«هادی ترابفرد» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، گفت: لحظه لحظه های دوران جنگ تحمیلی، سراسر خاطرات تلخ و شیرینی است که برای ماندگار شدن آن در تاریخ، باید از دلها خارج و بر زبان ها جاری شود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری «شهید علی اکبر رحمانیان»، مسجد «امیرالمومنین (ع)» جهرم افزود: آنچه وظیفه بازماندگان و رزمندگان دفاع مقدس است، بیان خاطرات آن دوران درخشان به جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان کشور بوده تا رشادت ها و دلیرمردی های شهدا و رزمندگان به خوبی در اذهان آنها باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه باید از هر فرصتی برای بیان این رشادت ها بهره برد، عنوان کرد: این امر به عنوان یکی از برنامه های کانون فرهنگی و هنری «شهید علی اکبر رحمانیان» در طول سال به اجرا گذاشته می شود.
ترابفرد با اشاره به گرامی داشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر، خاطرنشان کرد: به همین مناسبت ویژه برنامه ای از سوی این کانون فرهنگی و هنری به منظور پاسداشت یاد و خاطره آن دلیرمردان تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: در این برنامه که قرار است همزمان با سالروز فتح خرمشهر توسط رزمندگان اسلام برگزار شود، روایت گری و خاطره گویی از شهدا توسط حجت الاسلام «علی زینی» انجام می شود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری «شهید علی اکبر رحمانیان»، مسجد «امیرالمومنین (ع)» جهرم به زمان برگزاری این ویژه برنامه اشاره کرد و گفت: ویژه برنامه سالروز فتح خرمشهر، روز یکشنبه دوم خردادماه از ساعت 21 و 30 دقیقه در کانون فرهنگی و هنری «شهید علی اکبر رحمانیان» برگزار می شود.
ترابفرد با دعوت از اهالی مسجد، اعضای کانون و سایر شهروندان برای حضور در این مراسم، خواستار رعایت شیوه نامه های بهداشتی با ایجاد فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک شد.
به گزارش شبستان، آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی عملیات «بیتالمقدس» در خلال جنگ ایران و عراق بود، که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی «علی صیاد شیرازی» و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام گرفت.
بعد از این نبرد، شهر خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال توسط نیروهای ارتش عراق، در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ بوسیله نیروهای مسلح ایران بازپس گرفته شد.
فتح خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر، از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد؛ این نبرد از لحاظ نظامی، بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود.
شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ روز سوم خرداد را به عنوان؛ روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» در تقویم رسمی ایران نامگذاری کردهاست.
نظر شما