به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، شیخ تاج الدین الهلالی نماینده پارلمان مصر و عضو شورای مرکزی اخوان المسلمین با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار آیت الله جوادی آملی با اشاره به موج اسلام خواهی در منطقه به خصوص مصر گفت: قطعا آزادی، استقلال و عزت برای ما از ضروریات است؛ اما این موضوع در گرو عزت، آزادی وعظمت اسلام است نه چیزی دیگری.
وی ادامه داد:امیرالمومنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) در نامه ای که برای مالک اشتر به عنوان فرماندار مصر نوشته اند، می فرمایند: «ای مالک! حقیقتاً این دین در دست ستمگران اسیر بود؛ آن را با هوای نفس بازیچه قرار داده اند وبه وسیلۀ آن در پی رسیدن به خواست های دنیوی خود هستند.»امیر المومنین (علیه السلام) نمی فرماید ما و شما اسیر هستیم، بلکه می فرماید اسیر واقعی، قرآن کریم، دین و اسلام است؛ و بالاتر از این، ستمگران این دین را به اسارت گرفته اند و آن را بازیچه قرار داده اند تا به مطامع شخصی و خواسته های هوای نفس خویش برسند. تا زمانی که اسلام، قرآن و وحی، و عقل و عدل در دست ستمگران اسیرند، آزادی نه برای مصر ممکن است و نه برای ملت دیگری.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: پس بر ما است که نشستن وبرخاستن ما به حول وقوۀ خداوند بزرگ باشد که اسلام و قرآن را از اسارت آزاد کنیم. بنابراین هنگامی که اسلام و قرآن، و عقل وعدل آزاد شوند، ما آزاد می شویم. به صرف این که در میدان آزادی اجتماع کنیم، کافی نیست. تا آن زمان که قرآن اسیر ستمگران باشد، ما به آزادی نمی رسیم. این مطلب اول و آخر است. خدای بزرگ هم وعدۀ قطعی داده است و «ان الله لایخلف المیعاد» که در چنین مبارزه ای، به ما پیروزی عطا فرماید: «کتب الله لاغلبن انا و رسلی.»
آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که جوانان مصر مرگ را مغلوب خویش کرده اند، اذعان داشت: مرگ پل است. مخصوصاً ملت و جوانان مصری این نکته را به خوبی در یافته اند که حقیقتاً مرگ پل و محل گذر است؛ همچنان که امام حسین بن علی (علیه السلام) می فرماید: «ما الموت الا قنطرة فصبرا بنی الکرام»؛ قطعاً بین این دنیا وسرای آخرت، پلی است و آن مرگ است.
وی ادامه داد: همان طور که خدای متعال به ما آموخته است و رهنمون کرده است ماییم که مرگ را می کشیم نه این که مرگ ما را بکشد؛ دلیل آن، این فرمایش خداوند است که: «کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ» نه این که هر نفسی را مرگ می چشد بلکه فرموده است نفس (ما) مرگ را می چشد. اگر آب یا چای بخوریم یا هر نوشیدنی دیگری را بچشیم، هضم، تبدیل، و جذب و تغییر توسط ما انجام می شود نه این که آن چیشیدنی ها ما را بچشند؛ بنابراین بنا بر این آیۀ مبارک که «کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ»، ما مرگ را می کشیم وزنده می مانیم.
وی ادامه داد: فاصله ای بین ما و زندگی ابدی نیست مگر شهادت. همان طور که خدواند متعال می فرماید: «و لاتقولوا لمن یقتل فی سبیل الله اموات» و «لاَتَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللّهِ أَمْوَاتاً»؛ اگر قرآن به ما آموخته است که ما مرگ را می کشیم، بنابراین نباید ترس و وحشتی از آن داشته باشیم. انسان به راستی از مرگ می ترسد؛ چرا که نمی داند مرگ چیست؟ و زندگی چیست؟ اما زمانی که دانست مرگ یک پل است، دیگر از آن نمی هراسد.
مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: شاید برای جوانان مقدور نباشد که این نکته را تحلیل کنند، ولی زندگی آخرت و لذت شهادت در قلب ایشان وجود دارد. پس اگر زندگی آخرت و جهاد را دوست دارند، زندگی دنیا را می فروشند تا آخرت را به دست بیاورند که فرمود: «فَلْیُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللّهِ الَّذِینَ یَشْرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالآخِرَةِ.»
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: شرط جهاد و کشته شدن در راه خدا، فروختن دنیا و خریدن آخرت است و خداوند را شکر می گوییم که این جوانان از طریق آموزه های قرآنی، به این مرتبه نائل شده اند. همان طور که خدواند بزرگ و متعال می فرماید: «فقطع دابر الذین ظلموا و الحمد لله رب العالمین» و این مسأله همچنان ادامه دارد و شامل گذشته و آینده است: «قل جاء الحق و زهق الباطل» اگر حق آمد، باطل می رود؛ همچنان که باطل، برگشتنی نیست.
وی ادامه داد: خدای متعال ستمگران را ریشه کن خواهد کرد و اکنون کشورهای زیادی بیدار شده اند. امیر المؤمنین (ع) می فرماید: ای انسان ها آیا از خواب، بیدار نمی شوید؟ بحمد الله مردم کشورهای مسلمان، به لطف خدا بیدار شده اند و قیام کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما