تعدیل هدفگذاری تورمی در سال ۱۴۰۰/بررسی امکان تخصیص بسته اینترنت رایگان برای برگزاری مجازی تجمعات انتخابات

تعدیل هدفگذاری تورمی در سال ۱۴۰۰، آغاز عملیات ارسال نفت از اولویت‌دارترین طرح‌های وزارت نفت، قیمت نفت باز هم افت کرد، بررسی امکان تخصیص بسته اینترنت رایگان برای برگزاری مجازی تجمعات انتخابات برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت اردیبهشت شبستان به شرح زیر است:

بررسی امکان تخصیص بسته اینترنت رایگان برای برگزاری مجازی تجمعات انتخابات

با نزدیک تر شدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری و محدودیت هایی که شیوع بیماری کرونا برای تبلیغات انتخاباتی و برگزاری نشست ها و تجمع های انتخاباتی ایجاد کرده است بحث استفاده از فضای مجازی در این ایام داغ تر از قبل است و بسیاری هم خواهان حمایت های دولت در این زمینه با ارائه بسته های اینترنتی برای انجام فعالیت های تبلیغاتی شده اند.

 

در همین راستا وزیر کابینه دوازدهم درباره انتشار برخی خبرها مبنی بر ارائه اینترنت رایگان به کاندیداهای ریاست جمهوری، توضیح داد و گفت: در روزهای گذشته پیامک‌های بسیاری مبنی بر اینکه اگر می‌دانستیم به کاندیداها اینترنت رایگان داده می‌شود، نام‌نویسی می‌کردیم برای من ارسال شده است اما باید به این نکته دقت کرد که تخصیص اینترنت رایگان به کاندیداهای ریاست جمهوری به معنای ارائه بسته اینترنت رایگان مصرفی نیست.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: منظور ارائه بسته امکانات تبلیغاتی در فضای مجازی اعم از ارتباط ویژه با مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی داخلی، تسهیلات ارتباطی، خدمات صوت و تصویر فراگیر و.. است که به کاندیدهای تائید صلاحیت‌شده شورای نگهبان اختصاص پیدا می‌کند تا تمام کاندیداهای تاییدشده شورای نگهبان بتوانند در شیوع کرونا در فضایی عادلانه از ظرفیت‌های کمپین‌های فضای مجازی برای تشریح برنامه‌های خود استفاده کنند.

 

حال در تکمیل اخبار این حوزه وزیر ارتباطات از امکان تخصیص بسته اینترنت رایگان برای برگزاری مجازی تجمعات انتخابات خبر داد.

 

محمدجواد آذری جهرمی در توییتی اعلام کرد: کارگروه‌های ستادملی کرونا معتقدند که بجای برگزاری تجمعات انتخاباتی به شکل سنتی، از تجمعات مجازی استفاده شود.

 

وی افزود: تحقق این امر، به کاربران بسته‌های اینترنت رایگان داده شود. نظر شما چیست؟

 

آغاز عملیات ارسال نفت از اولویت‌دارترین طرح‌های وزارت نفت

طرح راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک به‌عنوان یکی از اولویت‌دارترین طرح‌های وزارت نفت در سال‌های اخیر، به مرحله عملیات اجرایی رسیده است، به‌طوری که احداث خط لوله یک‌ هزار کیلومتری این طرح، پنجم تیرماه با دستور رئیس‌جمهوری به طور رسمی آغاز شد. علی شمس اردکانی، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی در این زمینه در یادداشتی که برای «ایران» نوشته، به سابقه تاریخی چنین طرحی اشاره کرده و آورده است: من از سال ۱۳۶۴ به‌عنوان مسئول دیپلماسی نفتی/ انرژی در دفتر مطالعات وزارت امور خارجه، لزوم احداث پایانه نفتی ایران در سواحل مکران را پیگیر بودم. در پی ارائه طرح‌های پایانه در سواحل ایرانی در دریای مکران به‌ویژه در نزدیکی پایگاه دریایی جاسک، برای حفاظت بیشتر، مرحوم هاشمی رفسنجانی و وزیر نفت وقت، آقای مهندس سیدمحمد غرضی به تهیه طرح خط لوله و اجرای آن اهتمام ورزیدند. در این طرح قرار شده بود که خط لوله‌ای با قطر 1.5 متر در امتداد سواحل ایران در خلیج فارس احداث شود و پس از عبور از منطقه بندرعباس و میناب به منطقه جاسک برسد و در جاسک پایانه مناسب برای تحویل نفت خام به نفتکش‌های اقیانوس‌پیما احداث شود. عملیات اجرایی خط آغاز شد و به یاد عملیات نظامی محرم علیه متجاوزین این خط لوله «محرم» نامیده شد. این خط لوله تا منطقه کنگان در شرق استان بوشهر کشیده شد، اما با تعویض وزیر نفت و پایان جنگ متوقف شد. سپس دوباره بازار نفت رونق گرفت و همگان در پی مصرف دلارهای ناشی از فروش نفت شدند و سرمایه‌گذاری در این پروژه فراموش شد.

 

وی آغاز احداث پایانه صادرات نفتی ایران در سواحل جاسک در مکران را پس‌ از قریب به چهار دهه گفت‌وگوی ملی، خبری خوش خوانده و ادامه داده است: «با توجه به اینکه عربستان سعودی و امارات هر یک به ‌اندازه دوسوم ظرفیت‌ صادراتی خود خطوط لوله به خارج از تنگه هرمز احداث کرده‌اند، ایران نیز باید با سرمایه‌گذاری بیشتر توان صادراتی پایانه جاسک را حداقل به روزانه ۳ میلیون بشکه و ظرفیت مخازن انبار کردن نفت خام را در جاسک به ۵۰ میلیون بشکه برساند.»

 

بنابراین گزارش، حالا مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز عملیات ارسال نفت خام از مبدا گوره به جاسک خبر داده است. «مسعود کرباسیان» با بیان اینکه طرح ملی انتقال نفت خام گوره به جاسک، بزرگترین پروژه صنعت نفت است، اظهار کرد: تولید شیرهای انتقال، الکتروپمپ‌های مورد نیاز، ساخت هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت در کنار ساخت مخازن، پایانه و گوی شناور در منطقه جاسک با استفاده از توان داخلی نشان دهنده عزم ملی برای به ثمررسیدن این طرح بزرگ و راهبردی است.

 

تعدیل هدفگذاری تورمی در سال ۱۴۰۰

بر این اساس ششم خرداد ماه ۱۳۹۹ بانک مرکزی طی بیانیه‌ای چارچوب هدف‌گذاری نرخ تورم را اعلام و بر این اساس، هدف نرخ تورم خود را برای بازه زمانی یک‌ساله، ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ واحد درصد تعیین کرد.

بانک مرکزی معتقد بود در طول پنج دهه گذشته، فقدان ابزار لازم برای کنترل تورم، توانایی بانک مرکزی برای مدیریت نرخ تورم را محدود کرده بود. با گسترش ابزار مدیریت بازار پول، عمیق‌تر شدن حضور بخش خصوصی در اقتصاد و تغییر نحوه نگاه به سیاست مالی و تامین کسری بودجه، فضا برای تغییر رویکرد در مدیریت تورم تا حدودی فراهم شده است

مسلما هدف گذاری تورم در اقتصاد ایران به معنای تغییر ساختارهای بنیادین در امر بودجه ریزی بدون کسری و مدیریت موثر در زمینه های پولی و کلان اقتصاد است. به گونه ای که سیاست گذار در آن مقطع با برآوردی از شاخص های اقتصادی و مفروضاتی همچون نوسان نرخ ارز در محدوده ۱۷ هزار تومان در سال ۹۹، اقدام به هدف گذاری تورمی در سطح ۲۲ درصد کرد.

به گفته قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، در آن مقطع نرخ تورم ماهانه در فروردین به ۱.۵ درصد رسیده بود و تورم نقطه به نقطه ۲۵.۸ درصد بود؛ بنابراین این هدف گذاری براساس آن مفروضات کاملا قابل‌تحقق بوداین مقام بانکی پیش از این در گفتگو با ایبِنا اظهار داشت: "در فروردین‌ و اردیبهشت ۹۹ مطالعاتی در خصوص پیش‌بینی تورم برای سال جاری داشتیم. در آن مقطع نرخ ارز حدود ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان بود. این مفروضاتی که به کار می‌رود، ما در بانک با بخش‌های مختلف مشورت می‌کنیم، جمع‌بندی که از ماحصل این بحث‌ها با سایر بخش‌ها از جمله بخش ارزی شد این بود که نرخ متوسط ارز برای سال ۹۹ حول و حوش ۱۷ هزار تومان در آن مقطع پیش‌بینی شد."

اما مسلما در سال گذشته، عوامل متعددی سدراه تحقق این هدف گذاری تورمی شد. مواردی همچون گسترش شیوع ویروس کرونا، تاثیر منفی بر چرخه اقتصادی و کسب و کارها و افت صادرات غیرنفتی و نفتی داشت و در نهایت به کاهش درآمدهای ارزی بانک مرکزی منجر شد. از سوی دیگر، فشار به بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات تکلیفی و تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی آسیب دیده از کرونا و تزریق منابع ارزی و ریالی برای کنترل بیماری کووید ۱۹، منجر به رشد پایه پولی و افزایش نرخ تورم شد. موضوعی که با وجود تاکیدات کارشناسی بانک مرکزی مبنی بر مدیریت جریان نقدینگی و پایه پولی، در نهایت با فشارهای متعددی، بانک مرکزی را مجبور به اینکار کرد.

 

قیمت نفت باز هم افت کرد

روز چهارشنبه قیمت نفت برای دومین روز کاهش یافت در حالی که احتمال بازگشت عرضه نفت ایران و گمانه زنی سرمایه گذاران مبنی بر اینکه ممکن است ترس از تورم، بانک مرکزی آمریکا را به افزایش نرخ بهره سوق دهد، می تواند رشد اقتصادی را محدود کند.

بهای معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت در پی سقوط ۱.۲ درصدی روز سه شنبه، ۷۳ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش یافت و به ۶۴.۷۶ دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت خام برنت نیز پس از افت ۱.۱ درصدی در روز سه شنبه، ۷۳ سنت یا ۱.۱ درصد افت کرد و به ۶۷.۹۸ دلار در هر بشکه رسید.

یک اقتصاددان ارشد پس از کاهش قیمت نفت و افت بازارهای سهام به دلیل فروش دارایی های سرمایه گذاران گفت: یک بازی با ریسک پذیری خیلی زیاد در جریان است. گمانه زنی ها درباره احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو به دلیل ترس از تورم، چشم انداز رشد و به نوبه خود تقاضای کالاها را تحت تاثیر قرار می دهد.

فدرال رزرو در مورد پایین نگه داشتن این نرخ بسیار جدی است، اما بازار اقدام سریع تری حدس می زند. بانک فدرال اعلام کرده که نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ در سطح پایین فعلی خود باقی خواهد ماند، با وجود بازارهای آتی سرمایه گذاران بر این باورند که ممکن است نرخ ها تا سپتامبر ۲۰۲۲ افزایش یابد.

همچنین با گزارش پیشرفت مذاکرات ایالات متحده و ایران برای احیای توافق محدود کردن برنامه هسته ای ایران که می تواند منجر به لغو تحریم ها و احیای مجدد صادرات نفت ایران شود، قیمت نفت هم تحت فشار قرار گرفت.

به گفته یک تحلیل گر در نزولی ترین وضعیت قیمت نفت، حدود ۱.۵ درصد از عرضه جهانی نفت در کمتر از ۶ ماه می تواند آنلاین باشد. فکر می کنیم هرگونه افزایش در عرضه نفت ایران احتمالا به صورت تدریجی صورت خواهد گرفت.

 

هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۱.۴۶ درصد رشد به ۱۰,۲۹۰,۰۰۰ ریال رسید

امروز (چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت) هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۱.۴۶ درصد رشد به ۱۰,۲۹۰,۰۰۰ ریال رسید و انس جهانی طلا با ۰.۱۴ درصد رشد به ۱,۸۶۹.۳۹ دلار رسید. قیمت هر عدد سکه امامی با ۲.۲۸ درصد رشد به ۱۰۳,۰۴۰,۰۰۰ ریال رسید. هر عدد سکه بهار آزادی  طرح قدیم با ۰.۹۷ درصد رشد به قیمت ۱۰۰,۹۸۹,۰۰۰‬ ریال رسید. هر عدد نیم سکه به قیمت ۵۹,۰۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه با ۰.۵۲ درصد رشد به قیمت ۳۹,۰۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی با ۰.۴۵ درصد رشد به قیمت ۲۲,۵۰۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، امروز (چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت) قیمت هر دلار آمریکا با ۳.۱۵ درصد رشد به ۲۲۵,۳۴۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو با ۳.۱۵ درصد رشد به ۲۷۰,۶۷۰ ریال و قیمت هر پوند با ۵.۰۴ درصد رشد به ۳۳۱,۲۱۰ ریال رسید.

 

بانک مرکزی امروز (چهارشنبه) نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که براساس آن ۳۰ نرخ افزایشی، ۶ نرخ کاهشی و ۱۰ نرخ نیز نسبت به روز کاری گذشته ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۹ هزار و ۵۷۳ ریال  و یورو ۵۱ هزار و ۲۵۱ ریال ارزش‌گذاری شد. امروز هر فرانک سوئیس ۴۶ هزار و ۷۳۹ ریال، کرون سوئد پنج هزار و ۶۳  ریال، کرون نروژ پنج‌هزار و ۱۱۲  ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۸۹۳ ریال، روپیه هند ۵۷۵ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۶۸۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۷ هزار و ۵۰۵ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۵۳۱ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۴۰۹ ریال و هر ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۶ ریال قیمت‌گذاری شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی، هر دلار کانادا ۳۴ هزار و ۸۳۷  ریال، دلار نیوزیلند ۳۰ هزار و ۴۰۰ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۹۹۶ ریال، لیر ترکیه پنج هزار و ۲۷ ریال، روبل روسیه ۵۶۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۹ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۲ هزار و ۶۸۷ ریال، ریال عربستان سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۵ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۵۶۷ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۵۲ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۱۳۳ ریال، کیات میانمار (برمه) ۲۷ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار ۷۶۷ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۷۲ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۴۱۹ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین هر یوان چین ۶ هزار و ۵۳۵ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۳ هزار و ۶۴۷ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۷۹ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۷ هزار و ۲۰۸ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۴۰ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۴۳ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۳۹۱ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۹۳۸ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۳ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۷۱۰ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۷ هزار و ۷۵۶ ریال، سامانی تاجیکستان سه‌هزار و ۶۸۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۸ ریال قیمت خورد.

 

 

 

کد خبر 1058008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha