115قطب علمی موافقت اصولی دریافت کردند

دبیر شورای قطب های علمی کشور گفت: بررسی پرونده های متقاضیان قطب های علمی کشور در دور سوم به پایان رسید و در مجموع 115 قطب علمی توسط شورای قطب های علمی کشور موفق به اخذ موافقت اصولی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مظفر شریفی، دبیر شورای قطب های علمی کشور گفت: بررسی پرونده های متقاضیان قطب های علمی کشور در دور سوم به پایان رسید و در مجموع 115 قطب علمی توسط شورای قطب های علمی کشور موفق به اخذ موافقت اصولی شدند.
 

وی اظهار کرد: با به پایان رسیدن مرحله بررسی پرونده قطب ها علمی کشور برای فعالیت در دور سوم، قطب هایی که موفق به اخذ موافقت اصولی شدند مدت پنج سال در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور فعالیت می کنند.


شریفی ادامه داد: مجوز قطب های علمی در دو سال اول فعالیت خود به صورت موافقت اصولی است که در این مدت ارزیابی عملکرد آنها صورت می گیرد که باید بر اساس برنامه پیشنهادی شان باشد و دستاورد مشخصی در جهت رفع نیازهای کشور و یا گسترش مرز دانش و تولید علم داشته باشند.


دبیر شورای قطب های علمی کشور خاطر نشان کرد: در این صورت موافقت اصولی آنها پس از ارزیابی به موافقت قطعی تبدیل می شود و در غیر این صورت موافقت اصولی لغو می گردد.


شریفی یادآوری کرد: تاکنون قطب های علمی کشور در دو دوره در گروه های مختلف تشکیل شده اند که در دور اول تعداد 69 قطب در فاصله زمانی میان سال های 79 تا 84 فعالیت کردند و در دور دوم تعداد 113 قطب از اوایل سال 84 تا اواخر سال 88 فعالیت داشتند.


وی تصریح کرد: هدف از تشکیل قطب های علمی در دور اول و دوم بیشتر این بود که این هسته ها شکل گیرند، اما در دور سوم هدف فراتر رفته و قطب های علمی کشور باید رویکرد پژوهشی خاصی داشته باشند و بتوانند برآورده کردن نیازهای جامعه را در دستور کار خود قرار دهند.


مدیر کل برنامه ریزی و سیاست گذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خطر نشان کرد: هدف ما این است که قطب های علمی در کشور از جایگاه واقعی خود برخوردار باشند و ما در صدد ارتقای جایگاه قطب های علمی هستیم.


بنابرگزارش روابط عمومی وزارت علوم، شریفی تاکید کرد: قطب های علمی باید در کشور مرجعیت علمی داشته باشند، برای تصمیم گیری و سیاست گذاری های علمی از پتانسیل آنها استفاده شود، نظرات تخصصی آنها در موضوعات مربوطه مورد استفاده قرار گیرد و برای جهت گیری های علمی در کشور و تصمیمات اجرایی به کار گرفته شود.


گفتنی است: یک قطب علمی، هسته ای متشکل از تعدادی عضو هیات علمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مختلف است که با همکاری یکدیگر در خصوص موضوع یا برنامه مشخصی فعالیت و هدف مشخصی را دنبال می کنند. 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 105728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha