درمان و مراقبت ۱۳۰ کودک مبتلا به کم کاری تیروئید در جنوب کرمان

علی اصغر خیرخواه گفت: هم اکنون در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت  ۱۳۰ کودک مبتلا به کم کاری تیروئید مادرزادی تحت مراقبت و درمان هستند و سالانه به طور میانگین ۱۴ هزار نوزاد متولد شده از نظر کم کاری مادرزادی تیروئید غربالگری می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، «علی اصغر خیرخواه» با اشاره به این که هفته جهانی اطلاع رسانی تیروئید از 4 تا 10 خرداد است، گفت: زمان طلایی برای انجام آزمایش غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان 3 تا 5 روز بعد از تولد است و ساده ترین روش برای تشخیص این اختلال در دوران نوزادی محسوب می شود که با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد بر کاغذ فیلتر انجام می شود.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: غده تیروئید یکی از بزرگترین غده درون ریز بدن است که هورمون های تولید شده توسط آن بر عملکرد های حیاتی بدن تاثیر گذار هستند شایع ترین دلیل کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان، اختلال در تکامل کامل یا نسبی غده تیروئید یا جایگزینی نامناسب تیروئید در دوران جنینی است.


وی بیان کرد: کم کاری مادرزادی تیروئیدی در نوزادان اگر سریع تشخیص داده نشود موجب عقب ماندگی ذهنی، کوتاهی قد، ناشنوایی، بیماری های مغزی، عصبی و عقب ماندگی رشد جسمی می شود.


خیرخواه خاطرنشان کرد: درمان این بیماری ساده و کم هزینه است و با تشخیص و شروع درمان سریع و به موقع می توان از عوارض جدی این بیماری پیشگیری کرد همچنین در بزرگسالان با مصرف نمک تصفیه شده یددار می توان از بروز مشکلات مربوط به کمبود ید جلوگیری کرد.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در خاتمه عنوان کرد: هم اکنون در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت  130 کودک مبتلا به کم کاری تیروئید مادرزادی تحت مراقبت و درمان هستند و سالانه به طور میانگین 14 هزار نوزاد متولد شده از نظر کم کاری مادرزادی تیروئید غربالگری می شوند.

کد خبر 1059935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha