خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد «موسی بن جعفر (ع)» (واقع در تهران، خیابان خیام، نرسیده به ایستگاه مترو خیام، کوچه اتفاق) در دو طبقه بنا شده و شبستان های زنانه و مردانه آن بسیار کوچک هستند.
برنامه های مسجد موسی بن جعفر (ع) به اقتضای حضور در بازار بزرگ تهران چند باری در دوره شیوع ویروس کرونا تعطیل شد ولی کمک مومنانه آن به خانواده های نیازمند افزایش یافت. حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم پورحسین در این باره به شبستان گفت: همه روزه کارگرانی که عمدتا باربر هستند برای استراحت و خوردن ناهار خود به فضای مقابل مسجد حضرت موسی بن جعفر (ع) می آیند که با شیوع ویروس کرونا شاهد کاهش این حضور بودیم، علت را که از این کارگران جویا شدیم، گفتند که با کاهش کسب و کار در پی شیوع این ویروس آنها نیز کارشان و به تبع آن درآمدشان کاهش یافته است.
یازده نوبت کمک مومنانه به بازبران تهران
امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) افزود: هیئت امنای این مسجد با مشاهده این وضعیت تصمیم گرفتند، کمک های مومنانه خود را با همراهی و مشارکت خیران و کسبه بازار تهران افزایش دهند و علاوه بر خدمت رسانی به 30 خانواده ای که تحت پوشش این مسجد هستند، اقدام به شناسایی و کمک مومنانه به کارگران فصلی به ویژه باربران کنند. این کمک رسانی طی یازده نوبت صورت گرفته که در مجموع شامل توزیع بیش از هزار بسته ارزاق و کارت هدیه و گوشت و مرغ شد و در این میان، به بیش از ۱۰۰ کارگر فصلی و باربر کمک رسانی شد.
از اقدامات دیگر مسجد موسی بن جعفر (ع) در دوره کرونا کمک جوانان این مسجد به کادر درمانی بیمارستان حضرت سیدالشهدا (ع) واقع در خیابان خیام، پایین تر از چهارراه گلوبندک است که شامل توزیع ماسک، دستکش، شیلد، گان، افطاری ساده و آب میوه طبیعی بود. ضد عفونی کردن فضای این مسجد و محدوده اطراف آن در خیابان خیام از برنامه های دیگر اهالی مسجد حضرت موسی بن جعفر (ع) در دوره کرونا بوده است که همچنان نیز ادامه دارد.
مسجد موسی بن جعفر (ع) ستاد جهیزیه نیز دارد که هر سال چهار تا شش مجموعه جهیزیه به نوعروسان نیازمند اهدا می کند، امام جماعت این مسجد در این باره گفت: ترویج ازدواج و تشکیل خانواده قطعا مانع از شکل گیری بسیاری از مفاسد اخلاقی و اجتماعی می شود به همین دلیل کارگزاران این خانه خدا همواره به دنبال جلب کمک های مردمی برای تهیه جهیزیه هستند که الحمدالله مردم خوب ما در این زمینه همیشه پیشقدم هستند.
برگزاری هفتگی کلاس آموزش احکام شرعی
مسجد موسی بن جعفر (ع) به دلیل واقع شدن در منطقه کاملا تجاری، روزهای یک شنبه و سه شنبه، ساعت 8 تا 9 صبح کلاس آموزش احکام برگزار می کند تا شاغلان در بازار تهران به ویژه خیابان خیام و بازار پاچنار با اطلاع از شرعیات، خرید و فروش کنند. پورحسین در این باره به شبستان گفت: متاسفانه دادگاه ها پر شده از شکایت های اقتصادی و مالی و دلیل اصلی این وضعیت، عدم اطلاع از قوانین و دستورات شرعی است به همین دلیل ما این کلاس را به صورت مرتب در مسجد حضرت موسی بن جعفر (ع) برگزار می کنیم.
اجرای اصیل و بنیادین عبادت استیجاری
از همه اینها که بگذریم باید به نکته بسیار جالب اشاره کنیم؛ مسجد موسی بن جعفر(ع) سنت انجام عبادت استیجاری یعنی اقامه نماز و روزه قضا را تغییر داده است. وقتی کسی برای انجام این کار اجیر (مستاجر) می شود حق الزحمه خود را به دو صورت می گیرد؛ یا همه پول خود را اول کار که اجیر می شود می گیرد یا پس از انجام یک سوم، یا نصف یا دو سوم عبادت. اما در مسجد حضرت موسی بن جعفر(ع) چنین نیست بلکه فردی که می خواهد نماز قضا بخواند باید روزهای دوشنبه یا چهارشنبه خود را به این مسجد برساند و به ازای هر مقداری که نماز اقامه کرد، حق الزحمه دریافت می کند. این روش هرچند همیشه وجود داشته است ولی خیلی کم انجام می شد، روشی که انجام عبادت از سوی فرد اجیر را قطعی می کند.
سخن آخر اینکه مسجد حضرت موسی بن جعفر(ع) با شبستان کوچک و فضای محدودی که دارد منشا کارهای خوبی به ویژه در دستگیری از نیازمندان کارگر و نوعروس و ایجاد شغل برای عموم مردم به ویژه طلاب انجام می دهد. در این مسجد خبری از نهادهای جدید مسجدی نیست و و خادم و هیئت امنا و جوانان آن تمام کارهای روزمره و هفتگی و خیریه آن را فی سبیل الله انجام می دهند.
نظر شما