مسئولیت پذیری وجدان و تعهد ندارند و یا به طور شفاف تر عده ای معاند هستند و می خواهند موجبات نارضایتی مردم را فراهم کنند. معتقدم تمام دستگاه های کشوری از حوزه علمیه، مراجع تا صدا و سیما، مساجد، ائمه جمعه، دولت و ملت همه باید دست به دست یکدیگر دهند تا با تخلفات برخورد شود و متخلف تنبیه شده و فرد مسئول و متعهد تشویق شود.
نظر شما