هنر در ترسیم رویدادهای درس‌آموز همانند پیروزی خرمشهر اهمیت بسیاری دارد

سید سعید جهان‌آرا معتقد است که دشمن هیچگاه به تصرف کامل خرمشهر دست نیافت، چرا که نیروهای مردمی هیچگاه دست از مقاومت و ایثار برنداشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، اجراهای نمایشی با موضوع شهید جهان‌آرا و آزادی خرمشهر در تماشاخانه سرو آغاز شد. نمایشی با عنوان «آمده بودیم، اینجا بمیریم» به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری که تلاش دارد با پرداخت به زندگی یک خانواده خرمشهری که پس از ۸ سال به خانه خود بازمی‌گردند گوشه‌هایی از رنج‌های خرمشهر، مردم آن و رشادت‌های شهدایی از جمله شهید محمد جهان‌آرا را روایت کند.

سید سعید جهان‌آرا برادر شهید سرلشکر سید محمد جهان‌آرا پس از تماشای این نمایش در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: اجرای تئاتر با چنین موضوعی به بازسازی حس و حال خانواده‌های خرمشهری، رنج‌ها و افتخار آفرینی‌هایشان بسیار کمک می‌‌کند. بی‌شک فعالیت هنری در حوزه حماسه‌آفرینی‌های مردمی به ثبت و ماندگاری آن می‌انجامد و تأثیرات مثبتی در نوع نگاه جامعه به آینده کشور دارد.

برادر شهید جهان‌آرا افزود: خرمشهر نمادی از تمام شهدای ایران در راه مقاومت و صیانت از مرزها، ارزش‌ها و  دستاوردهای مردمی است. اما آنچه آزادسازی خرمشهر را نسبت به دیگر حماسه‌های ایران متمایز می‌سازد، ایستادگی، مقاومت و پیروزی با دست‌های خالی از سلاح در برابر نیروهایی سر تا پا مسلح است. خرمشهر را می‌توان کربلای هشت سال دفاع مقدس دانست، چرا که در کربلا امام حسین(ع) با اینکه شهید شد اما پیروزی را به‌دست آورد. خرمشهر نیز با اینکه مردم غیر مسلح و رزمنده‌های بسیاری در راه پیروزی‌اش شهید شدند، اما پیروزی نهایی را به دست آوردند.

جهان‌آرا ادامه داد: دشمن هیچگاه به تصرف کامل خرمشهر دست نیافت، چرا که نیروهای مردمی هیچگاه دست از مقاومت و ایثار برنداشتند؛ با این حال دشمن پایش را روی گلوی خرمشهر گذاشته و می‌فشرد تا به سختی نفس بکشد.

وی با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری هنر برای ترسیم رویدادهای حماسی، مهم و درس‌آموز همانند پیروزی خرمشهر در مقاومت گفت: تنها راه انتقال معنا و مفهوم فرهنگ مقاومت و هر فرهنگ کارآمد و انسان‌سازی که منجر به سربلندی هرچه بیشتر مردم ایران شود، هنر است. هنر می‌تواند در قالب‌های گوناگون ادبی و تصویری زمینه‌ساز ترویج و شیوع آداب و فرهنگ‌های انسان‌ساز باشد و مردم ما را در عزتمندی روزافزون یاری کند.

جهان‌آرا در پایان گفت: روز آزادسازی خرمشهر را هیچگاه فراموش نخواهم کرد. پایان حضور نظامیان رژیم بعث عراق در خرمشهر شیرین‌ترین رویدادی است که در خاطرم طی تمام این سال‌ها مانده است. آن روز در خرمشهر بودم و می‌دیدم که از سراسر ایران برای اخراج نیروهای دشمن به هر شکلی اقدام کرده بودند. اتحادی که آن روز در تمام ایران برای پیروزی خرمشهر شکل گرفته بود برای همیشه در یاد مردم خرمشهر و دنیا باقی خواهد ماند.

گفتنی است، نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری و با بازی دریا یاسری، ندا گلرنگی، محسن پوشایی، نازنین نادرپور، پرهام روئین و پری‌ناز لطف الهی، از ۳ تا ۲۷ خردادماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه سرو به روی صحنه می‌رود.

کد خبر 1060480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha