خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: اعتراضات مردم فلسطین علیه رژیم اشغالگر قدس سالهاست با واژه انتفاضه یا انقلاب سنگ در اذهان عمومی نقش بسته است انتفاضه ای که از سال ۱۹۹۸ میلادی آغاز شده و تا کنون نیز ادامه داشته است، دفاعی که به اعتقاد کارشناسان مسائل سیاسی و بین الملل ابعاد و شکل تازه ای یافته و در غالب انتفاضه جدید دنبال می شود در همین رابطه گفتگویی با حسین کنعانی مقدم دبیر سیاسی جبهه ایستادگی و کارشناس مسائل سیاست خارجی به شرح زیر ارایه می شود.
تهاجات جدید رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟
انتفاضه ای که از اوایل ماه مبارک رمضان در سرزمین های اشغالی آغاز شد به نظرم باید انتفاضه رمضان آن را نام نهاد که به برکت روز قدس در ماه مبارک رمضان اوج این حرکت را در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و پس از آن شاهد بودیم و موجی از این انتفاضه در سراسر جهان ایجاد شد. این انتفاضه در سراسر جهان موجی را با عنوان رمضان ایجاد کرد که پس از پایان ماه مبارک رمضان نیز ادامه داشت.
رژیم صهیونیستی با تهاجم به نمازگزاران در ماه مبارک رمضان در بیت المقدس و مسجد الاقصی و حمله به محله شیخ جراح نشان داد که خوی ددمنشی و تروریستی رژیم صهیونیستی هر روز بیشتر می شود و این حملات نشانه افول قدرت رژیم صهیونیستی است.
مبنای تشکیل رژیم صهیونیستی بر چه اساسی است؟
رژیم صهیونیستی بر چهار پایه بنا شده است؛ اول دولت سازی، دوم ملت سازی، سوم امنیت و چهارم اقتصاد. ما قریب 70 سال است که شاهد آن هستیم که تلاش رژیم صهیونیستی برای ملت سازی با شکست مواجه شده است و اکنون نیز شاهد مهاجرت معکوس یک میلیون یهودی هستیم که با امید و آرزویی که صهیونیست ها برای آنها ساخته بودند به این سرزمین مهاجرت کردند و اکنون در حال بازگشت هستند؛ پس ملتی در مقابل ما دیده نمی شود جز پادگان نظامی گروه های تروریستی با عنوان رژیم صهیونیستی.
دولت نتانیاهو به لحاظ استقلال در چه مرحله ای قرار دارد؟
در موضوع دولت سازی نیز شاهدیم که 2 سال است که دولت نتانیاهو در آستانه سقوط قرار دارد و هنوز نتوانسته است دولتی مستقل تشکیل دهد و بحران داخلی در رژیم صهیونیستی جدی شده و اختلافات نژادی و داخلی رژیم صهیونیستی موجب شده است تا خلأ قدرت در حاکمیت کاملا مشخص شود و عملا دولتی وجود ندارد.
امنیت در رژیم صهیونیستی تا چه اندازه تامین شده است؟
در موضوع امنیت رژیم صهیونیستی نیز با موشک های نقطه زن گروه های جهادی در جبهه مقاومت مورد تهدید قرار گرفته است و این تهدید فقط مختص به کرانه باختری و غزه نیست بلکه حزب الله لبنان، گروه های مجاهد و مبارز مقاومت در عراق، سوریه، یمن و جای جای جهان اسلام اکنون موشک هایشان به سمت رژیم صهیونیستی آماده شلیک است و امروز مقاومت و ملت فلسطین تنها نیست و تمام شهرهای بزرگ رژیم صهیونیستی از تل آویو تا هیفا و دمونا زیر موشک های مقاومت قرار دارد و عملا هیچ امنیتی برای صهیونیست ها وجود ندارد و با توجه به ترسو بودن صهیونیست ها به عنوان یک صفت نژادی در صهیونیست ها، آنها شب ها و روزها در پناهگاه ها به سر می برند و گنبد آهنین نیز نتوانست برای آنها کاری از پیش ببرد.
با توجه به هزینه های مقابله در جنگ نظامی برای رژیم صهیونیستی اقتصاد آنها را چگونه ارزیابی می کنید؟
در موضوع اقتصاد رژیم صهیونیستی روز به روز به سرازیری سقوط نزدیک می شود و اکنون هر یک موشکی که علیه راکت های فلسطینی شلیک می شود (10 تا 15 موشک برای یک راکت فلسطینی شلیک می شود). هر کدام از این موشک ها یک میلیون و 200 هزار دلار قیمت دارند و هزینه جنگی بسیار هنگفتی بر رژیم صهیونیستی تحمیل می شود و شرایط اقتصادی بسیار بدی بر آنها حاکم است. صنعت گردشگری رژیم صهیونیستی کاملا تعطیل شده است و مسایل اقتصادی و داخلی آن نیز کاملا در بحران بسیار بالایی، بیکاری و تورم اقتصادی قرار دارد.
این چهار پایه در رژیم صهیونیستی به نظر می رسد در حال فروپاشی است و معتقدم انتفاضه فلسطین آغازی بر پایان رژیم صهیونیستی است. فلسطینی ها به این نتیجه رسیده اند که تا شکست نهایی رژیم صهیونیستی از انتفاضه رمضان دست برندارند و با شکل های مختلف آن را دنبال و ادامه دهند و جنگ فرسایشی بر علیه رژیم صهیونیستی بزرگترین ضربه را بر ساختارهای حاکمیتی رژیم صهیونیستی وارد می کند. معتقدم این حملات ادامه می یابد تا شرایط به نفع فلسطینی ها تغییر کند.
جامعه جهانی به ویژه کشورهای مسلمان چه اقدام و برخوردی را در مواجهه با حجم وحشی گری های رژیم صهیونیستی باید داشته باشند؟
شاید برای اولین بار باشد که مردم جهان از استرالیا تا آمریکا و کشورهای اسلامی و حتی انگلیس و فرانسه به خیابان ها آمدند و در محکومیت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند و این برای اولین بار است که موج جنبش اجتماعی مقاومت بر علیه رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. جامعه جهانی نیز با توجه به سیطره آمریکایی ها بر این مجامع عمدتا از کنار این موضوع با محکومیت هر دو طرف عبور می کنند اما ملت ها خصوصا کشورهای اسلامی نشان دادند که برخلاف عادی سازی یا آشکارسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی ملت ها مخالف این امر هستند و حتی دولت سعودی ناچار شد علیه رژیم صهیونیستی موضع گیری کند.
نقطه پیروزی جبهه مقاومت در صحنه بین المللی چیست؟
به نظر می رسد صحنه بین المللی از حالت قبلی که صهیونیست ها خود مظلوم نمایی می کردند و می گفتند ما در کوره های نازی سوزانده شدیم، اکنون در نقطه ای قرار گرفته اند که مردم آنها را کودک کش، جنایتکار جنگی، نژادپرست و تروریست می نامند و این نقطه پیروزی مقاومت در صحنه بین المللی است.
نظر شما